Melyek azok a testbeszédek, amikről a kutya tudja, hogy te vagy a vezér?
Határozott, vezér típusú ember vagyok, mondhatjuk, hogy egy öszvér. Már két nagytestű kutyát tökéletesen megneveltem teljesen egyedül, de a mostanit, aki felnőtt korában került hozzám, egyszerűen nem tudom. Már mindent, de tényleg mindent kipróbáltam, amit Ti mondtatok, beszélem olyanokkal, akik jól ismerik a fajtát, még oktatóval is, de alig érek el valamit.
Ezért is merült fel bennem a kérdés, hogy milyen testbeszédekkel tudom közvetíteni a kutya felé, hogy márpedig itt nem ő a jani? Azelőtt nem is figyeltem ezekre, az előző kutyáim egyszerűen tudták.
ha szeret hurkázni, akkor lehet az is a jutalma, ha jól viselkedik.
Amit irtál, hogy hazarongyol: nem tudom honnan került hozzátok a kutya, de az , hogy sétálni nem volt soha ezer %. most a sok infotól, szagtól egyszerűen az agya lefárad, és menne vissza pihenni. Ha otthon játszotok huzogatóst, akkor ezt próbáljátok meg akkor is amikor kimentek. (szerezz be egy kis hurkát) engedd el a pórázt, és játszatok. A játék egy nagyon jó kapcsolatépitő dolog. A kajamegvonással az az egy gondom van, hogy először is mire a kutya ugy igazán kezd éhes lenni, az lehet 2 hét is. Viszont az éhség növelheti a zsákmányszerző ösztönt, és az agressziót is.
A kötődési tréning 5 hét, mikor csak kézből kap enni a kutya, csak tőled és csak séta közben behívásra, feladatokra, mikor veled foglalkozik. Itt is érdemes egy-egy koplaló napot kihagyni, ahogy egyébként is ajánlott.
Pont azért, mert a kutya éhesebb, megnő az ösztönhőmérséklete, az első 2-3 hétben még rosszabb is lehet. Úgy a 4. héttől várható látványos javulás.
Úristen..Akkor 5 hétig magyarán csak a jutalomfalatot kapja? Gondolom abból többet. És még ebben is koplalónap? Ha nincs más én megcsinálom, de kérlek erről írjatok még, nem akarok úgy belevágni, hogy nem tudom a pontos menetét.
40 kg a kutya, már ha 1-2 napig nem kap enni, akkor is az összes csontja, bordája kint van. Kórosan soványan kerül hozzám, alig volt 25 kiló.
Kipróbáltam a kajásat, amit mondtatok. Mivel vacsi este 9 körül van, ezért egy dentastixet adtam neki, megvártam amíg félig elrágcsálta, majd odaálltam elé, először nem akarta odaadni, de nem morgott, meg semmi, csóvált, ahogy szokott. Elvettem tőle. Tudom, írtátok a lopást. De ha már elkezdtem ezt a gyakorlatot nem hagyhattam abba. Kicsi összefogdostam, majd leraktam a kutya elé, de nem engedtem neki, hogy rárontson. Kb. 20 percig figyeltem a másik szobából, ahol ő nem lát, de nem ette meg. Utána nagy dicséret, simi, majd újra kézbe vettem a dentastixet és odaadtam neki.
Jól csináltam? A lopást leszámítva... Este majd szóval elkergetem a kajájától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!