Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ilyen kis "mitugrász"...

Az ilyen kis "mitugrász" kutyák miért ugatnak úgy, mint az őrült?

Figyelt kérdés

Gondolok arra a kis testű kutya, aki kb a bokámig ér. Azt hiszem aza fajtája, hogy westi.Megyek az utcán, és úgy ugat mit egy őrűlt, és fel-alá szaladgál. És az Istennek se hagyná abba. Meg megyek ismerőshöz és beszélgetek vele, és a szomszéd kutya meg folyamatosan ugat, de olyan hülye hangja van a kutyának és mintha elmebeteg lenne...És úgy veszem észre, az ilyen kis "talpnyalóknak" olyan iszonyú nagy szájúak. Nekem van egy tacskó keverékem, de az csak akkor ugat, ha kutya megy az utcán, vagy idegen a kapu elé áll. És ha kimegyek pl a postáshoz abba hadja. Pedig kis termetű kutya. Az ilyen kis "törpék" miért ugatnak enyire? Azt hiszik, hogy így megijeszthetnek? Mert nem nagyok erősek, akkor legyenek "félelmetesek"?

Akinek ilyen fajta, típusú kutyája van, vagy úgy gondolja, hogy a kérdésem, lenéző vagy netán megbántottam attól elnézést kérek!

2009. aug. 27. 10:57
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Nézd amennyiben a kutya gazdája nem fogná meg a szőrpamacsát és az támadna akkor megérdemelné amit kap. Én bizony arra gondoltam a pernél amikor valaki csakazért is elengedi a kutyáját, ha látja, hogy a szőrpamacs ugat én pedig igyekszem őt elvinni a helyszínről. Egyébként az afféle hagy tépje szét gazdákról is meg vana véleményem. Semmivel sem jobbak, mint a ruciba öltöztetett kutyák gazdái, csak nem rucit adnak a kutyára hogy milyen cuki-muki, hanem az erejüket fitogtatják, hogy hű de bazi nagy állat. Egyik sem jó. Van felénk ilyen és olyan kutyatulajdonos is. Kedvelem azokat a kutyákat akiken látszik, hogy magukban nevetnek az én kis mitugrálszomon. Azok a kutyák magabiztosak, tudják, hol a helyük és nem érzik fenyegetésnek a seggdugó durrogását. Ám amikor egy kutya fenyegetve érzi magát akkor, ha egy kis pöttöm a póráz végén repkedve megugatja, hááát nem igazán magabiztos és fegyelmezett kutyára vall. Bizony ha egy kisgyerek tesz ezek felé félreérthető mozdulatot, vajon, hogyan reagálnának? Az sem mindegy, hogy a kutya nagytestű, vagy sem. Hiszen egy nagytestű kutya egyértelműen nagyobb sérülést tud okozni az embernek is és bizony, a gazdi felelőssége, hogy meg tudja e fogni a kutyáját.
2009. szept. 4. 18:23
 32/32 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek!
2009. szept. 22. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!