Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Husky vagy border collie?

Husky vagy border collie?

Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 10:21
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
51%
Husky, gyönyörű és nagggyon okos állat :) végülis a border is aranyos, de a husky az olyan győzedelmesebb :)
2009. aug. 29. 10:24
 2/27 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem is inkább Husky =)
2009. aug. 29. 10:27
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Hova, kinek, mennyi szabadidővel, mennyit sportolnál vele?

Nekem mondjuk egyik se ... husky picit önfejű és szerintem ezen a klimán egy szenvedés az élet, a border collie-hoz meg rengeteg idő és energia kell (terelés, agility, nagyon sokséta, képzés).

2009. aug. 29. 10:51
 4/27 Neszivass ***** válasza:
39%
Pácolva a collie finomabb, a huskyt tovább kell sütni.
2009. aug. 29. 10:59
 5/27 anonim ***** válasza:
87%
Nekem borderem van, és imádom! Husky-ról nem beszélhetek, a kinézetén kívül nem igen tudok róla többet. A border-t csak akkor vállaljátok, ha van elég időtök foglalkozni vele. Tudásra éhes és hihetetlenül értelmes, nincs olyan trükk amit nem lehet vele megtaníttatni még így 5 éves korában is. A mozgás igénye óriási, ezért jó ha olyan helyre tudsz vele menni sétálni, ahol elengedheted, szaladjon kedvére. Van hogy egy másfél órás ilyen séta után nekem még mindig jobban lóg a nyelvem mint az övé :) Tanúsíthatom, a bordereknek is kínszenvedés ez a klíma, bár ha rövid szőrűt választasz, akkor lehet könnyebb. Mi a bundájának ápolásától tartottunk leginkább, de szinte egyáltalán nem kell fésülgetni, ha sáros, akkor is csak megrázza magát és lepotyog róla minden. A bogáncsokat viszont különösen vonzza. Szerintem igazán jó barátra és kezesbárányra lehet lelni benne, ha van elég időtök foglalkozni vele, én mindenképpen ajánlanám. Gyerekbarát, igazán eleven jószág és még az a tipikus kutya szaga sincs :)
2009. aug. 29. 11:00
 6/27 anonim ***** válasza:
96%
Egyik fajta sem kifejezetten könnyű eset. A borderrel nagyon sokat kell foglalkozni, lefárasztani fizikailag és szellemileg nem könnyű feladat. Viszont ha kielégíted a mozgásigényét, akkor egy értelmes, engedelmes, barátságos kutyád lesz. A huskyknak talán még a bordernél is több mozgásra van szüksége, egész nap egy kertben állatkínzás őt tartani, ez a fajta elég szökős is, szinte bármilyen kerítésen áttornázza magát.
2009. aug. 29. 11:15
 7/27 A kérdező kommentje:
hétköznap tudnék vele sétálgatni sokat mert sok a szabadidőm, hétvégén pedig még póráz nélkül is el tudom vinni egy vízpartra. egyébként is nagy a kertünk ott is futkoshat.
2009. aug. 29. 11:21
 8/27 anonim ***** válasza:
87%

NEKED IS A KÉT LEGTÖBBET MOZGÓ KUTYA KELL ?

tudod, hogy ezek a kutyák napi 20-40 km-t is lazán lefutnak ?

nagyon sok időt és rengeteg energiát kell beletenni egy ilyen tip.kutyába !!!

minden szabad perced rá fog menni kb : 10 évig !

szépek-okosak,makacsak,és tele vannak energiával !

a kutyás sportok felét nekik találták ki !

és a sport időigényes dolog.

se haverok,se semmi más ,mert az ilyen kutya egyedül nem birja !

a kutyák tudják ,hogy mit birnak,és te ??

csak hogy ne dícsérjen mindenki :)

2009. aug. 29. 12:08
 9/27 A kérdező kommentje:
imádom h mindneki átlagosít. szted nem lehet kombinálni a kettőt? nem lehet haverokkal sétálni és közben kutyát sétáltatni, vagy nem lehet lemenni a partra és levinni a kutyát?
2009. aug. 29. 12:10
 10/27 anonim ***** válasza:
85%

Nem azt mondta az előző, hogy nem lehet, mindössze felhívta a figyelmedet egy tényre, miszerint ezeknek a fajtáknak akkora a mozdásigényük, hogy azt te valószínűleg nem is gondoltad volna eddig. Hogy mire van időd és energiád azt meg csak te tudhatod. A haverokról annyit, hogy azok általában nem a te kutyáddal akarnak sétálni, van annál jobb dolguk is, ha kutyázni akarnának, akkor ők is tartanának kutyát. Ennek ellenére a haverokat le lehet cserélni, van sok más kutyás ember is akikkel meg fogsz ismerkedni a kutyád révén és lehet azokkal haverkodni, igy mindjárt megvan a kettő egy csapásra.

A kertet pedig ne számold bele a kutya mozgásigényének kielégítésébe! Az mindössze indikátornak jó: ha a kutya csatatérré változtatja a kertet, akkor tudhatod, hogy nincs eléggé lefárasztva. :)

(Technikai jellegű segítség: A billentyűzet két oldalán található egy-egy hosszúkás gomb <shift>, melyeket lenyomva tartva tudsz nagybetűt írni. Tudod, a mondat elejére kell!)

2009. aug. 29. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!