Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Büntetnek azért, mert nem...

Büntetnek azért, mert nem pórázon sétáltatom a kutyát?

Figyelt kérdés
elég ha csak a nyakörv van rajta?
2009. aug. 27. 10:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%

12.54-nek

Az ilyen ember a kutyások szégyene. Aki kutyát tart annak igenis elkell fogadnia, hogy nem látják mindenhol szívesen a kutyáját, nem szereti mindenki a kutyáját, és igenis bekell tartani a szabályokat, amik a kutyásokra vonatkoznak. Nem rohangálhat mindenhol szabadon a kutya, nem szarhat minden felé, nem mehet oda mindenkihez stb. Lehet Te nem tulajdonítassz annak jelentőséget mikor egy kutya felborít egy babakocsit vagy egy kisgyereket, de sokan igen. És, ha nem a gyerekre meg az anyjára vagy tekintettel, akkor a kutyák miatt figyelhetnél. Akiket gyerek korukban rossz élmény ér kutyával később is félhetnek tőle, sőt utálhatják és ezért bánthatják is őket később.

2009. aug. 28. 13:23
 22/31 anonim ***** válasza:
Sajna az emberek sem mindig ezt teszik... Rosszul bánnak akutyával. És mindig az ember a hibás, mert nem a kutyának kell megnevelni magát... Amúgy meg nevelődjön minden gyerek a saját kutyájukon, ne másén... És szerintem a kutyának nem az a dolga hogy egy tárgy legyen ami a gyerek nevelődhet...
2009. aug. 28. 13:29
 23/31 anonim ***** válasza:
12.54 vagyok! Én vagyok a kutyások szégyne, ugye? Én akinek a kutyája leül az út másik végén és megvárja amíg elmegy a kamion közöttünk, mert épp átment a másik oldalra! Ugye én? Nem az aki nem tudja megnevelni a kutyáját? Én aki 3 kutyával sétálok problémák nélkül. Akinek a póráza olyan mintha új lenne, mert nincs rá szókségünk! Honnan ismersz te engem? Egy db kutyafutattó nincs a városunkban, egy db kuka, nem hogy kutyáknak, de a szemétnem sem! Honnan tudod, hogy én rossz vagyok? A kutyáim soha nem mennek oda senkihez, mert jólneveltek, nem érdeklik őket az emberek, nem barátkoznak és én sem szeretem, ha idegenek piszkálják őket! A dolgukat meg a határban végzik ami az utcánk végén van (20km-re lakunk Bp-től)! Én vagyok a kutyások szégyene, aki kiolvasta az öszes kutyás könyvet, kutyák között nőtt fel, táborokban sátorzoik a kutyájával. Itt istennek számítok mert a kutyám le tud ülni! És én vagyok a rossz? Nem azok akiknek még egy leültetés is nagy szám? Soha soha senkihez nem engedtem a kutyám, az emberek viszont idejönnek engedély nélkül, akár pórázon van akár nem! Az én kutyám póráz nélkül elsétál a vereked ebek és rohangáló macskák előtt... És nem rohangál sehol hanem láb mellett jön mindegyik amíg azt nem mondom, hogy mehetnek. Mindegyik öszönpróbás, terelni és munkaversenyre járok velük! Más még azt sem tudja milyen fajta kutyája van és én vagyok a rossz... Azért vagyok mérges az emberekre, mert én betartom a szabályokat ők meg mindent megengednek maguknak. Azt a kisbabát nem fellökte a kutya, hanem MEGlökte, ez bárkivel megeshet könyörgöm! Emberek is meglökhetik. Erről csakis a gazdája tehet, akivel meg úgysem lehet szót érteni tapasztalatom szerint úgyhogy semmi értelme háborogni, inkább