Mi zavar legjobban a kutyás világban?
Nekem: elolvastam a netboardon az Év kutyája c. cikket,és felháborító,egyes kutyusoknak min kell végigmenniük :(
(De ott van még,ha láncra verik a kutyát,a szaporítás...)Titeket mi taszít a legjobban?
1.Menhelyre került kutyák múltja.
2.A szaporitás.
3.Pl.az amikor egy kutyást azért elitélik mások mert éppen nem a legtökéletesebb alomból származik,igy nem tökéletes és nem a legszebb(ezt persze keverék kutyákra is értem)
4.A láncra verés.
1. beskatulyázás (pl: staffordshire, pitbull)
2. cukiságból kutyát venni
3. nem megfelelő nevelés, gyerekként kezelés.
Kedves előző! Nem ítélik el az ilyeneket, csak rossz dolog mert ha szaporítótól veszel kutyát, aki köztudottan árt az állatoknak, akkor te is ártasz nekik hiszen növeled a keresletét. És nem kell megint a fajtatisztákra célozva szídni őket. Aki sznob és lenéz a keverék kutyádért, az nem a fajtatiszta hibája. És a keverékekre is csak akkor szólnak ha azért van mert minden évben elleted a kutyád ha menhelyről akkor nem.
1, szaporítás
2, tájékozatlanság/tudatlanság kutyaügyben (egyszer szülni kell, nyomjuk bele az orrát, ez meg az harcikutya, nem kínzom neveléssel és hasonló tévhitek)
3, a kutyák nevelésének mellőzése ("a miénk mindent megkap amit akar, velünk kell, velünk alszik, velünk eszik stb."), elkényeztetése
4, mások vélményének nem elfoggadása (pl nekem nem tetszik a beagle, erre mindenki rámtámad és szídják az enyémet mert a szolgakutya, az övéknek legalább van "egyénisége", pedig nekem csak nem tetszik-ennyi)
5, túl erőszakos ivartalanításpártiak
6, kutyások lenézésea nem kutyások részről
7, egy-két meghatározott fajta tuklajdonosainak lenéző és beképzelt fennsőbbsége (német juhász, border collie- tisztelet a kivételnek!) és más fajták ismeretlenül való megitélése (pl hogy a mudi csúnya keverékenek néz ki- a többi mitől néz ki fajtatisztának? Mert sokak mondták rá ezt, de vajon mitől néz ki keveréknek?- és idegbeteg)
8, ragaszkodás a butaságokhoz, a kutya sajnálata a nevelés miatt ("én amikor haza jövök, nem fogok a kutyára nem figyelni mert az állatkínzás")
és még egy csomó dolog
Engem az zavar hogyha bezárva tartják, vagy láncon a kutyákat. Sajnos felénk sok ilyen van, még a saját nagyanyám is egy kis elkerített részen tartja a kutyáját. Csak ha én megyek és kiengedem akkor szaladgálhat, és hogy örül neki...
Ja és hogy miért tartják láncon, hallottam már pár okot, például mert kikaparná a virágokat (talán azt kéne elkeríteni akkor), vagy mert ugrál az emberekre, bemegy a lakásba, a lépcsőn fekszik és összekoszolja (talán meg kéne neki tanítani hogy ne tegye), és mindezért a kutyát hibáztatják pedig nem ő a hibás hanem az aki nem tanítja ezeket meg neki. Szóval a buta kutyatartó emberek zavarnak leginkább.
Ugyanaz mint minden másban: az emberi hülyeség, előítélet és rosszakarat.
Nagyon elszomorít, hogy a kutyájukat igazán szerető emberek is képesek egymásnak esni, ha a másikkak épp nem egyezik a véleményük....
erről 10 kötetes lexikont tudnék irni. tömören:
- meggondolatlan vásárlás
- nevelés hiánya
- tudatlan nevelés (tévhitek, nem kutyaként kezelik az ebet, legyen az kicsi, vagy nagy)
- a kutya rossz viselkedésének elfogadása - vagyis nem akarja megnevelni, mert nincs ideje, vagy nem tudja hogyan. tanácsot ez ügyben nem kér.
- földhözragadt gondolkodásmód - "nem ivartalanitom, mert természet ellenes" - ezt persze túlzásba is lehet vinni. pl. "rosszul viselkedik. akkor ivartalanitom, máris okosabb lesz."
- felelőtlen szaporitás - a hangsúly a felelőtlenen van! vannak tenyésztők akik a pénzért tenyésztenek, nem a fajta jó tulajdonságainak megtartásáért, a kutya egészségéért.
az előző okoból ez következik:
- kinzások
- kóbor kutyák
- kutyatámadások
- pénzért szaporitók - beteg kutyák, eladhatatlan kutyák
- más kutyatartók lenézése, mert ő máshogy gondolja, máshogy csinálja.
sajnos az emberek az okot az okozattal nem kötik össze, erért a kutyát látják a baj okozójának. ezért ők bűnhődnek, elaltatják, kidobják stb.
ez zavar a legjobban. nem tettem emlitést akkor még az egyes kutyafajták elitéléséről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!