Kutyahám vagy folytónyakörv?
Nevelés kérdése a nyakörv önmagában nem fogja megtanítani a kutyát normálisan sétálni. Ha ezt várod el, ugyan úgy húzni fog a kutya, az oxigénhiány amit a fojtás okoz pedig idővel agykárosodáshoz vehethet.
Nekem a hám bevállt, mert testből vissza lehet rántani a kutyát egy jó erélyes NEM társaságában.
Nálunk a halti bevált(németjuhász, német dog). Egy-két rántás után már nem cibáltak, azóta is tudják mi a tünet.Ha egy kutyát sétáltatok simán elég egy textil nyakörv, de amikor 4-el indulok egyszerre(ebből 3 felnőtt dog) akkor elkél a halti, biztos ami fix.
Szerintem próbáld ki.
Egyébként valóban jó szájkosár helyett is, nem értenek hozzá, nem tudják mi az, csak mindig kérdezgetik, hogy miért csak a két kutyuson van szájkosár, szegények...
De legalább nem kötözködnek:D
Egyetértek a neveléses megoldást szorgalmazókkal, de nem vetném el -segítségnek- a fojtónyakörvet sem, "nehéz felfogású" kutyánál segít a megértésben:), tényleg nem súlyosabb "sértés" egy NEM!-nél, ugyanakkor nem járatod le magad a kutya előtt, úgy "szólsz rá", hogy közben közönbösséget mutatsz. Ha kissé kellemetlen neki amikor húz, ráadásul még érthetetlen módon ezzel még akadályozza is a haladást (megállás) majdcsak felfogja mi a megoldás!
Ha könnyen ki tudod fárasztani a kutyád akkor az elején szánj rá időt és mindezt már kifárasztva végezd.
A közömbös megállásokra alapozz, a többi csak a folyamat gyorsítására, könnyítésére jó.
És türelem meg kitartás! :)
Eléggé régi kérdés, de gondoltam írok.
nekünk 2 éves német juhász lány kutyusunk van, menhelyről hoztuk el tavaly augusztusba.
Folytóval viszem sétálni, de csak én viszek pórázzal, a többiek kocsival szokták kivinni a helyi futtatóba.
Így csak én érzékelem mennyire is húz, és Ő sajnos nem veszi észre hogy azért fullad mert húz, sok mindent próbáltunk már.
Javasolták többet is a hámot és most kipróbáltuk. És kijelenthetem hogy nem húz vele! a minimális persze megvan, akkor kicsit megrántom és tudja nem szabad.
Sokkal jobb, mert nem a torkát folytom, aminek sok hátránya van. Így egyszerűbb visszarántani a kutyát, hiszem az egész testét húzom, és megfogni is könnyebb. Végre nem akad bele a kezem a láncba, biztosabb fogása van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!