ki kell kerülni. Ettől nem dől össze a világ. Sokkal durvább dolgok vannak annál, hogy egy kutya melgöki a babakocsit. És arról meg én tehetek ha egy gyerek nem tudja, hogy idegen kutyához nem megyünk! meg az anyja azt hiszi az ő gyereke a világ közepe, és ezért rossz tapasztalati lesznek. Az én kutyám nem játszótér. Én betartok mindent, ők meg semmit. Amúgy meg szájkosárban is ugyanúgy meg lehet ijeszteni egy gyereket a póráz meg elszakadhat. Az egyetlen biztonságos dolog a nevelés. Biztos én vagyok a rossza akit minden nap csúfolnak, mert magyar kutyáim vanna pedig nem is vagyok magyar, ők meg menőznek az igazi jó külföldi kutyákkal... Amúgy sincs miért magyaráznom. Mindid neked kell hogy legyen elég eszed, nem a másiktól várni, mert akkor várhatsz sokáig. Én nekem nem avval van bajom, hogy az anyukának nem tetszett a lökdösés, hanem avval hogy nem kell túldramatizálni, és akkor minden kutyát pányvára kötni ezért. Nem is püont rá reagáltam csak erről eszembe jutott, hogy az én kutyám sosem ment oda senkihet, hozzám viszont hetente odajönnet és piszkálnak.
2009. aug. 28. 13:47
 24/31 anonim ***** válasza:
Amúgy engem is rengeteg rossz élmény ért, mint mindenkit, ezt nem lehet elkerülni és nem haltam bele.
2009. aug. 28. 13:49
 25/31 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy gondolom, hogy ez amit leírtál a kutyáiddal mindenkinek a minimum kellene, hogy legyen (tudom, hogy sok a neveletlen kutya és az emberek tehetnek róla), ezért nem jár tisztelet, elismerés. De akkor is azt mondom, hogy ha a kutya ott van melletted nem halsz bele, ha pórázon vannak. Ha meg nem melletted vannak, akkor meg még mindig azt tudom mondani, hogy ne rohangáljanak az emberek között. A fő probléma a stílusoddal van és, hogy nem érted meg, hogy nem csak a kutyák léteznek, hanem emberek is. És igenis alkalmazkodni kell a kutyásnak a gyerekeshez, az anyukának meg a kutyáshoz. Különben nem is értem, hogy ha tényleg anniyra jól neveltek a kutyáid mint írod, akkor téged, hogy nem háborít fel az, mikor valaki nem tudja megnevelni a kutyáját. Lehet, ha gyereked is lesz változik majd a hozzáállásod. Nem vagyok az a fajta anyuka aki a széltől is óvja a gyerekét, egész életében kutya mellett volt. De arra én is ugrottam volna, ha a babakocsit majdnem fellöki egy száguldozó kutya (egész más az az eset mikor a sétáló bamba kutya meglöki a kocsit), mert igenis, ha a gazdi látja, hogy valaki babakocsival, kisgyerekkel megy hívja magához a kutyáját. Igazat adok abban, hogy az anyukák nem figyelnek eléggé a gyerekükre, odaengedik minden kutyához. De azért egy babakocsis csecsemőt ne vegyünk már egy kalap alá a 2-3 éves gyerekkel, aki "megtámadja" a kutyádat. Én panelban lakom, úgyhogy tapasztaltam milyen érzés babakocsis gyerekkel kutyátsétáltatni, hát elhiheted, hogy nem kellemes mikor a te kutyád megy laza pórázon a kocsi mellett és a sok hülye gazdi nem szól a kutyájára, engedi, hogy odajöjjön az enyémhez, nem számít, hogy a kajla kutya úgy ugrál, hogy kiborítja a gyereket.
2009. aug. 28. 14:06
 26/31 anonim ***** válasza:

