Pár napja raktam bolhairtót a kutyára meg a macskára de még mindig bolhásak. Ilyenkor mit kell tenni?
Spot-ont raktam rájuk és még mindig semmi változás. :( Pedig nem volt rajtuk bolhainvázió, csak a szokványos (láttam olyan kutyát akinek az egész szőre fekete volt és nem lehetett látni a bőrét a bolhakakitól.)
A macska kijárós de nem hallottam olyat hogy akkor nem lehente bolhátlanítani. A kutyának van egy foltelja és azt még nem volt időm kipórszívózni és befújni bolhairtóval. Más kutyákkal nem találkozott mostanában. De én úgy tudtam hogy ha van rajta bolhairtó akkor máshonnan sem tud bele menni! Hogyan is működik a spot-on és mi lehet a probléma? :S
2 dolog:
1) Milyen márkájú a spot-on? Gyakori, hogy ami az egyik kutyánál tökéletes, az a másiknál nem válik be. Pl. sokan a Frontline-ra esküsznek, de nagyon sok kutyának nem használ, belemegy mellette a kullancs.
2) a spot-on és nyakörv az élő bolhákat elpusztítja, ez oké. De a bolhakakit nem tünteti el, illetve erős bolhásság mellett maradhatnak peték a bőrön, amik idővel kikelnek. Ezért szükséges a bolha elleni samponos fürdetés is. Nem bolhás állatot a jó minőségű spot-on/nyakörv megvéd, de bolhásat nem 100%-osan.
Ezenkívül a spot-onnal szüksége van 1-2 napra, amíg kifejti a hatását.
Szerintem egy fürdetés mindenképp hasznos lenne, már csak a ház tisztasága miatt. Most még a délutánok melegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!