Szeretnék egy kutyát venni. Melyik fajta kutya nagyon barátságos és játékos?
Golden Retriever:] nekem is az van,nagyon játékos,kedves,tanulékony,szófogadó,imádnivaló kutya:D
Am kistestűre vagy nagytestűre gondoltál?kertbe vagy házba?:D
airedale terrier...
Rettenetesen barátságos, imád játszani, rettenetesen gyorsan tanul, ha meg van neki mondva hoigy nem mehet a teraszra akkor nemmegy fel.. elsőre megérti. nagyon okos kutya. am vadászkutya. egy kölyök 40-60ezer Ft körül van.
A beagle nagyon makacs és kicsit buta. Viszont a legeslegaranyosabb!!!Nekem volt régen egy. (beagle) Nagyon szerettem, de mi panelban lakunk ezért nehezebb volt bánni vele. Nem lett szobatiszta sem több hónap alatt.
Szerintem barátságos és játékos a border collie, a sheltie a golden retriever. A sheltie nem nagyon nagy testű, kb 37 cm. De ugyanolya, mint a skót juhász csak kicsibe.
a legjobb, ha egy aranyos, okos keverék kutyust elhozol a menhelyről.
mellesleg 60ezer egyáltalán nem sok egy fajtatiszta kutyáért. ha olcsón veszel szívni fogsz.
Menhelyeken a gondozók jól ismerik a kutyákat. Válassz egy felnőtt kutyát menhelyről vagy sintértelepről. A kor nem számít (tapasztalat!) Neki már nagyrészt kialakult jelleme van, tudni lehet, hogy mennyire játékos, barátságos és ölelgetni-szeretgetni való. A hibáin, félelmein, motiválhatóságán, egy kicsit a jellemén is a neveléseddel és a szereteteddel pedig tudsz változtatni (szintén tapasztalat!).
Egy kölyök kutyánál nem tudod még megmondani. Legyen akármilyen a nevelés, van, hogy nem azzá cseperedik, mint amivé a gazdi eredetileg szerette volna (pl. nem kifejezetten bújós).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!