Nem tudom mit csináljak a kutyákkal. (? ) Szóval hát a nagypapa hozzánk költözött és zavarja hogy állandóan ugatnak a kutyák.
Azért nem kell ilyen radikálisan hozzáállni, mint az első válaszoló írta. Gondolom nem akarjátok kitenni a nagypapát - azért az idősebbek iránti tisztelet még nem veszett ki mindenkiből. És ha netán kicsit szenilis is már, akkor neki nem könnyű alkalmazkodni - mindkét félnek engednie kell.
Ugatás "ellen" nincs gyógyszer tudtommal - viszont ha a nagypapi egészségi állapota megengedi, akkor kaphat altatót vagy nyugtatót. ÉS ezt nem viccből mondom. Mert ha nem a ti kutyátok ugat majd, akkor ugat a szomszédé, és az ugyan úgy idegesíteni fogja. (abból, ahogy leírtad, nekem az jön le, hogy a papi eleve kicsit idegesebb természetű).
Szépen meg kell magyarázni, hogy tudja tata, a kutyának az a dolga, hogy ugasson.
22:34-es vagyok
Az lemaradt, hogy konzultáljatok a nagypapa orvosával, hogy kaphat-e nyugtatót, ha még nem szed. Nem kell erős, és nem is kell folyamatosan.
Első vagyok.
Bennem megvan a tisztelet az emberek felé, de csak azok felé akik megérdemlik, legyen az fiatal vagy idős.
Az én nagyapám is hozzánk költözött a halála előtt, és úgy éltük le azt a 2 évet, hogy már ugrottunk ha morgott és teljesítettük a kívánságait, de neki sosem volt jó semmi (pl. ha levan húzva a redőny az a baj, ha nincs az a baj). Így utólag azt gondolom, hogyha egyszeris mondtuk volna, hogy lehet akkor máshova menni, tuti egy ideig meghúzta volna magát és talán még egy kis hálát is érzett volna. Márcsak azért is mert anyun kívül egy gyereke se lett volna hajlandó magához venni.
Nálunk a szomszéd panaszkodott a kutyákra, így megtanítottuk nekik, hogy éjszaka nincs ugatás. Baromi sok türelem kellett hozzá, de sikerült. Ha ugattak, csak hangosan kikopogtunk nekik, ha arra nem hallgattak ki kiabáltunk, hogy csönd legyen. Most már ha csak hallom éjjel, hogy ugatnak és kapcsolom a lámpát a lépcsőházban, azonnal elhallgatnak. :)
Persze valamikor ugatni kell, nappal nem zavar senkit. Próbáld kicsit lefárasztani a kutyusokat, hátha akkor kevésbé lesz izgalmas a folyamatos ugatás. Az tényleg idegesítő lehet, de azért vidéken fontos, hogy ha valami van jelezni jelezzenek!
Amúgy egyetértek a többiekkel, nagypapi is alkalmazkodhat egy kicsit, nem körülötte forog a világ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!