Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a legveszélyesebb...

Melyik a legveszélyesebb kutyafajta?

Figyelt kérdés

Melyiket lehet könnyen betanítani, és aki szó nélkül engedelmeskedik még ha azt is parancsolom, hogy harapd át a torkát. Olyan érdekelne aki kiszámíthatatlan, agresszív és ha meglátják az emberek az utcán inkább átmennek az út másik oldalára! Talán a dobberman vagy a rotweiler?

Értelmes válaszokat kérek, fölösleges lefutni a te hülye vagy, minek neked kutya, kezeltesd magad...stb köröket, mert úgysem veszem magamra!

2009. aug. 30. 13:38
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
51%
Orosz pincsi, a kisebbik fajta.
2009. aug. 30. 14:01
 12/47 anonim ***** válasza:
37%
Erre megfelel szerintem egy szép, megnevelt, fül és fakrokvágott dobermann (csak mert nekem az akedvencem).
2009. aug. 30. 14:16
 13/47 anonim ***** válasza:
44%

Hát az a helyzet, hogy a dobermannról csak mondják, hogy agresszív. Az áll a köztudatban, hogy a dobermann egy félelmetes, agresszív kutya akit telepőzésre használnak és ha meglát már vérben forog a szeme. A helyzet pont az ellentéte. Tujadonképpen ha valaki megtámadja a gazdit, ő előbb és gyorsabban fut el, mint esetleg a gazdi. Nagyon félős természetű, és közel sem agresszív, sőt kifejezetten gyermekszerető kutya. Nem hiába nem látsz szolgálati dobermannokat, és a világon semelyik rendőrség sem használja, pont a félőssége miatt. Persze be lehet tanítani, és helyes kiképzéssel bármilyen viselkedésforma elérhetővé válik, de ehhez, hogy parancsra harapd át a torkát egy olyan embernek, aki nem is támad, hát... ha nem is lehetetlen ennél a fajtánál, de igen közel van hozzá.

Igen, most az fog jönni, hogy a mi szomszédunkban igenis van egy dobi és az agresszív és mindenkinek neki akar menni, satöbbi. Igen, ez előfordul a dobiknál, de ez a viselkedésforma nem az, hogy nyugodtan sétálunk a gazdi mellett, majd parancsra ölünk. Ez az, amikor a gazdin kívül bárki a közelünkbe jön, megöljük, és el sem lehet engedni, mert népirtás lesz.

Inkább ajánlok egy Argentin dogot, amit ki lehet így képezni, de nagyon nagy szaktudás és rengeteg gyakorlás kell hozzá. De igen, jó lenne még egy Amerikai sztafi is. Viszont ha elég az, hogy jó messzire elkerüljenek, a német dog pont jó választás. Ebbe a fajtába is bele lehet nevelni az agressziót, de csak maximum a morgást és az ugatást, mert ilyen birkatürelmű kutya nem sok másik van. Azonban a méretei félelmetesek, ebben senki nem kételkedhet, és már ettől riasztó lehet.

2009. aug. 30. 14:51
 14/47 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2009. aug. 30. 15:07
 15/47 anonim ***** válasza:
49%
A gyerekszeretet nem függ össze az őrzőssel. Dobermannokat azért nem használnak szolgálati célokra meg "bonyolult" kutyák. Nem lehet őket csak úgy kitenni és nem foglalkozni vele, mint egy komondort, és nem viselik jól a gazdaváltást mint egy német juhász. A dobermann egyátalán nem félős. Sok kutya elfutna ha megtámadnák a gazát de ez nem attól függ milyen fajta, hanem attól, hogy mit örökölt, milyen tapasztalatai vannak és hogy nevelték.
2009. aug. 30. 15:08
 16/47 A kérdező kommentje:
és mi van a rotweilerekkel?
2009. aug. 30. 15:09
 17/47 anonim ***** válasza:
51%
http://www.youtube.com/watch?v=zwJgnBQiJho&feature=related ez csodálatos kutya. Szerintem a roti nem olyan szép mint a dobi. :)És a dobi biztos gyorsabban mozog. A hegyes füleivel sokkal rémisztőbb. Amúgy pontosan leírtad hogy én milyen kutyát szeretnék. Pont ilyet. Akivel nem lehet kutyuskázni meg simizni és cukizni...
2009. aug. 30. 15:21
 18/47 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem nevelés kérdése az egész.

De ha komoly kutyát akarsz amit ahogy előttem is irták,fegyverként akarsz haszálni,akkor ajálom a középázsiait. Na azok nem viccelnek,tipikus juhászkutya. Nagyon kemények.

Vagy még a kaukázusi.

Kicsit lágyabb vizekre evezve: cane corso,pitt,ambull,dobermann,BANDOG :)

2009. aug. 30. 15:33
 19/47 anonim ***** válasza:
79%
haveromnak amstaffja van és tény, hogy aki nem ismeri az fél tőle, de pl ha engem meglát rohan, ledönt és összevissza nyal, az utcán meg mindenki azthiszi h megakar harapni:D
2009. aug. 30. 16:18
 20/47 anonim ***** válasza:
81%
Nekünk is amstaffunk van minden csak nevelés kérdése, egy pitbull is lehet bárány és egy vizsla is gyilkos. Minden csak rajtunk embereken múlik.
2009. aug. 30. 16:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!