Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek?

Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek a kutya kikötéséről?

2013. jan. 22. 19:41
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Állatkínzás. A gazdáját kellene kikötni.
2013. jan. 22. 19:45
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Van rá szabály hogy az adott kutyának,mekkora láncot kell biztosítani. De én is elítélem!
2013. jan. 22. 19:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Én is elítélem de amúgy hülyeség megkötni asszem közép termetű kutyát minimum 4 m-re szabad nagy termetűt meg 6 m-re Csak felmerült a kérdés bennem hogy másoknak mi a véleményük mert szerintem 4 m elég kevés egy közép teremtü kutyának...
2013. jan. 22. 19:51
 4/7 anonim válasza:
75%
Hát ha elég hosszú a lánc és naponta sétáltatják meg törődnek vele és esetleg nem nyakörv van rajta hanem hám akkor azt mondom, hogy még elmegy. de amúgy gonosz dolog.
2013. jan. 22. 19:56
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem meg elfogadható. Persze nem ilyen középkori módszerekkel, de mondjuk mikor még mamámnál nem volt kész a kerítés, ki volt kötve a kutya. Már van kenelje és ez így jobb is neki, de az is megoldás, ha kikötjük rövidebb időre.
2013. jan. 22. 20:12
 6/7 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

" Tilos

a) kistestű ebet 10 m2-nél, közepes testű ebet 15 m2-nél, nagytestű ebet 20 m2-nél kisebb területen tartósan,

b) kistestű ebet 4 m-nél, közepes testű ebet 6 m-nél, nagytestű ebet 8 m-nél rövidebb eszközzel tartósan kikötve,"

[link]

A kutyának szökésbiztos kerítéssel rendelkező zárt udvar szükséges.

Ha ez nem oldható meg, illetve több család lakik a telken, akkor egy szökésbiztos nagy kennel a megoldás, ahonnan naponta többször ki kell engedni a kutyát játszani, tanulni és hosszan sétálni kell vinni.

A lánc akkor fogadható el, ha hosszú, esetleg futólánc, és nem 24 órában van megkötve szerencsétlen állat, hanem max. 8-10 órán át. Emellett naponta ki kell mozgatni sétával, játékkal, tanítással.

Ellenkező esetekben ÁLLATKÍNZÁS, még ha a törvény nem is tartja annak...

2013. jan. 22. 20:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Van olyan tipusu kutya, amelyiknél terápiás céllal nem rossz a lánc. de csak alkalmakként.
2013. jan. 22. 21:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!