Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Büntetnek azért, mert nem...

Büntetnek azért, mert nem pórázon sétáltatom a kutyát?

Figyelt kérdés
elég ha csak a nyakörv van rajta?
2009. aug. 27. 10:17
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
29%

13:37, igazat adok neked.

Velem is ugyanez a probléma, mert nekem csodaszép német juhászkutyám van, és persze minden 10 évnél kisebb gyerek rögtön a nyakába ugrik, sivítozva, odribálva anyucinak, hogy nézd nézd, kutyuska! Aztán persze a kutya mivel nagyon jól tudja, hogy agresszivitást nem mutathat feléjük, arrafordítja a fejét(amivel óhatatlanul is lefejeli a gyereket), vagy fölugrik és arrébmegy, erre a kicsik 90%-a elkezd bőgni, hogy anyu, \'megharapott\' a kutya!

Majd mivel a kedves mamának föl sem tűnt, hogy mit csinál a gyerek, ezért velem kezd el ordítozni, hogy hogy képzelem hogy ilyen agresszív kutyát kihozok, és különben is miért nincs rajta szájkosár meg póráz, sőt, egyenesen el kéne altatni, mert ártatlan gyerekeket támad meg.

Erre a gazda mit lép, hát elkezd értelmesen beszélgetni a kedves szülővel, hogy a kutya nem csinált semmit, miközben a gyerekek, ha kisebbek, akkor bőgnek, ha meg nagyobbak, akkor meg sunyin vigyorognak a mami karjaiban.

Félreértés ne essék, nekem is van két lányom meg egy fiam, nem vagyok én a gyerekek ellen, de az első dolgom volt miután egyedül kiengedtem őket az utcára, hogy megtanítottam nekik, hogy kell bánni az idegen kutyával. És érdekes módon már a három és fél éves kislányom is tudja, hogyha sétálunk és lát egy kutyát, hogy nem megyünk oda a kutyához, hanem előtte megkérdezzük a gazdit.

A mi városunkban az áll törvényben, hogy 20 cm-nél magasabb marmagasságú kutya nem léphet ki az utcára póráz és szájkosár nélkül, és ennél kisebb kutyákra nem kötelező a szájkosár, csak a póráz. Kérem, most egy uszkárra tegyek szájkosarat? Vagy a mudira? Esetleg a törpe snauzerre, a spánielekre, vagy a foxira, a kis terrierekre? Hogy nézne már ki?

Szerintem a legjobb megoldás az lenne, hogyha a gazdi föl tud mutatni a köztereseknek egy valamilyen engedelmességi vizsgapapírt, eltekintenek a póráz és szájkosártól. Illetve a póráz kötelezően nálad kell, hogy legyen, de nem feltétlenül a kutyán. Az emberek miért nem értelmesek?

Most nálunk bevezették azt az oltári baromságot, most ebből mi származik? Eddig a 92 éves Rózsika néni minden reggel elbattyogott a boltba tejért meg kenyérért, és a 10 éves sánta tacskókeveréke hűen követte, el nem mozdult a lábától. Persze Rózsi néninek nincs fölös 30 rugója, meg persze fölös 4 rugója sem, amiből szájkosarat vesz meg pórázt, ezért mi lesz a megoldás? Bundást bezárják az udvarba, és a hátralevő 4 évét becsukva töltheti.

És mi lesz a többiekkel? Az a kutya, aki fürödhetett eddig a városban lévő tóban (mert érdekes most hirtelen ezt is megtiltották), szaglászhatott szabadon a tókörüli ligetekben, utána ugorhatott az eldobott botnak, most milyen rohadt nagy élmény lesz egy jó esetben három méteres pórázon szájkosárban sétálni? És aki tömbben tartja a kutyát? Azzal mi lesz? Mert normálisan lemozgatni egy aktív fiatal kutyát pórázon nem lehet, főleg ha az embernek nincs ideje napi 3-4 órákat egyhuzamban sétálni. Azok még otthon sem tudnak játszani!

