Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nincs valami olyan szabály...

Nincs valami olyan szabály törvény ami tiltja a nagy testű állatok panell lakásban tartását?

Figyelt kérdés
A szomszédban egy most ide költözött lakó egy labrador kutyát tart a lakásban, illetve az erkélyen és szegény kutya azon a "tenyérnyi erkélyen".
2013. jan. 21. 19:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
50%
Ajtón keresztül nem látja senki a prémium tápodat. Nem mondtam egy szóval sem, hogy rossz ember, csak arról van szó, hogy a te történetedet ismerjük, a másikat viszont nem, te sem haltál bele egy röpke ellenőrzésbe, és ő sem fog. Ha kiderül, hogy normálisan van tartva, le van mozgatva, kap enni, oltást is kapott akkor a kérdező megnyugodhat, ellenkező esetben meg lett mentve egy kutya. Nem kell rögtön azt gondolni, hogy ha te lakásban tartod normálisan, ahogy azt egy kutya igényli, akkor más is azt teszi.
2013. jan. 21. 20:35
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Abban igazat adok, hogy előbb nézzen utána indokolt-e(már ha utána tud).. de ha egy apró jelét is látja -pl. a kutya sovány- jelentse be.
2013. jan. 21. 20:37
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Persze, de nézzen utána. Én is vetettem már el kórosan sovány, izomsorvadásos 2 éve nem mozgatott kutyát. De volt rá okom. És nem arra alapoztam, hogy az erkélyen van, vagy nem szedik utána a kakit...Én értem, hogy féltik a kutyát, nem kételkedem a kérdező jó szándékában. De én tudom, hogy elég megalázó volt a látogatás nálunk, főleg így, hogy jogtalan volt. Azóta mi el is költöztünk, és a lakóházból még nagyon sokan.
2013. jan. 21. 20:44
 14/26 anonim ***** válasza:
50%
Megalázó persze. De ha mindenki csak halogatja a témát abból nem lesz semmi. Nézzen utána, ha nem tud,vagy nem stimmel valami jelentse. Ennyi :) Részemről lezárva. :)
2013. jan. 21. 20:52
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
A kutyapiszok összeszedése spec törvény, ezért csúnyán büntetnek, ha a rendőr meglátja. Mondjuk ezért feljelenteni nem hiszem, hogy lehet, azt meg nehéz elérni, hogy "lebukjon".
2013. jan. 21. 20:54
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem fogják elvenni a kutyáját mert nem szedi össze az ürüléket. Egyébként ha zavar, nincs abban semmi ha normális hangnemben megkéred hogy szedje össze. Nem kell azonnal feljelentéssel dobálózni.
2013. jan. 21. 21:09
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy labrador nem "nagytestű kutya". Sok labrador lakik normális körülmények között panelben. És sok ember, aki nem szedi össze a kutyaszart, a kutyáját attól még szereti, itt sincs összefüggés. A kérdező, ha jól értem, nem a kutyát félti, hogy megfázik az erkélyen, hanem a gyerekét a kutyaszar miatt a parkban. Vélhetően nem ez az egyetlen gazdi, aki nem szedi össze a kutyapiszkot. Ha látja, meg kell kérni, hogy szedje fel. Ennyi.
2013. jan. 21. 21:15
 18/26 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

A többieket már nem ismételném.

DE. ERKÉLYEN kutyát TARTANI, tehát a nap NAGY RÉSZÉRE KIZÁRNI TILOS!!!

Csak ezt bizonyítani baromi nehéz lenne...

2013. jan. 21. 21:34
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha a lakóközösség olyan emberekből áll, mint te, akkor nem szeretnék ott nálatok kutyával élni. Ezzel együtt: az a kutya lakásba, de nem az erkélyre való. A jegyzőnél kell bejelenteni a nem megfelelő tartási körülményeket, az ő feladata ezt kivizsgálni, büntetni, állattartástól eltiltani a rossz gazdát. Törvény van róla, hogy a kutyaszart fel kell szedni, és bírságot fizet, aki ennek nem tesz eleget. A közterületes büntet ezért. Egyébként én meg embert nem tartanék lakásban, mert koszos, hangos és rendetlenséget csinál.
2013. jan. 21. 21:44
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Engem egyszer fel akartak jelenteni, mert a frissen hozzám érkező ideiglenes kutyámnak minden bordája kilátszott, meg 9 csigolyája...

Komolyan, én imádom ezt a mentalitást most is két kutya fekszik az ölemben a kanapén a panelban, teljesen kifingtak a 2 órás esti sétánkban, ahol 20 kutyával voltunk kint.

Az egyik 20 kilós, a másik 35. És ezt kapd ki, a 20 kilós nem csak sovány, még sánta is! És meg is van itt ott harapva! De gondolom sokkal jobb volt neki egy hordóhoz láncolva, mint itt a panelban az ölemben...

Olyan csendben vannak, pedig van, hogy három kutya van itthon, hogy a szomszéd a múltkor meglepve kérdezte, hogy mióta van kutyám.

Az agyamat eldobom komolyan... Tudod mi a megoldás? Odalépni a gazdihoz és azt mondani, hogy nahát, de szép kutya! És nem nehéz így lakásban tartani? Ugye sok mindenről le kell mondani ennyi séta miatt?

Kicsit beszélgetni vele, aztán kiderül, hogy mi a pálya. Nem azonnal feljelentgetni névvel, vagy anélkül.

Rám már a teket hívnád gondolom, ha azt látnád, hogy két nagy kutyám van panelban, és ráadásul az egyik néhány hetente kicserélődik, és az új mindig sovány vagy beteg...

2013. jan. 21. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!