Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S mit csináljak?

S. O. S mit csináljak?

Figyelt kérdés

most etettem a kutyámat, egyszer csak elkezdett bugyogni a gyomra, ha hirtelen felvolt puffadva, ha hozzáértem sírt. azonnal hívtam a dokit, fél 8-kor fogad, de mondtam neki, hogy szerintem gyomorcsavarodás, mondta ha az van, akkor műteni kell! de ő nem tudja, más meg nincs! és ha gyoorcsavarodás van, akkor meg mire átviszem másik városba meghalhat!

most néztem, még nem teljesen kemény a hasa, meg már nem is sír, meg próbált megint enni, de nem tudom, hogy mi van!

Légyszi, mondjatok valamit, hogy mit csináljak, míg nem tudom elvinni....!

bocsi a helyesírásért, csak kapkkodok!!!

2013. jan. 24. 18:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
körül kell nézni, hogy van-e olyan orvos, aki vállalja-e
2013. jan. 24. 18:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak a doki tudja megmondani hogy mi a helyzet, bár evés közbeni gyomorcsavarodásról még nem hallottam. Ne engedd mozogni se enni, inni és figyeld legyél mellete folyamatosan amíg a doki meg nem nézi. Majd írd meg mitt mondott, az is lehett hogy csak felfúvódott. Szoritok hogy ne legyen nagy baj.
2013. jan. 24. 18:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Velünk is előfordult már ilyen, felpuffadt a kutya hasa de látványosan, egy helyben feküdt, erősen lihegett és néha halkan nyüszögött, mivel óriás testű fajta én is egyből pánikba estem, hogy gyomorcsavarodás, természetesen szombat este volt, óriási erőfeszítések árán találtam meg egy ügyeletes állatorvos számát, beszéltem vele, azt mondta mivel nem öklendezik, nem tartja valószínűnek a gyomorcsavarodást de figyeljem még fél óráig és ha rosszabbodik hívjam újra. Hamarosan kiderült, hogy csak szélgörcsről volt szó, elkezdett nagyokat és hangosakat pukizni, ez ment egy óráig, aztán teljesen jól lett. Remélem a te esetedben is hasonló a helyzet.
2013. jan. 24. 18:57
 4/13 A kérdező kommentje:

na, most egy kicsit nyugodtabban írok. a kutya nem mutatja semmi jelét a gyomorcsavarodásnak, csak ez az én első nagy pánikom volt, kicsit puffadt a hasa, de ha odahajolok hallgatni, akkor hallom, hogy vannak bent hangok, meg megkocogtattam, és nem kong, illetve nem is feszül annyira.

Beszéltem megint az orvossal, közben ő már kerített nekem egy másik orvost, aki most tudná műteni, de ahogy elmondtam, hogy enyhültek a panaszai, úgy mondta, hogy akkor nem muszáj bevinnem most ,hacsak én nem ragaszkodom hozzá, de mondta, hogy most jobb lenne ha egy kicsit hagynám pihenni a kutyát, ezért megbeszéltük, hogy holnap reggel 8-ra ott vagyok.

figyeltem, nem is zihál, már próbált enni a másik kutya táljából, amit nem hagytam, főleg ezek után...

Köszönöm a gyors válaszokat, úgy néz ki, hogy minden rendben van...

2013. jan. 24. 19:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok majd írd meg hogy vagytok, nagyon szorítok.
2013. jan. 24. 19:15
 6/13 A kérdező kommentje:

csak az ijesztett meg nagyon, hogy hirtelen, evés közben elkezdett fura hangokat kiadni a hasa, jó hangosan, ő próbált leülni, de nem, aztán úgy ült le, mintha pisilne, de mégis felállt utána próbált öklendezni, de az sem ment, teljesen megfeszült, előre nyújtotta a nyakát, ugye pont ott voltam mellette, mert olvastam, és ahogy láttam ,hogy baj van, rögtön megtapiztam a hasát, erre meg ő felsírt, és elbújt. utána megint megtapiztam, megint felsírt, meg hirtelen elfeküdt... na itt estem pánikba, azonnal hívtam a dokit, a barátnőmet, akinek van kocsija, és utána egy 5 perce rá kezdtek enyhülni a tünetei.... most már kérné a maradék kajáját, de inkább nem adom oda neki, majd holnap megkapja.

Amúgy, szerintetek ezekből a reakciókból ítélve, mi lehetett a baja?

2013. jan. 24. 19:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Erre nem nagyon tudnék mit mondani de nem lehet hogy nagyon gyorsan evett, habzsolt. Ha igen akkor lehet hogy benyelt egy csomó levegőt ami nagyon kellemetlen lehet feszít és fáj.
2013. jan. 24. 19:46
 8/13 anonim ***** válasza:
Befalt egy csomó levegőt is a kajával. Előfordul. De hálás vagyok érte, h egyből a dokit hívtad segítségért, és nem a netet kezdted el böngészni, mint itt sokan.
2013. jan. 25. 08:21
 9/13 anonim ***** válasza:
Na mi van a kutyával? Hogy van?
2013. jan. 25. 12:25
 10/13 A kérdező kommentje:

sziasztok! Mint ígértem írok, hogyha voltunk dokinál, szóval ma voltunk, bár, már kezdtem feleslegesnek érezni, hogy elmenjünk, mert reggel amikor kiléptem az udvarra egyből a nyakamba vetette magát, amikor meg meglátta a pórázt, egyenesen a fellegekben járt, de azért elvittem, biztos, ami tuti.

A doki megnyugtatott, azt mondta, hogy lehet az is, hogy ahogy lenyelte a kaját végigkarcolta a nyelőcsövét(csirkefejet evett) és azért nyújtogatta a nyakát, meg mondta azt is, hogy valószínűleg sok levegőt is nyelt, és azért volt fura hangja a hasának.

Szóval teljesen jól van szerencsére.

A dokitól nem győztem elnézést kérni, mert tegnap kb pánikoltam, hogy úristen, és hát, eléggé nem nagyon hagytam szóhoz jutni, meg szinte nem hagytam választást, hogy vihetem-e vagy sem...szóval kicsit kellemetlenül éreztem magam, de a doki csak mosolygott, és mondta, hogy nem baj, mert jobb túlreagálni, mint oda se figyelni.

És, rendes volt, mert még pénzt sem akart elfogadni(persze hagytam ott egy ezrest, a tegnapi pánikolásomért, meg hogy megértő volt) de mondta, hogy igazán nem kell.

Szóval, hála Istennek jól zárult ez a kis baleset.

2013. jan. 25. 12:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!