És ennek a dolognak nálunk van egy óriási buktatója: ennek az egésznek akkor lenne értelme, hogy a városunk lakosságának arányában (ezt múltkor olvastam, hogy a lakosság arányában kell) kutyafuttatókat biztosítani. Nomármost kedves önkormányzatunk elfelejtkezett minderről a 7(!!!) kutyafuttatóról. Innentől kezdve nincs miről beszélnem.

És igen, ezért nem fogom betartnai, és ha jólesik nekik, akkor büntessenek meg mert szerencsére van miből kifizetni, de én akkor is engedni fogom, hogy a BH2-es szintű vizsgát 97%-osra teljesített németjuhászom utánavesse magát a kacsáknak, hogy utánarohanjon a labda után amit eldobok neki a parkban, és hogy ha találkozunk valamelyik "játszótársával" pédául a tó körüli területen, akkor igenis el fogom engedni, hogy szaladgáljanak és megkergessék egymást. Mert nem értem, hogy az elsőre behívható, minden parancsot azonnal teljesíteni tudó kutyáknak miért kell egy szaros pórázon és szájkosráron tengeniük minden sétáltatásnál.

Mégegyszer mondom, és erről kérem a véleményeiteket, hogy szerintem ki kellene jelölteti egy valamilyen szintű vizsgát, lehetőleg ne IPO3-at, és azt a kutyát amelyik azt a vizsgát vagy egy a fölöttit teljesített, ne legyen kötelező pórázon és szájkosárban sétáltatni. természetesen a "harci kutyának" minősített fajtát legyen kötelező még vizsga ellenében is legalább szájkosárban sétáltatni, póráz nem szükséges, mert egy engedelmeségi vizsgás kutya nem fog leteperni senki, előbb harap, de azt meg akadályozza a szájkosár.

Kérem véleményeiteket!

2009. aug. 27. 15:59
 12/31 anonim ***** válasza:
0%
De könyörgöm! Miért kell lepontozni? Nem gondoljátok, hogy kicsit durva a babakocsinak nekirontó, ölembe ugró kutya esete? Nekem is van kutyám, és pórázon sétáltatom, a kertben elengedem, vagy a kimondottan gyerekmentes részeken. Egy hónapos volt akkor a babám, emberek!!! És mióta egy kategória a kutya meg a kisgyerek? Disztingváljunk már!!!!
2009. aug. 28. 06:37
 13/31 anonim ***** válasza:
42%

Hát persze nem egy kategória a babád ha kimegy, minden kutyának vigyázzban kell állni, viszont a kisgyerek meg az anyja bármit megtehet... Miért lenne több joga a gyerekednek, mint nekem meg a kutyámnak? Persze nem szép dolog az ugrálás de senki nem halt bele, az viszont elég káros, hogy a mai nayukák azt hiszik bármit megtehetnek, mert ők szültek!

A mi városunkban nincs egy db kutyafutattó sem, pedig nem mucsán lakok... És sajnos itt az a helyzet, hogy a gyerek nem sunyiban jön, hanem még az anyja bíztatja, és mivel úgy gondolkoznak mint a kedves kisbabás (a gyerek több) rögtön engem is semmibe vesznek mert a kutya velem van hát akkor én sem vagyok jobb, és csak egy játszótérnek nézik. Utálom amikor azt hiszik, hogy az ő gyerekük több/jobb más embereknél, állatoknál. Mitől is van kevesebb joga egy állatnak? Ugyanolyan joga van a nyugodt élethez, amiben nem cs*sztetik gyerekek, és emiatt nem altatják mint vadállatot (=engedelmes kutya aki arra lett tanítva hogy védjen, persze első szóra abbahagyja). A gyerekednek meg nem lesz semmi baja ha ordít... Azt mondtad a kutya az öledbe ugrott... Szóval "sajna" még avval sem jöhetsz hogy mi lett volna ha őt harapja meg. Nem fogom én sem pórázon sétáltatni a kutyáim, majd akkor ha minden sarkon lesz egy kutyafuttató ami nagy és csak kutyások mehetnek be... Szájkosarat sem rakok rá. Menjél te szájkosárral szórakozni, de érezd is ám jól magad benne! És továbbra is rá fogok szólni azokra akik többnek érzik magukat annál, hogy kinyissák a szájukat és megkérdezzenek engem, mert én csak egy kutyás vagyok ráadásul csak 18...

