Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi zavar legjobban a kutyás...

Mi zavar legjobban a kutyás világban?

Figyelt kérdés

Nekem: elolvastam a netboardon az Év kutyája c. cikket,és felháborító,egyes kutyusoknak min kell végigmenniük :(

(De ott van még,ha láncra verik a kutyát,a szaporítás...)Titeket mi taszít a legjobban?

2009. szept. 2. 16:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat! Akor nekünk egy rugóra jár az agyunk! Bárcsak ezeket a hibákat orvosolni lehetne...
2009. szept. 2. 17:47
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
amit tehetünk: a legjobb tudásunk szerint cselekszünk a kutyák jólétének érdekében, példát mutatva a többi embernek. Úgy vettem észre, hogy vannak akik hajlamosak hibát követni tudatlanságuk miatt, de ha rászólnának hogy ne tegye, akkor nem tenné. Ezen az oldalon is jót tehetünk ez ügyben, ha nyugodtan felelünk néhány számunkra egyértelmű kérdésre, és nem esünk egymás torkának. Nem úgy, ahogy néhány kérdésnél látom.
2009. szept. 2. 18:37
 13/16 A kérdező kommentje:
a számból vetted ki a szót :)
2009. szept. 2. 19:21
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Erről könyveket lehetne írni, de itt egy "top 10":

1. Szándékos állatkínzás

2. Tájékozatlanság (főleg, ha nem is akar tanulni és kapásból elutasítja a hozzáértő javaslatát)

3. Ha valaki tudja, hogy nem lesz ideje, pénze stb. foglalkozni a kutyával, mégis beszerez egyet (ehhez az is hozzátartozik, ha valaki direkt olcsó kutyát akar, mert nem tudja megfizetni a kutya vételárát, de nem gondol arra, miből fizeti a kezelést mondjuk ha elüti egy autó a kutyát)

4. A kutya tárgyként kezelése (riasztó helyett vásárolják, de nem szeretik, vagy a szaporításából akarnak meggazdagodni)

5. Ha nem gondolkodnak (ugyanazt a kiképzési módszert használják a kutya fajtája és egyénisége figyelembevétele nélkül, vagy ha láncon tartják, pedig ha egy kicsit belegondolnának, rájönnének, hogy ez nem jó neki)

6. Hanyagság, lustaság

7. Előítéletek egyes fajtákkal szemben

8. A keverék kutyások/menhelyi helyett fajtatiszta kutyát tartók lenézése

9. Ha nem ivartalanítják a kutyájukat, pedig nem is akarják tenyészteni

10. Ha valaki "mindent jobban tud", pedig nem ért hozzá

2009. szept. 2. 19:24
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

nálam a TOP6

1. KUTYAHARC

2. Láncon és/vagy rosszul tartott kutyák

3. Fajták beskatulyázása

4. Rossz nevelés vagy a nevelés teljes hiánya -> agresszív kutyák

5. Kutyagumiprobléma

6. Kutyatartók hibáztatása olyan dolgokért amikért eredendően az önkormányzat a felelős (pl. naná hogy elengedem közterületen a kutyámat ha egyetlen futtató van a városban és az összes sétáltató forgalmas közút mellett van)

2009. szept. 2. 21:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A nyilvánvaló gonoszságokon kívül az zavar a legjobban, amikor kutyások utálkoznak egymással... az már a vég szerintem, amikor azok, akiknek amúgy is össze kellene tartani, nem teszik.

És az is nagyon rossz, hogy a különböző fajták gazdái és/vagy a menhelyes kutyák gazdái fújnak egymásra - ez szerintem nagyon hátráltatja a kutyás társadalom fejlődését.

2009. szept. 3. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!