Miért akar sok ember fajtatiszta kutyát?
Aki ide ír hogy milyen fajtát akar az azért írja mert nem ismeri annyira a kutyákat, nem tud választani, itt kér tapasztalatot. Általában fel szokott merülni bennük, hogy kverék legyen.
Én azért akarok fajtatiszta kutyát, mert az első kutyám amit nem én választottam ilyen volt, és ez lett álmaim kutyája. Szerelmes vagy bele. Ahogy kinéz, ahogy viselkedik. Később is szeretnék ilyen kutyát, már a tenyésztőt is kinéztem és azt is tudom, hogy miket fogok vele csinálni (kutyás sport stb) A másik kedvenc fajtám még sosem volt, de abba is beleszerettem úgy ahogy van. Tehát azért nem keverékem van mert pont egy olyan kutya tetszik ami fajtatiszta. És mert a keverékkel egy-két dolgot nem tudok csinálni amit szeretnék (pl agilityzni lehet de munkaversenyezni nem, és én azt szeretném.) Meg szeretnék segíteni ennek a fajtának, mert ritka. Egyszer majd fogok egyet hozni a fajtamentőktől is.
Sokan vannak még így ahogy én.
De persze vannak olyanok akik csak menőzésből, vagy ert látták valamelyik híresség kutyáját.
És miért lenne baj, ha nekem nem tetszenek annyira keverékek? Én nem gyártok kutyákat, semmivel nem ártok nekik, ugyanúgy megsimogatom, szeretem őket, de nem utálatnak és kényszeríthetnek egy keverék kutyára, ha nekem pont nem az a kinézet és viselkedés tetszik. Ez nem sznobság. Az a sznobság aki azért vesz fajtatisztát, mert látta Lassie-t vagy Rex-et vagy Paris Hiltont...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!