Husky vagy border collie?
Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 10:21
11/27 A kérdező kommentje:
jolvan nyomdelmagad nagybetű-.- most is van kutyám, belgajuhász és annak se kevés a mozgásigénye mivel terelőkutya. nem vagyok első kutyás, értek hozzájuk. a hevrokról meg annyit h nemhiszem h ugyanoylan haverjaink vannak. neked lehet h édes kettesbe akarnak de nálam nemegysze volt h kivittem a kutyát este, taltam haverral és dobáltam a labdát a kutyának ő meg visszahoozta. de biiztos majd a kutya megfog akadájozni a beszélgetésben. lézer sugarakat küld afelé aiki hozzámszól. jahj haggyadmármagad. -.- annyira lekezelő uitt midnenki h az már szánalmas.
2009. aug. 29. 12:39
12/27 anonim válasza:
Én vagyok a borderes... Nálunk kisebb korában konkrét lövészárkok voltak az udvarban, így azt hiszem egy kiskutya és a kertépítés nem egyszerre tervezendő :D A papucsokat elhordta a teraszról, megrágta a szék lábát, mindent amit ért, szerencsére szépen sikerült leszoktatni az ilyenekről :) Nekem van pár helybéli haverom, akiknek ha szólok, szívesen jönnek sétálni velem, múltkor szakadó esőben is vevők voltak rá. Persze nem lehet mindig arra számítani, hogy lesz társaság, mert egyáltalán nem így van és egyedül még is lassabban telik az a másfél-2 óra. Mi olyan 10-15 km-t szoktunk sétálni, én a saját tempómban, kutya meg rohan mint akit seggbe rúgtak. Így kényelmesebb nekem is és neki is mint pórázon. Sajna én kutyum egy korábbi rossz élmény miatt nem igazán barátkozós, max a nála kisebb kutyák érdeklik, a nagyobbaktól fél, így közös kutyázásokra már csak óvatosan indulok, de még haverom németjuhászát is simán lefutja :) Rengeteget kell fárasztani, nálunk is hatalmas az udvar, de magától nem rohangál fel-le, a minimum hogy labda van a szájában és kergetni kell :D
13/27 A kérdező kommentje:
és ha oktatni akarsz legalább normálisan cisnáld. 1. nem a bill két oldalán van. 2. nemváltozik semmi ha lenyomom mert közben le kell nyomni a betát is amit naggyá aakrok tenni.
2009. aug. 29. 12:41
14/27 anonim válasza:
Kutatások szerint a border collie a legintelligensebb kutyafajta. Kb 50 szót felismer. És meg lehet neki tanítani sokmindent. Ám foglalkoztatni kell, különben megbolondul.
15/27 anonim válasza:
Kérdező, te olyan idegbeteg vagy, hogy neked nem kutya kell, hanem orvos! :)
16/27 A kérdező kommentje:
minden kiskutya rosszcsont. (: nekem kiskcicáim is vannak msot azok is ugyanezt cisnálján, a virágokon élezik a körmüket, fülugrálnak a székekre és összekaparják, összetapossák a virágokat szal jah :D
korántsem vagyok idegbeteg, csak nem tűröm ha lenéznek és kioktatnak. honnan tudja ő h én mire vagyok képes? mit bírok? azért nehogymár egy 10éves kisgyereknek nézzen aki vágyik egy játszótársra. az én kutyáim most 13évesek, ők is voltak kölykök, ők is hiperaktívok és megbírkózom velük. amire akarok arra tudok időt szakítani bármikor.
2009. aug. 29. 12:56
17/27 A kérdező kommentje:
amugy 12:40es: nekemis mindig ásott a kutyusom de szépen leszoktattuk róla.
2009. aug. 29. 12:57
18/27 A kérdező kommentje:
te póráz nélkül szoktad futtatni? azt nem bűntetik?
2009. aug. 29. 12:59
19/27 anonim válasza:
A husky makacs, önfejú kutya, nem hiszem hogy annyira szeretne nevelődni. A border meg nekem túl munkamániás, szinte már idegbeteg módon (elég sok border collie-val voltam együtt), ha nem vigyázol képes és meghal szívrohamban mert nem képes leállni. Amúgy egy hosszú szőrű kutyásnak tudni kéne (egyik válaszoló) hogy a kutyának a bundája nyáron hűt, télen fűt, úgyhogy nem lesz semmi baja hosszú szőrben...
20/27 anonim válasza:
Hehhe... falu helyen, lakatlan környéken senkit nem zavar ha a kutya rohangál, madár sem jár arra, nem hogy valaki, aki büntetne érte :) Minden esetre nekünk bejött a border... Szerintem minden szokás kérdése. Mi jártunk vele agilityzni, és kutyasuliba is, sajnos mindkettő megszűnt, 100 km-s körzetben nincs, azt pedig nem nagyon tehetjük meg, hogy ennyit utazunk vele hetente kétszer. Egy ekkora sétával meg rengeteg délutáni játékkal könnyen le lehet fárasztani a miénket, mert kicsi kora óta ehhez szokott. Nem birkákhoz, kiállításokhoz, versenyekhez... Ettől függetlenül a mozgás igénye nagy, de szerintem el lehet vele boldogulni. Nekünk első kutyánk, és hiába munka kutya első kutyának azt kell hogy mondjam tökéletes. Engedelmes, szobatiszta, okos, értelmes, tudja mi az övé, mivel lehet játszani, és mi az amivel nem, tudja hol van a "falkában" a helye, sosem csinált csibészségeken kívül semmi komolyabb rosszat... nyilván függ attól hol veszed, milyenek az ősei, milyen a vérmérséklete... Én csak azt mondom, attól hogy egy munkakutya, lehet ugyanúgy családi kutyának is tartani ha mozog eleget, a miénk sem úgy néz ki mint aki szenved, mert nem terelhet :) Nem egy ölebnek való műkörmök és magassarkú mellé az biztos, de gondolom ha a kérdező husky és border között vacillál, akkor nem is erre vágyik. És gondolom azt is tudod hogy mivel jár egy ilyen kutya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!