Melyik a leghatalmasabb méretű kutya a világon?
sztem vmelyik dogfajta lehet. láttam egyszer az utcán egyet. egészen megdöbbentő volt.:D
amúgy konkrétan ő volt a legmagasabb:
A német dog méretei:
Marmagasság: kan legalább 80 cm, szuka minimum 72 cm
Testtömeg: 60-80 kg
Az angol masztiff méretei:
Marmagassága: A kanok ideális marmagassága legalább 76 cm, a szukáké legalább 70 cm.
Testtömege: 70-90 kg
forrás: [link]
Szóval túl sok különbség nincs közöttük, mindkettő hatalmas kutya. :D
Magasságbélileg az ír farkaskutya a legnagyobb
Tömegét nézve az angol masztiff.
A fajtastandardok néha el-elmozdulnak, ha van kedved a legfrissebb nemzetközi standardban keresgélni, itt az internet... :)
A két papíralapú szakkönyv itt a kezemben mást-mást mond, annyi biztos hogy a már említett fajták (német dog, ír farkaskutya, masztiffok) környékén keresgélj intenzívebben.
Ha pedig nem kutyafajtára hanem egyedre gondoltál akkor iss a neten keress rá én kapásból megtaláltam:
"A világ legnehezebb kutyája Zorba, az angol masztiff, aki 1989-ben állította fel a rekordot. Méretei lenyűgözők: az állat 143 kilogrammot nyomott akkor a mérlegen; marmagassága 93 centiméter volt. A kutya teljes hossza az orra hegyétől a farka tövéig mintegy 231 cm. Valószínűleg egyikünk sem szívesen futna össze Zorbával, amikor éppen éhes vagy nincs túl jó kedvében!"
Ez csak egy részlet az oldalon lévő cikkből...
Jó keresgélést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!