Miért ilyen sovány a kutyám? :'- (
Egy jó száraztápban is van energia, de azokat nem a szupermarketekben találod.
Mennyire volt féregtelenítve? Lehet, hogy még maradt benne féreg, ami azóta elszaporodott.
Kéne neki egy alaposabb orvosi vizsgálat, látta már orvos a soványsága miatt?
Először is ki kell zárni az egészségügyi problémát.
Milyen tápot eszik a kutyád? Válts valamilyen legalább középkategóriás tápra vagy bármilyen prémium minőségűre a pénztárcádtól függően. A neten megtalálod az árakat és azt is, hogy mennyi az irányadó napi adag, tehát hogy mennyi ideig elég a táp, így látni fogod, hogy az olcsóbb nem mindig olcsóbb, főleg ha 15 kilót kell adni egy héten és mégis sovány. Ezek a tápok teljes értékűek, tehát semmilyen kiegészítésre nincs a kutyának szüksége és semmiképp nem minősülnek "ropinak" ahogy fentebb írta valaki.
Chappy, Darling, Pedigree - ezek a tápok legalja, húst elvétve láttak.
Válts tápot (min. Brit Prémium v Josera, de vannak ennél sokkal jobbak is), vagy főzz neki, v BARF étrend.
Igazából ezenél a tápoknál bármi jobb.
Nekem az a tapasztalatom, hogy minimum 25% fehérje kell egy tápba, hogy a kutya ne legyen tőle csont sovány. Az ilyen gagyi tápokat el kell felejteni. Főleg dalmatánál akik meglehetősen érzékenyek az ilyesmire.
Jó tápon élhet nyugodtan a kutya, majd én mielőtt BARF-ozni kezdtem majd 10 évig etettem kizárólag táppal kiegészítések nélkül.
Az extrém soványság viszont mástól is lehet, nálam két kannak is pajzsmirigy problémái voltak és ezért nem híztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!