Melyik a legveszélyesebb kutyafajta?
Melyiket lehet könnyen betanítani, és aki szó nélkül engedelmeskedik még ha azt is parancsolom, hogy harapd át a torkát. Olyan érdekelne aki kiszámíthatatlan, agresszív és ha meglátják az emberek az utcán inkább átmennek az út másik oldalára! Talán a dobberman vagy a rotweiler?
Értelmes válaszokat kérek, fölösleges lefutni a te hülye vagy, minek neked kutya, kezeltesd magad...stb köröket, mert úgysem veszem magamra!
Szia!
Ha azt akarod, hogy féljenek a kutyádtól, Rottit vegyél!
Nekem 16-éve ilyenek vannak, és rettegnek tőlük az emberek(főleg a betörők, utcán zaklatók!!). Pedig mindegyik kutyám nyugodt, jól szocializált, gyerekszerető. Mindegyiket meg lehet mellettem simogatni, de ezt nem mondom el nekik...:-)
Mondjuk szerintem ok nélkül nem lehet ráuszítani senkire, de támadás esetén nem is kell utasítani, teszik a dolgukat.
Nem értelek. Ahhoz, hogy legyen egy jó személyőr kutyád, nem vadállat kell, hanem jó munkakutya és céltudatos kiképzés kölyökkortól. Egy vadállatot ilyen alapismeretek nélkül nem is tudnál irányítani, rád is veszélyes lenne.
Fogj egy jó vérvonalú őrző-védő fajtát, például akármelyiket, és még előtte beszélj egy jó hírű kiképzővel, hogy biztos ne rontsd el. Kutyakiképzést tanulok, elhiheted nekem, hogy nem könnyű profi védőkutyát képezni, komoly háttértudást igényel.
A félfarkast felejtsd is el, ha csak annyit tudsz a kutyákról, hogy a vadállat fog megvédeni, a többi nem. Szerezz egy jó németjuhászt, dobit, rotit, malit vagy akármit, meg egy jó kiképzőt, és tanulj!
Nekem is mudim van. Soha nem tanítottuk őrző-védésre egy percet sem, mégis minden éjjel kint ül a kapunál, és ha valaki túl közel megy a kapuhoz, megugatja... Igaz, hogy inkább jelzőkutya, de ha valaki idegen bejönne, száz% hogy széttépné... Egyszer voltunk apámmal kocsmában( ne higgyétek, hogy iszákosak vagyunnk, de apa néha visz haza flakonban csapolt sört anyunak én meg iszok egy pohár kofolát) és megjelent a csapos a sörrel. Véletlenül úgy emelte fel a flakont, hogy majdnem fejbevágott... A kutya már pattant is, ha nem rántom vissza, biztos hogy elkapja a csuklóját... Azóta a nő sose jön közel, bár mostanában már azért igyekszik legyőzni a félelmét. Tegnap végre újra odajött hozzánk, óvatosan lerakta az asztalra a sört. A mudim nem mozdult, csak fölpillantott, és amikor látta, hogy nem bánt, nem érdekelte tovább.
Sétáknál is nagyon éber, mindenre odafigyel, a legtöbb ember behúzódik a kerítés mögé amikor jövünk... Nem értettem, miért, de hallottam, hogy a háta mögött farkasnak, rókának, sőt, medvének nevezik( mert barna).
De nem tudom, hogy ez minden mudiban meg van-e, vagy cssak az enyémben, úgyhogy talán az előző hozzászólókra kellene hallgatnod.
Én vagyok a másik mudis, aki ide írt. :D Nekem 3 mudim van és mindegyik ilyen. Nálunk is volt hogy hadonásztak az orrom előtt idegenek és ő szépen ült a lábam mellett, két másodperc múlva is ült, de akkor már lyukas volt a kabátja az illetőnek. Tudom ezt nem szabad, de a kutyám olyan gyors hogy mire szólnék (és ő persze szót fogadna) addigra már kész. Amúgy meg halálra voltam rémülve hogy mit akar ez az idegen. Kint a határban ahol nincsenek házak csak szántóföldek, ott senkit nem engednek a közelembe, pedig az utcán le sem tojják az embereket.
Az én mudimra azt szokták mondani, hogy róka (a sokk eszével az én fekete mudimra -.-"). A cifra mudikra meg hogy hiéna... :D
Jah, kint a falu határában az én mudim se enged közel senkit:D
Biztos van valami kisugárzása, ami miatt nem mernek közel jönni... Múltkor is egy kisgyerek jött hogy milyen ranyos kutya, meg akarta simogatni, erre az anyja szörnyen megijedt, sápítozott, fölkapta a gyereket és odébbállt... Ki érti eztXD
nekem egy mudi keverékem van, és igényli a törődést, akiket ismer azokkal aranyos és imádnivaló, viszont már párszor előfordult hogy vittem sétálni és ha nem fogom meg nekiment volna az arrajáróknak.
én egy dobermannt ismerek, az nagyon kedves és gyerekszereteő.
de ha azt akarod h este biztosnágban érzed magad mellette akkor szerintem egy nagyobb testű, nem félős kutyát válassz, (a nagy mérettől eleve megijednek) pl németjuhász, rotweiler. a nem félős kutyák támadás esetén megvédik a gazdájukat (mi is egyszer egy verekedést imitáltunk, csak úgy kiíváncsiságból, és a kutya egy hétig morgott a "támadóra", pedig szerette és ismerte).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!