Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ilyen kis "mitugrász"...

Az ilyen kis "mitugrász" kutyák miért ugatnak úgy, mint az őrült?

Figyelt kérdés

Gondolok arra a kis testű kutya, aki kb a bokámig ér. Azt hiszem aza fajtája, hogy westi.Megyek az utcán, és úgy ugat mit egy őrűlt, és fel-alá szaladgál. És az Istennek se hagyná abba. Meg megyek ismerőshöz és beszélgetek vele, és a szomszéd kutya meg folyamatosan ugat, de olyan hülye hangja van a kutyának és mintha elmebeteg lenne...És úgy veszem észre, az ilyen kis "talpnyalóknak" olyan iszonyú nagy szájúak. Nekem van egy tacskó keverékem, de az csak akkor ugat, ha kutya megy az utcán, vagy idegen a kapu elé áll. És ha kimegyek pl a postáshoz abba hadja. Pedig kis termetű kutya. Az ilyen kis "törpék" miért ugatnak enyire? Azt hiszik, hogy így megijeszthetnek? Mert nem nagyok erősek, akkor legyenek "félelmetesek"?

Akinek ilyen fajta, típusú kutyája van, vagy úgy gondolja, hogy a kérdésem, lenéző vagy netán megbántottam attól elnézést kérek!

2009. aug. 27. 10:57
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
67%

szia

nekem Westie-m van de ő nem szoott ugy ugatni csak ugy min más kuták szal csak ha hall más kutyákat ugatni az unokatesoméknak mini yorkiuk van de simán nekment egy émetjuhásznak és a szemben levö tömbben van egy bullterrierés annak is simán nekimenne pedig aterrier és a németjuhász is ketté tudná harapn

2009. aug. 28. 01:58
 22/32 anonim ***** válasza:
66%
A gazda rossz nevelése az ok általában, de vannak kifejezetten jó jelzőkutyák pl. a mudik, akik szintén sokat ugatnak. Az én kutyám kis-ill. középtermetű de nem ugat, mert jól szocializált és nem fél a nagyobb kutyáktól. Mellesleg a rotweillernek épp anyi köze van a farkashoz, mint a csivavának, úgyhogy üzenem az előttem szóló 'értelmeseknek', hogy nekik van kisebbségi komplexusuk, ha azért tartanak ilyen kutyát, hogy kemény csávónak tűnjenek.
2009. szept. 1. 18:52
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Mert kisebbségikomplexusuk van és így akarnak nagykutyának tünni, akárcsak az embereknél a nyomi kis faszik.
2009. szept. 1. 19:54
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy 4hós parsonom van (nem a tipikus szobacirkáló, hisz vadászkutya) és ő is megugatja a kutyákat, míg a közelükbe nem ér, mert akkor meg elfutna:) Szabadon odaengedem más kutyákhoz, hiszen a szocializáció része! Néhány kutya már fenéken harapta, hogy "hagyd már abba!". Ők lerendezik egymás közt. Ha 1 hónap múlva is folytatódik az ugatásos-séta, akkor folyamodom az eltereléshez, vagyis vezényszóra rám kell figyeljen, pl: ül! -és kap jutalomfalatot. Így (is) le lehet szoktatni az ugatásról.
2009. szept. 1. 20:42
 25/32 anonim ***** válasza:
51%

sntem tök mindegy h mekkora kutya mérete,milyen fajta..tök mindegy h stafford vagy westi vagy yorki vagy vizsla vagy pittbull ...ha nincs megnevelve mindegyik ugat..mindegyik őrölt mindegyik idióra..erről ennyit..nem a kiskutyákkal vannak a bajok hanem az idióta gazdikkal...

nekem 2 yorkim van..a legjobb barátjuk egy stafford és jól elvannak..az első kutyám nevelését iszonyat elszúrtam

mert babaként bántam vele(törpe snauczer) meg is lett az eredménye bevadult stb.. ezt a snacit berántotta a kerítés alatt egy német juhász és szétharapta a lábát...

utána úgy óvtam mint az életem..kutyákho nem engedtem stb..tanultam.a 2 yorkim úgy megvannak nevelve h nem sok ilyen értelmes yorki van...szocializálva vannak stb...imádom őket velem alszanak,de tudják mit szabd mit nem..ha azt mondom fejezd be vagy nem szabad tudják mit jelent..én tanultam a hibáimból..remélem sok ember ugyan ezt teszi és nem hagyják "csak"úgy felnőni a kutyát..NEVELNI KELL ŐKET!!!!

2009. szept. 1. 23:05
 26/32 anonim ***** válasza:
Azért ugatnak olyan gyakran és azért tűnnek agresszívnek mert félnek a nagyobb kutyáktól esetleg az emberektől is.
2009. szept. 1. 23:50
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
11 41-es válaszoló engedd oda a kutyádat akkor a nagyobbhoz ha látok egy ilyen kis kutyát amelyik meg van veszve és menne neki az enyémnek az úton vagy a réten ráengedem az enyémet aztán fusson ahogy bír a kicsi
2009. szept. 2. 15:39
 28/32 anonim ***** válasza:
90%
15:39 Ha ráengednéd a kutyádat az enyémre, bizony feljelentenélek és bevasalnám rajtad az állatorvos díját. Az én kutyám utálja a többi ebet, éppen ezért, ha olyan helyen sétálunk akkor nem veszem le róla a pórázt. Tudod mit? Elvárom azt más gazdáktól, hogyha összafutunk és én igyekszem elkerülni az összetűzést akkor ők is ezt tegyék. Az én kutyám rosszul lett szocializálva ez tény. Viszont erről nem a kutya tehet. Menhelyről van és nagyon szeretjük. Beteg volt, ki tudja miken ment keresztül. Néhány nem normális ember miatt szenvedett már eleget. S ha valaki ráeresztené a kutyáját, bizony jó kis pernek nézne elébe. Mert ugye, közterületen a póráz kötelező.
2009. szept. 2. 19:08
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Sztem újat már nem is írhatnék. Az okos gazdi=okos kutya, hülye gazdi=hülye kutya tetszett és teljesen egyet értek. Mellesleg az én pitem jól van szocializálva, a rengeteg provokálásért amit a kis szőrpamacsoktól kapott eddig még sosem vágott vissza, szerintem valahol magában nevet iylenkor:) Viszont ha egyszer valamelyik rám támadna nem rá annak nem lennének szép következményei és lehetne perelni vagdalkozni akkor is nekem lenne igazam...
2009. szept. 2. 20:56
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
nekem Goldenem van, vele nincs ilyen probléma. Szerintem a kiskutyák azért ilyenek mert félnek, és nem utolsó szempont, hogy agyon vannak "keverve", szinte minden kistestű fajtának van valami idegrendszeri vagy nemtom mi baja, amiért ilyen a természete...ez vélemény volt nem akarok senkit megsérteni, nincs baj a kiskutyákkal egyszűen ilyenek(de igaz hogy vannak kivételek) egyébként lehet nevelni őket
2009. szept. 2. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!