Melyik a legveszélyesebb kutyafajta?
Melyiket lehet könnyen betanítani, és aki szó nélkül engedelmeskedik még ha azt is parancsolom, hogy harapd át a torkát. Olyan érdekelne aki kiszámíthatatlan, agresszív és ha meglátják az emberek az utcán inkább átmennek az út másik oldalára! Talán a dobberman vagy a rotweiler?
Értelmes válaszokat kérek, fölösleges lefutni a te hülye vagy, minek neked kutya, kezeltesd magad...stb köröket, mert úgysem veszem magamra!
Namármost, a kiszámíthatatlan, agresszív kutyák nem engedelmesek, tehát ilyen szempontból egyetlen fajta, egyetlen egyed sem felel meg az elvárásaidnak. Vagy ez. vagy az.
Mellesleg manapság az emberek szerencsére nem szoktak az utca másik oldalára menni, ha kutyát látnak, csak akkor, ha az ahbzó szájjal tépi a félig elrágott pórázát, és akkora feje van, mint egy emdvének. Egy ilyen állat viszont téged is gondolkodás nélkül darabokra szed, nem csak másokat.
A dobermann, a rottweiler és általában a veszélyesnek tartott fajták csodás munkakutyák, jól kezelhetőek, és egyáltalán nem agresszívek (az őrző-védő munkához nem kell utálniuk az embereket, sőt, a segédet kifejezetten kedvelni szokták, mert vele lehet a harapdálós játékot játszani). Olyan kutyával, amelyik széttépi az embert, nem lehet dolgozni, ezért a munkakutyák általában kiegyensúlyozott természetűek.
Nekem cseh farkaseb fajtájú a kutyám, őrző-védő célra neveltük, de már ilyenre nincs szükségünk, család kedvence lett, mégis ha pl. sétálni megyünk senki nem jöhet hozzám közel, különben letámadja, és hááát, külsőre sem az a bújós-aranyos kutyuli kinézetű.
Még jó lehet ilyen célra: Pitbull, Bullterrier, Dobermann, nagyobb testű keverékek(menhelyen is vannak szuper kutyák), cane corso.
Remélem tudtam segíteni :)
Üdv.: Netty
hallottam olyanról is, ez főleg Amerikában elterjedt, hogy egy félig-farkas kutyát tartanak otthon. Ezt értsd úgy, hogy pl. az apa igazi farkas, az anya meg mondjuk németjuhász. És ebből a keverékből egy igazi vérebet kapunk, akit nem lehet teljesen megszelidíteni, viszont kiváló házőrző, vadász stb.
erről mi a véleményetek?
Ha fajtatiszta kutyát szeretnél, akkor a tibeti masztiff lenne az ilyen kutya. Bár ok nélkül nem támad, és nagyon nyugodt. Aki viszont felhúzza, az nyert egy beutalót az intenzívre. Nagyon komoly sérüléseket szerezhet aki csak úgy betoppan a területére.Ovatósan azzal a harapd el a torkát vezényszóval, mert ő talán meg is teszi.
Még a gazdájától sem tűri el a durva bánásmodót.
Szerintem ő tényleg olyan mint egy csőre töltött puska.
Csibésztetni ne akard, mert a segédnek is neki megy miután a csibészkart elvitte.
Ennyire veszélyes környéken laksz?
Amerika eleg nagy ahoz, hogy a egy fore juto barmok szama eleg nagy legyen, darabszamot nezve.
Attol eltekintve, hogy a amerikai farkas nem olyan mint a europai, az a kutya amint nem lehet teljesen megszeliditeni, semmire sem jo. Amugy, ahoz nekik engedely kell. Mint a vadallat tartashoz.
Raadasul, amerikaban (legtobb allamban, vagy az osszesben?) szabad a fegyverviseles. Szoval, ott sokra megy a felfarkasaval, mikor aki artani akar neki, ugy kezdi, 3 golyo a kutyaba, 3 a gazdajaba...
19:16! Nem lakok azért ennyire veszélyes környéken, de nem szeretem az olyan kutyákat akiket pátyolgatni kell, meg babusgatni és nekem kell megvédeni ha megijed egy embertől... (tapasztalat)
Egy igazi vadállatot szeretnék, aki engedelmeskedik nekem, és ha végigsétálok éjszaka az utcán teljes mértékben biztonságban érezzem magam vele, mert tudom, hogy képes megvédeni engem, és átharapni annak a torkát, aki bántani akar. Egy igazi testőr kell nekem :)
(sajnos tigrist, nem lehet tartani Mo.-n, ezért megelégszem a kutyával is) :D
Kedves kerdezo, remenyelen vagy. Minden kutyat babusgatni, es patyolgati kell, persze eltero mertekben. Jah es egyik kutya sem golyoallo...
// De. lehet tigrist tartani Magyarorszagon de megnezem azt, amikor te vegigmesz egy tigrissel az utcan. Ugy hogy mint te, mint o tulelje. A sima setelok ebbe az esetben nem szamitanak. -_-! //
Az én kutyámat is babusgatni kell, de aki idegen az utcán rám emeli a kezét, azt kinyírja. És nem félelemből. A házunk előtt már felmennek az útra az emberek mert félnek tőle. Régen csúfoltak érte, aztán ahogy felnőtt érdekes már mindneki tiszteli. Mondjuk az én kutyám nem olyan amire a kérdező vágyik és valószínüleg ritka ez a viselkedés mert nem tanítottam rá. Ő egy mudi...
De majd szeretnék dobermannt is. Csak azt akartam, hogy attól, hogy te még bausgatod, idegenekkel lehet kemény is bizalmatlan.
Én voltam a mudis! Egyszerűen utálom ha valaki az én kutyámmal foglalkozik. Ugye nem szereti az idegeneket, de mindig szót fogad, póráz nélkül sétál, versenyeken is voltunk. Játszik másik kutyákkal. Érdekes módon akinél kutya van arra nem támad... Ha nem ismeri akkor sem... Ez így meg van oldva :D De ő maga találta ezt ki...
Kedves utolsó, tudod nem mindneki szereti, hogy a kutyája egy Mindenki Cukimuki Kutyáskája legyen. Valaki nem szewreti ha idegennek egy jó szóért elmegy, hagyja magát simogatni, nyúzni, szót fogad neki. Ez nem baj. De persze lehet hogy tényleg a kisebbrendűség miatt van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!