Mi zavar legjobban a kutyás világban?
Nekem: elolvastam a netboardon az Év kutyája c. cikket,és felháborító,egyes kutyusoknak min kell végigmenniük :(
(De ott van még,ha láncra verik a kutyát,a szaporítás...)Titeket mi taszít a legjobban?
Erről könyveket lehetne írni, de itt egy "top 10":
1. Szándékos állatkínzás
2. Tájékozatlanság (főleg, ha nem is akar tanulni és kapásból elutasítja a hozzáértő javaslatát)
3. Ha valaki tudja, hogy nem lesz ideje, pénze stb. foglalkozni a kutyával, mégis beszerez egyet (ehhez az is hozzátartozik, ha valaki direkt olcsó kutyát akar, mert nem tudja megfizetni a kutya vételárát, de nem gondol arra, miből fizeti a kezelést mondjuk ha elüti egy autó a kutyát)
4. A kutya tárgyként kezelése (riasztó helyett vásárolják, de nem szeretik, vagy a szaporításából akarnak meggazdagodni)
5. Ha nem gondolkodnak (ugyanazt a kiképzési módszert használják a kutya fajtája és egyénisége figyelembevétele nélkül, vagy ha láncon tartják, pedig ha egy kicsit belegondolnának, rájönnének, hogy ez nem jó neki)
6. Hanyagság, lustaság
7. Előítéletek egyes fajtákkal szemben
8. A keverék kutyások/menhelyi helyett fajtatiszta kutyát tartók lenézése
9. Ha nem ivartalanítják a kutyájukat, pedig nem is akarják tenyészteni
10. Ha valaki "mindent jobban tud", pedig nem ért hozzá
nálam a TOP6
1. KUTYAHARC
2. Láncon és/vagy rosszul tartott kutyák
3. Fajták beskatulyázása
4. Rossz nevelés vagy a nevelés teljes hiánya -> agresszív kutyák
5. Kutyagumiprobléma
6. Kutyatartók hibáztatása olyan dolgokért amikért eredendően az önkormányzat a felelős (pl. naná hogy elengedem közterületen a kutyámat ha egyetlen futtató van a városban és az összes sétáltató forgalmas közút mellett van)
A nyilvánvaló gonoszságokon kívül az zavar a legjobban, amikor kutyások utálkoznak egymással... az már a vég szerintem, amikor azok, akiknek amúgy is össze kellene tartani, nem teszik.
És az is nagyon rossz, hogy a különböző fajták gazdái és/vagy a menhelyes kutyák gazdái fújnak egymásra - ez szerintem nagyon hátráltatja a kutyás társadalom fejlődését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!