2009. aug. 28. 07:14
 14/31 anonim ***** válasza:
Az esetedre meg még annyit, hogy egy másik oloyan kedves anyuka mint beszólt nekem hogy húzzak az ő! utcájukból (minden nap egyszer arra mentünk) mert a gyerek nem tud aludni! Nem az én kutyám üvöltött a kertükben... Aztán véletlenül kinthagyták a rotijukat, aki majdnem eltörte a gerincét az én kutyáimnak! Az egyik kutyám még pár hónaps volt! Érted, Azt néztem hogyan rángatja mint a rongyot, a kutyám megüvöltöt halálos fájdalmában, persze a gyerekesnek sokkal rosszabb volt mert neki meglökték a babakocsiját. A másik kutyám meg elkeseredésében a nyakának ugrott mind a 12 kg-jával... Érdekes módon senki nem jött ki, pedig a kutya máskor is verekedett és akkor szétválaszották. Én ott álltam egyedül a sötét utcán és néztem ahogy megölik a kutyáimat, persze megpróbáltam elkergetni... Állítom a kedves anyuka meg a nagymneő férje a házban röhögtek és a gyerekeiknek mutogatták, hogy így kell! Mert ők többnem érezték magukat, mert gyerekük van és rotijuk. Gondolom így teljesítették be a beszólást, hogy húzzak innen vagy... A kutyámon meg lett két lyuk amibe simán beledughattam volna tövig az ujjam! Szálanként szedtem ki belőle a szőr miközben a másik kutyám körülöttünk rohangált hogy megvédjen- a szobában... Na ezért is nem szeretem az anyukákat meg a gyerekeiket akik mindent megengednek! A gyerekednek még százezer kellemetlen élménye lesz az életben! És akkor majd mit csinálsz? Majd ha megütik az ovodában, meg csúfolják az iskolában, és egyest kap vagy elesik... Sőt most nagyon durvát mondom, az emberek között is bérki meglökheti a babkocsidat véletlenül. Az nem lesz baj mert az ember több mint az állat, vagy akkor az embereknél is több lesz a gyereked. Akkor majd mindenkire azt mondod, hogy merik összehasonlítani a te gyerekeddel... Szóval ez a durva történek, nem az hogy a kutya meglökte a babakocsid... Mert nem hiszem, hogy szándékosan nekiment. Ez olyan minthogy akit megharapnak az tuto németjuhásznak néz mindenkit vagy rotinak, mert azt halootta hogy azok harapnak...
2009. aug. 28. 07:31
 15/31 anonim ***** válasza:
53%
Itt tényleg mindenki csak a végletekben gondolkozik, hogy vannak a hülye kutyások és a hülye gyerekesek. Miért kell ez a két tábor? Én úgy gondolom, hogy egy kutya ne menjen oda szaglászni, hízelegni, ugrálni egy embernek se, legyen az felnőtt vagy gyerek, mert elkell fogadni, hogy nem mindenki szereti a kutyákat. És ez természetesen vonatkozik a gyerekekre is, ne rohanják le az idegen kutyákat, igenis anyuka akkor is figyeljen mikor a kölyke rohan a kutya felé. Lehet nekem volt szerencsém (bár 20 év kutyatartás után nem hiszem, hogy ezt csak a szerencsének köszönhetem), de én egy kezemen megtudom számolni, hányszor kerültem a kutyám miatt konfliktusba valakivel. De ehhez hozzá tartozik, hogy az én kutyáim kedvesek, szelídek, ennek ellenére csak akkor engedem emberhez őket, ha valaki hozzájuk szól. Az én kutyáim nem ugranak fel senkire, nem szagolnak bele senki szatyrába és nem a játszótéren végzik a dolgukat. És a póráz tényleg csak olyan helyen kerül le róluk, ahol senkit nem zavarnak. Kutyáim is vannak, gyerekem is és tényleg idegesítő mikor az idegen gyerek ráül a kutyám hátára (mert volt ilyen, szerencsére a kutyám annyira mamlasz, hogy erre se reagált), de az is épp olyan idegesítő mikor a kutya rohangál az emberek között, nem számít kit lök fel, a gazdi nem tudja behívni csak ordít messziről, hogy nem bánt, csak játszani akar és még sorolhatnám. Természetesen akinek elsőre behívható a kutyája és csak kullog a gazdi mellett vagy mögött az egy más eset. De akkor, ha ennyire ott van mellette a kutya nem lenne jobb, ha rárakná a pórázt, hogy elkerülje a veszekedéseket? Aztán, ha elér egy olyan helyre ahol senkit nem zavar a kutya ott mehet futkározni.
