Hogyan szoktassam le a kutyám arról, hogy idegenektől elfogadjon ételt?
Én azt csináltam, hogy otthon megtanítottam neki a "hagyd" utasítást:
1. leültettem, elé tartottam a kaját
2. elkezdte bökdösni
3. amikor abbahagyta, mondtam, hogy HAGYD
4. ha jól csinálta, a MÁSIK kezemből adtam neki egy MÁSIK jutit
4-5 alkalom után már nagyjából értette, hogy mit akarok. Aztán azt csináltam, hogy úgy fogtam a jutit, hogy jobban kilógjon a kezemből. Majd később már ledobáltam a földre, rászóltam és nem vette fel. Volt olyan, hogy konkrétan a kutya elé esett a kajak kb. 10 centire volt tőle és otthagyta. :)
Nos ez az első lépés szerintem. Ha ez megy neki, akkor tudod kint is alkalmazni (így nem is fog összeszedni a földről semmit). Plusz, ha akarnak neki adni, mondd meg, hogy ezért és ezért nem szeretnéd ha idegenek etetnék. :)
Persze tudom, hogy nem mindenki jóindulatból etetné a kutyákat.
Séta közben ez könnyedén megoldható, hát kertben hm. Az a baj, hogy ha kertbe van a kutya, akkor nem lehetsz mindig vele, hogy figyeld.
Erre max egy kerítés javítást tudnék ajánlani, de az költséges. :D Kell egy jóóó magas kerítés és nem tudnak bedobálni.
Így hirtelen nincs jobb ötletem. Vagy hátsó udvar. :/
Hm, ez így tényleg gáz. Esetleg még azt csinálhatnád meg, hogy kiírod, ne etessék a kutyát.
Gondolom a kapu bejáró az közös, ha oda kiírnád, akkor látná mindenki. Leírod, hogy eteted rendesen, ha valakinek van kutyának való csontja, adja oda Neked. Hm? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!