Pár napja raktam bolhairtót a kutyára meg a macskára de még mindig bolhásak. Ilyenkor mit kell tenni?
Figyelt kérdés
Spot-ont raktam rájuk és még mindig semmi változás. :( Pedig nem volt rajtuk bolhainvázió, csak a szokványos (láttam olyan kutyát akinek az egész szőre fekete volt és nem lehetett látni a bőrét a bolhakakitól.)
A macska kijárós de nem hallottam olyat hogy akkor nem lehente bolhátlanítani. A kutyának van egy foltelja és azt még nem volt időm kipórszívózni és befújni bolhairtóval. Más kutyákkal nem találkozott mostanában. De én úgy tudtam hogy ha van rajta bolhairtó akkor máshonnan sem tud bele menni! Hogyan is működik a spot-on és mi lehet a probléma? :S
2009. szept. 1. 12:04
11/28 A kérdező kommentje:
Amúgy nem bent alszanak, szóval a házzal nincs gond.. :(
2009. szept. 1. 12:36
12/28 anonim válasza:
Akkor a kutyádnak a bolhátlanítás után egy Dermoscent kúra sem válna kárára, attól javulna a bőrének és szőrének az állapota, az biztos rendbe tudná tenni!
13/28 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom... Már 8 éves szóva elég sokáig csináltam rosszul mert fiatal volatma mikor kaptam... Ez milyen amit mondtál és hol lehet kapni?
2009. szept. 1. 13:03
14/28 A kérdező kommentje:
Ti hol veszitek a Neostomosant, és mennyiért??
2009. szept. 5. 14:53
15/28 anonim válasza:
Szia. Lehet,hogy nincs ráírva a használati utasításra,hogy megkell fürdetni. Enyémen sem volt ilyen,csak az állatorvos mondta,hogy ajánlatos megfürdetni a kutyát/macskát mielőtt rácsepegtetem. Nekem kiírtotta a bolhákat belőle,ahol feküdt tele volt döglött bolhákkal egy óra elteltével. Egyébként pedig a bolha csak addig van az állatban,amég vért szív,(táplálkozik) utána pedig az állat óla,helye körül van,táplálék közelében. Ezért ajánlatos kiporszívózni,fertőtleníteni a kutya helyének környékét és akkor 90%-osan eltűnnek ezek a mocskos kis kártevők.
16/28 A kérdező kommentje:
És te mivel fürdetted? Mert nem tudom hova kénem mennem venni.
2009. szept. 5. 16:36
17/28 anonim válasza:
van bolhasamponunk, bolhanyakörvünk is, nem sokat, ill. alig segített. Ezektől ráadásul csak kiugrik a bundájából, talán a lakásban. A nyakbacseppentős az igazi szerintem, ettől megdöglenek, ez végleges. Nekünk Frontline-t adott az állatorvos, előtte kínlódtunk mindenféle mással, azóta egy darab sincs.
18/28 anonim válasza:
Nekem sem volt az útmutatóban leírva,hogy megkell e fürdetni vagy sem,az állatorvos mondta,hogy fürdessem meg mielőtt rácsepegtetem. Igaziból a bolhák csak addig tartózkodnak a kutyákban/macskákban még táplálkoznak,azután kiugranak és a kutya helye körül vannak ezért érdemes lefertőtleníteni,kapható bolha por,azt szétszórni az ól körül és akkor tuti,hogy megdöglenek a bolhák és nem mennek vissza se macskába,se kutyába
19/28 A kérdező kommentje:
Na de akkor milyen fürdetőt ajánlotok? Tudom, hogy a kutya környezetében élnek a bolhák, de mindig orvosnák vettük a spot-ont és sosem mondott semmit. És mit vegyek a házba? A foteljét nem szórhatom be porral meg a szobámat, vagy igen?
2009. szept. 5. 19:59
20/28 anonim válasza:
Killtixet vegyél! 3 óra alatt elpusztít minden bolhát, és 7 hónapig hatásos. Csak néha meg kell kapargatni a felületét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!