Miért sovány a kutyám?
Van egy 23hónapos kutyám, Német Dogom.
Gyakorlatilag mindig sovány volt. 16 hónapos korától 4 hónapig Brit prémium táppal etettem,semmi hatása nem volt. Alig-alig evett belőle. Vissza kellet váltanom húsra mert komolyan mondom,azt hittem meghal.Mindig annyit evett belőle,hogy ne halljon éhen.
Azóta szalonnát szokott enni, kacsa farhátat és 15%zsírtartalmú tápot keverem neki. Hozzáteszem semmi hatással,ugyanúgy kilátszik az összes bordája.
Nagyon sokat mozog,fut, az állatorvos azt mondta,hogy majd "Berakodik,még fiatal".Van még egy Kaukázusim, ő ugyanazokat eszi és remek állapotban van.
Fájó kimondani,de szégyellem már a kutyámat.Nem merem sétáltatni sem már,a szívem szakad meg érte.19 éves vagyok és nagyon megvisel az eset.
Tudnátok valami tanácsot adni,esetleg hasonló tapasztalatok ?
Biztos,hogy nem férges,3 havonta kapja a féreghajtót.
Még a rizst is fokhagymásan főzöm neki.
Egyrészt ne aggódj, az ízületeinek ez a legjobb dolog, ami történhet vele, hogy rettentően vékony. Másrészt meg ha a doki szerint rendben van, nem kórosan sovány, akkor te se parázz rajta, az emberek gondoljanak, amit akarnak, ne miattuk hízlald a kutyát.
Amúgy ezt a keveset evést én úgy oldottam meg, hogy elkezdtem a tápot (szintén Brit) konzervvel keverni, eleinte sokkal, de pár hét alatt szó szerint nullára csökkentettem. Azóta egy szava sincs a kutyának, kinyalja a tálat, szóval nem az volt a gáz, hogy nem ízlett neki, csak a házikoszt után finnyázott egy sort.
Ivartalanítva van? Attól is testesebbek lesznek idővel.
Egyébként nálam eléggé kiverte a biztosítékot hogy szégyenled a kutyádat...
Szeretetből tartod vagy csak kirakatkellék, hogy az emberek szájtátva nézzék?
Attól te magad nem leszel több, ha szép kutya sétál melletted, és attól sem leszel kevesebb, ha nem a legtökéletesebb.
De nem értem, miért. A tacskóhízlalós nénik is mondogatják a normálisan atletikus külsejű kutyákra, hogy szegény, de sovány, de aki ezen kiakad, az meg is érdemli. Te tudod, hogy nincs igazuk, az a lényeg, nem?
Fotót amúgy tudsz mutatni a kutyáról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!