2009. aug. 28. 08:53
 16/31 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, köszi, végre egy intelligens válasz. Vagdalkozó kutyabolondnak: ha szerinted a kutya meg az ember egyenlő, akkor bassz.ad meg. Jobb is, ha a magadfajta nem szül. Na sziasztok.
2009. aug. 28. 10:38
 17/31 anonim ***** válasza:
0%
Ja, bszam meg. Ezt tanítod a gyerekednek is? Még jó hogy nincs gyerekem 18-19 évesen... Az hogy az ember több mint a kutya azt jelenti neked, hogy a babakocsidnak véletlenül nekimenő kutyát le kell lőni, a kutyának meg a kutyásoknak nincs semmi joga. Igen vannak ilyen kellemetlen kutyák. De sajnos tipikusan olyan vagy aki csak az olvassa el ami őt biznyonyítja. Ha valaki rossz gazda akkor neked kéne okosnak lenni és elmenni ahelyett hogy zúgolódsz. Mert mindig az ember hibás! Aki nem neveli meg a kutyát. Tudod hányszor fogják még a babakocsid meglökni (emberek!)? Mert nem hiszem, hogy egész nap otthon ülsz és nem mész emberek közé. Akkor mi lesz? Ezt részt miért nem látod? Hányszor lesz még gondja a gyerekednek? Kívánom hogy a kutyalökdösésétől nagyobb baja ne legyen... Nem tudom mi ebben a durva... Amúgy meg ha ennyire baj, akkor nem kell olyan helyre menni ahol kutyát látsz sétálni. Ja persze te akármerre mehetsz,a kutya meg a gazdája viszont nem jöhet a közeletekbe. Igenis egy állat élete nem ér kevesebbet mint az ember! Mindenkit "Isten teremtett" (nem vagyok hívő)... Szerintem jogtalan itélkezni, hogy az állatokat nem lehet összehasonlítani... Hát nem is, igazad van. Mert mások. De nem kevesebbek. Nézd meg az Eathlings c. filmet! OLyan emberek vannak benne mint te. Felsőbbrendűek... Csak nehogy véletlenül a gyereked is ott legyen, mert olyan szép dolgok vannak benne, hogy a végén sírva fogod sajnálni az állatokat azért amit az emberek tesznek velük! Csak gondolkozz el! Az állatok etetnek, ruháznak, vigyáznak rád... Te meg uralkodsz. Amúgy az is téged minősít hogy két mondatban már bmeget írsz, én szépen leírtam a vélményem. Vagy legalább mondj egy okos indokot, hogy miért vannak neked jogaid a kutyának meg nem... Mert ha jól értem azt írtad, hogy a felökdösés durva, az meg nem baj ha az emberek piszkálják más állatát, mert ne hasonlítsam össze a gyereket.
2009. aug. 28. 12:54
 18/31 anonim ***** válasza:
Ja és tanuld meg a fogalmakat is. Én nem vagdalkoztam, hanem nyugodtan leírtam amit akartam. A te írásod viszont elég idegbajsnak tűnt..
2009. aug. 28. 12:57
 19/31 anonim ***** válasza:
[link] Ezt kéne megnézned.
2009. aug. 28. 13:07
 20/31 anonim ***** válasza:
48%

Tudjátok, a kutya a gyerekek számára nagyon jó dolog tud lenni. Lehet vele játszani, mindíg szeret, lehet símogatni, gondoskodni róla,stb.

sajna a rosszul tartott kutyák nem ezt teszik. Itt sem lehet általánosítani.

2009. aug. 28. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!