Az ilyen kis "mitugrász" kutyák miért ugatnak úgy, mint
az őrült?
Figyelt kérdés
Gondolok arra a kis testű kutya, aki kb a bokámig ér. Azt hiszem aza fajtája, hogy westi.Megyek az utcán, és úgy ugat mit egy őrűlt, és fel-alá szaladgál. És az Istennek se hagyná abba. Meg megyek ismerőshöz és beszélgetek vele, és a szomszéd kutya meg folyamatosan ugat, de olyan hülye hangja van a kutyának és mintha elmebeteg lenne...És úgy veszem észre, az ilyen kis "talpnyalóknak" olyan iszonyú nagy szájúak. Nekem van egy tacskó keverékem, de az csak akkor ugat, ha kutya megy az utcán, vagy idegen a kapu elé áll. És ha kimegyek pl a postáshoz abba hadja. Pedig kis termetű kutya. Az ilyen kis "törpék" miért ugatnak enyire? Azt hiszik, hogy így megijeszthetnek? Mert nem nagyok erősek, akkor legyenek "félelmetesek"?
Akinek ilyen fajta, típusú kutyája van, vagy úgy gondolja, hogy a kérdésem, lenéző vagy netán megbántottam attól elnézést kérek!
Így-így, nemkell megvédeni őket ha ugatnak a nagyobbra akk válallják a következményeket, ha nekem ien kutyám lenne hagynám a francba hadd verekedjen 1 testesebb kutyával utána majd nem fog, csak így lehet megtaníttatni velük máshogy nem
2009. aug. 27. 11:47
12/32 anonim válasza:
Ennek 2 oka van:
ezek a kutyák nem megfelelően vannak szocializálva, a gazdájuk nem kutyaként bánik velük, tutujgatják őket, mint egy csecsemőt, holott a kutyának nem erre van szüksége, hanem következetes, határozott bánásmódot igényel és persze szeretetet is, de nem olyat, mint a majmoknál. A nevelésük tehát el van cseszve.
A másik oka, hogy ezek a kistermetű kutyák divathóborttá váltak, ennek megfelelően agyon lettek tenyésztve, és mivel nagy rájuk a kereslet, a szaporítók szarnak a szabályokra, csakhogy minél több szülessen. Az eredmény: ideggyenge, beteges kutyák. Én nem ezekre a szerencsétlen állatokra haragszom, hanem a hülye, kutyákhoz nem értő, állatot megfelelően nevelni képtelen tulajdonosaikra.
2009. aug. 27. 11:55
13/32 anonim válasza:
Na most látom, mások is akadtak, akik ott ragadták meg a probléma gyökerét, hogy rosszul lettek szocializálva.
Utolsó voltam.
2009. aug. 27. 11:57
14/32 anonim válasza:
Nem megoldás, ha összeeresztjük a két kutyát. Mindkét kutya komolyan megsérülhet és azért egy gondos gazda tudja, hogy mennyibe kerül az orvos. Mivel tudom, hogy a kutyám őrült, ezért a többi kutya érdekében sem hozom ilyen olyan helyzetbe, hogy összemérjék erejüket. Elég volt egyszer amikor nem figyeltem eléggé a közeledő vizslára. Hál istennek a vizsla inkább feadta amikor kicsi kincsem (húsom-búsom, tyütyürü-mütyükém, inciri-fincikém XD)a fenekébe harapott. Azóta nem jön a kutyám közelébe. Ám nem tenném ki más kutyáját szándékosan ennek. Nem csak a sajátunkat védjük amikor arrébb visszük. Megjegyzem a kutyám átnevelése szépen halad, egyre kevesebbszer ugat meg más kutyákat, viszont még nem ereszteném össze másokkal.
2009. aug. 27. 12:02
15/32 anonim válasza:
Nekem erről az jutott eszembe,hogy azért ilyen,amiért a kicsi pasik nagy kutyát vesznek:D Azaz ezzel kompenzálják a méretűket:D Nekem is kicsi kutyáim vannak,de arra mindig figyeltem,hogy jól neveltek legyenek. Sok kistestű kutya azért olyan kis pattogós,mert a gazdi nem neveli meg mindent ráhagy,mondván kicsi kutya. Aztán meg csodálkoznak,hogy a fejükre nő. Az ilyen pöttöm kutyák is nagyon okosak és nem lenne szabadn agyonajnározni őket. Mert ha nem a gazdi teszi helyre,majd egy nagy kutya és az gyakran az életükbe kerül:(
2009. aug. 27. 12:35
16/32 anonim válasza:
Szerintem pedig nem a méreten múlnak ezek a dolgok. Okos gazdi=okos kutya és hülye gazdi=hülye kutya. Ennyi. Az a kutya, aki meg van nevelve tud viselkedni, aki nincs, az pedig nem. Tök mindegy, hogy mekkora.
2009. aug. 27. 12:47
17/32 anonim válasza:
Valaki azt írta, hogy az ő westije azért ugat, hogy simogassák meg. :):):):) Ez kész. Az én nagy dög kutyáimnak nem kell ugatni, odajön, megböki a kezem vagy csak leül és néz. Tudja, hogy ezért simi jár. Az meg, hogy a kerítésnél ugasson egy simiért?! Hát, kiakadnék. A kerítésnél azért ugasson, hogy menjen el onnan az aki odajött. Nem azért, hogy jöjjön oda simizni. Ekkora hülyeséget!
2009. aug. 27. 14:24
18/32 anonim válasza:
Igen, ezeket én is bírom, hogy megmagyarázzák, hogy azért ugat, mert...
Bezzeg, ha az én roti keverékem ugatna közterületen, hogy simogassák meg megkockáztatom, hogy esetleg olyan is lenne aki feljelent de, hogy sokan szóvá tennék az biztos.
2009. aug. 27. 14:31
19/32 anonim válasza:
Az utolsóv válaszadóval TELESEN egyet értek
üdv:a gyújtogató :)
2009. aug. 27. 18:44
20/32 anonim válasza:
én egy westies vagyok. és képzeljétek nem támadás miatt ugat, mert egyszer se támadt meg kutyát. amúgy meg vinni fogom kutyaoviba kutyasuliba, szóval ne gyertek neke mazzal h nincs szocializálva és leszarom a kutyát, mondván hogy kicsi.. Ez nem így van, előtte egy rotink volt és nagyon okos volt ő is járt kutyasuliba, engedelmességi, örző védő tnafolyam. a westiemet csak engedelmeségire viszem el. még kicsi 5 hónapos alap hogy még sok mindnetől fél, de ha kutya kerül a közelébe ugat, és játszani akar velük (tudom hogy játszásból csinálja, mert már találkozott egy golden retrieverrel, aki 1 éves volt és összeengedtük őket és tök nagyokatjátszottak úgy hogy nem is bántotta...) szóval nem kéne egyszerre a kistestű kutyákat fikáznotok
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!