Kutyahám vagy folytónyakörv?
én kutyámnak folytós volt, de nemért semmit :D mert olyat azért nemakartam ami szabályosan megfolytja szerencsétlent, ezért kicsit nagyobbat vettem, h csakúgy éppenhogy érezze, h kicsit szoros, de azmeg nem zavarta különösebbet, továbbra is húzott:D
igazából az enyém eléggé egy elvetemült kutya volt, sztem azsem érdekelte volna ha megfolytja a nyakörv
Mindenképpen a fojtó a hatásos, és mint a nevében is benne van funkciójánál fogva fojt! ...viszont csak akkor amikor a kutya húz. Így tanulja meg hogy számára sokkal kedvezőbb ha mellettünk halad. ...akkor voszint a fojtó nyakörv mondhatni lóg.
Nem szabad nagyobbat venni ,mert akkor tényleg nem ér semmit.
Ha az ember jól használja a kutyának érzetre nem rosszabb mint ha ráüvöltünk.
egy kb. fél-egy órás séta alatt meg lehet vele tanítani a láb mellett követést!
A hám nem ilyen jellegű eszköz. Húzó kutyákat inkább húzásra ösztönöz!
azért húz ,mert egyenlőre rosszul tanítod.
a hám nem jó.
a folytó nyakörvnek ,meg csak akkor van értelme , ha megérted a húzás lényegét .
a kutyák ellenhúznak, mindíg !
ezt sok-sok gyakorlással kinevelheted belőle . a hasky , a malamut , a samoyad, az akita mind szánhúzó kutya ,a génjeikben van .
nem harcolnod kell a kutyáddal, megértetned kell vele,hogy te mit akarsz .
ha húz , álj meg , ha harapja a pórázt, ha ráncigál ,álj meg . várj míg lenyugszik , ne is nézz rá.
aztán szépen lassan ,napról napra könnyebben megy .
pár hónap és laza pórázon sétál melletted , a folytó nyakörv segíthet, de meg kell tanulni használni !
nem ellenthúzni, hanem rántani !
egy gyors határozott,nem túl erős rántásból érteni fog , persze csak később.
a flexi pórázt meg dobd el .
Egyik se, a pont annál aki a nevelést ajánlotta.
Sima normális nyakörv.
15.28 vok.
próbáltam , hámot,nyakörvet 1 soros láncos folytót,haltit.
mind másra való,és másra jó.
a halti a kölyök kutyánál segíti a láb meletti sétát, mikor húzna mint a barom ( 3-4-5 hónapos korban ).
később megőrül a kutya tőle , mert nagyon korlátozza a fejmozgását.
viszont tökéletes ott ahol a szájkosarat kérik :pl buszon. mert bár nem szájkosár a kalauz nem ért hozzá és engedi :)
a láncos folytó a legjobb szerintem ,mert a csörgés is berögződik.
így később , ha mondjuk textil folytóra cseréled ( hosszú szőrű kutyáknál javasolt ,mert nem tépi a szört ), a fém karika csörrenése már elég.
szerintem 4-5 hónap alatt egyedül is megtanítható, kutyasuliban sokkal gyorsabban a láb melett követés ,azaz a séta .
csak türelmesen ,nyugodtan de kitartóan !
idő és türelem .ez ami a hatékony .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!