Szerintem meg egyátalán nem minimum. A terelés, a dogdancing, a táborozás, az engedelmes, a munkaverseny, a távolról, akár kézjelre dolgozás, az őrző-védő, az etológiai tesztek, nagyon alapszintű nyomkövetés, a hagyományőrzés magyar kutyákkal + egykis frizbi+ részemről egy kis kinológia az egyetemen nem minimum. Ez az igazi kutyázás. Az alap a behívhatóság, ülni, feküdni tudás kb. Csak az baj, hogy a kutyásokat lebecsülik. Mégis kit zavar az, hogy az én kutyám láb mellett jön? A jó nevelés nem szakad el úgy mint egy póráz... Sokszor esett már bajunk pórázon levő ebbel. És mint mondtam sosem rohangálnak emberek között. A stílusom meg azokhoz alakul akik lenézik a kutyásokat meg azokhoz akik ismeretlenül a kutyások szégyenének neveznek nem tudvád a kutyáim eredményeiről.

És érdekes módon azt a rész nem látod, hogy igenis zavarnak a neveletlen kutyák akik meglökik a baba kocsit, de akkorsem kell túldramatizál hogy ez milyen dúúrva. Kellemetlen, ennyi. A gyereknek nem lett semmi baj. Aki meg nem neveli meg a kutyáját, avval úgysem lehet szótérteni. És azt is mondtam, hogy nem az anyukára ragáltam hanem arról jutott eszembe, hogy az emberek meg nem tartják tiszteletben a kutyásokat. És nem a gyerek rossz, hanem még anyuka bíztatja, hogy jöjjön oda mert a kislány (19 éves) biztos akarja... -.-" Aztán leordítja a fejem, mert időm sincs szólni hogy a kutya harap mert arra lett tanítva. persze azonnal lenyugszi ha szólok, de ezek a kis gyerekek olyan gyorsak, hogy időm sincs szólni! :S Megtanultam, hogy akármi van, a kutyás a hibás. Sőt olyan is van hogy anyuka közli velem: mámrpőiedg ő tud bánni a kutyámmal akit sosem látott mert neki van 3 diplomája, és az én kutyám nem harap. És az én kutyámat majdnem megölték mert egy anyukának nem tetszett hogy minden nap elmegyek az ő utcájukban. És akkor legyen róluk jó véleményem! Úgy érzem ők hiszik azt hogy a gyerektől ők kiváltságossá válnak, pedig ők akartak szülni... És nem értem ho9nnan veszed, hogy csak a kutyák érdekelnek (persze a kutyám érdekel nem egy idegen ember) amikor mondtam, hogy soha senkihez nem megy oda a kutyám, nem kakil a házuk elé, nem löki fel a babakocsit, nem rohan el. Ezen túl akkor miért nem lehetek felháborodva, hogy ők a saját részüket nem teszik meg? Én semmivel nem zavartam a kutyátlanokat. És ezért felháborító hogy ők nem hagynak békén lépten nyomon. Nem attól lesz valaki kutyás, hogy van neki kutyája... Volt már olyan aki minden nap egyedül kiengedi a kutyíájt, nekem meg beszól, hogy miért viszem arra... Elég sokat tapasztalatam már erről, nyolc év alatt.

2009. aug. 28. 14:45
 27/31 anonim ***** válasza:
68%
Kedves 15:59! Te mennyire ismered a "harci kutyákat"???? Ők miben különböznek pl. egy német juhásztól??? Mert ahogy írtad még sikeres vizsga ellenére is tetetnél rájuk szájkosarat, tudod mit én rád adnám, főleg aki ennyire különbségeket tesz a kutyafajták között. Nem az lenne az észszerű, hogy a veszélyes (hamis) kutyákra (fajtától függetlenül) kellene szájkosár+ póráz. Egy pitbull is megfelelő nevelés mellett simán szájkosár nélkül lehetne. Deeee háááát pitbulll úúúúristeen. Pff...
2009. aug. 29. 21:40
 28/31 anonim ***** válasza:

13:29

Előtted író vagyok. :)

Tudod, én lakótelepi kutyás vagyok és nekem fontos, hogy a házbéli vagy a játszótéri gyerekek ne szaladjanak félelmükben világgá, ha meglátják a kutyámat.

Erre neveltem a kutyát is, meg is van az eredménye. Símogatják, szeretgetik és ezáltal közelebb kerülnek a kutyákhoz. Az én kutyusom meg élvezi a plusz törődést.

2009. szept. 4. 15:45
 29/31 anonim ***** válasza:
Felőlem azt csinálnak az emberek amit akanak, az én kutyámtól nem kell sikítva elfutni, mert tökéletesen engedelmes, csak hagyjanak békén és ők is tartsák be azt amit én (tehát hagyjanak békén, ne piszkálják a kutyám, ne szaladgáljaka utánam, anyuci ne gondolja azt hogy az én kutyát játszótérnek van). És valahogy nekem nem olyan kutyáim vannak akik idegen emberek szeretetére vágynak. Elég nekik a család és az ismerősök. Ez van, nálam van póráz, ha kell használom, kutyám engedelmes, viszont itt a környéken az emberek nem tartanak be semmit az én és a kutyám érdekében, akkor hogy is van ez? Nekik szabad, nekem meg nem...
2009. szept. 4. 16:24
 30/31 anonim ***** válasza:
0%
Sajnálom, hogy nem érted amit írtam.
2009. szept. 4. 16:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!