Ha a kutya a falkavezér akkor az ember hogyan tudathatja vele hogy nem Ő a vezér hanem az ember?
20 éves lány vagyok, mióta az eszemet tudom, nmet juhászaink voltak (5 éve nincs). megfordult nálunk 4 kutya (mindig párban voltak: szuka-kani). Az, hogy egy kutyának meg tudd mutatni, hogy te vagy a gazdi, nem sokon múlik. egy bizonyos szinten a kutya is ösztönállat, de közel sem annyira, mint pl a macska, ami pl csak addig a te macskád, míg te eteted. a macskának nem is magyarázod meg, mi a szitu. (van macskánk, tudom.)
Azt viszont, hogy te vagy a falkavezér, ne akard egyik kutyának se bebizonyítani, mert ezt a fogalmat (hogy más a falkavezér), nem tanítod meg.
gazdinak lenni: te eteted, ergo neked engedelmeskedik.
falkavezérnek lenni: egy bizonyos területen lévő "falka alfahímjének" lenni - vagyis az adott terület feletti uralom.
hiába te vagy a porta tulaja, ha egy másik kutya betéved a portára, nem te fogod felborzolni a hátadon a szőrt, vicsorítani és bebizonyítani, hogy a tiéd a terület. nem te jelölöd meg végigcsorgatva az udvart, stb. (persze ezt mind a jobbik esetre értve:)
a kutyának kell ezt megtennie, ergo az az ő területe.
ne akarj tehát minden értelemben a falkavezér lenni. foglalkozz vele, gondozd, beszélj neki... bár ez attól is függ, milyen az a kutya. mert nekem a német juhászok olyanok voltak, mintha a 3. és 4. testvéreim lettek volna. lehet, hogy egy pincsivel nem lettem volna meg ilyen jól;) - ha érted.
de egy jó tanács, ami mindig igaz: amit adsz, azt kapsz:)
sok sikert!
Olvasd el a két legfelső anyagot:
ha van kérdésed írj nekünk nyugodtan a honlapon van elérhetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!