Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akarják egyesek elriaszt...

Ratata kérdése:

Miért akarják egyesek elriasztani a kutyatartástól az érdeklődőket?

Figyelt kérdés
Egy pár kérdésre azt írják hogy 300 ezer meg ilyen összegeket.Egy menhelyi keverék alapfelszereléssel és középkategóriás táppal messze sokkal olcsóbban eltartható.Tőbb százezer gazdátlan kutya van mi meg itt elriasszuk az embereket a kutyatartástól?

2013. jan. 5. 17:47
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
82%

Igenis tényleg buzdítani kell őket, mert soknak nem jó a keverék, csak azt nem tudom, hogy ő mivel másabb. Nekem az állatorvos azt mondta, hogy egy keverék kutyánál kisebb az esélye, hogy valami súlyos betegsége van.

Igen, sok kutya van a fajtamentőknél is, és oda is lehet menni, mert ők is ugyanolyan gazdátlanok, de a menhelyen is ugyanúgy lehet találni fajtatiszta kutyát, mert manapság az emberek egy része már nem foglalkozik, hogy milyen a kutyája, ha nem kell neki kidobja.

Nem olyan jó a kutyáknak a menhelyen, mert nem kapnak olyan ellátást, annyi törődést, amit egy gazdi meg tud neki adni, meg elég kis helyen töltik a napjaikat, heteiket, sokan éveiket olyan menhelyeken, ahol nem altatnak.

2013. jan. 5. 22:12
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Mivel kérdést intéztél hozzám (bár költői volt :D), válaszolok: keverék kutyák nem csak a menhelyen vannak. Tehát, menhelyi, segítségre szoruló kutya nem = keverék kutya. Remélem, így megérted.

A tápokhoz annyit: én a nyers étrend híve vagyok. Hisz hány éve van táp? 100 éve? Kb, mióta E-k vannak az emberi kajákban. 100 év evolúciós szempontból egy pillanat - nem véletlen, hogy tápváltáskor a kutyáim f.snak, de bezzeg a nyers hústól semmi bajuk nem lesz. Pedig nekünk a tápváltás nem rosszról még rosszabb volt, hanem Eukanubáról Hill's-re és vissza. Szerintem a jó gazda nem abban mérhető, hogy mivel eteti a kutyáját, amennyiben tájékozódik , s lehetőségeihez mérten igyekszik a lehető legjobb étrendet biztosítani számára.

2013. jan. 5. 22:13
 33/38 anonim ***** válasza:
(31es vagyok.. Bocsi, ez kimaradt:.)Viszont akkor is jobb nekik a menhelyen, mint kint az utcákon. Legalább kaját kapnak, és van hová elvonulniuk az eső és a hideg ellen.
2013. jan. 5. 22:14
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rápörgött mindenki erre a Chappi témára. Megjegyzem, én sem vagyok a tápos etetés híve, barfozunk egy ideje - de ez a kérdés szempontjából mellékes is.

Visszatérve az eredeti kérdésre, mert hogy erre még nem válaszoltam...

Miért kell kiélezni ezt az egészet a tenyésztőtől vásárolt kutyák és menhelyes kutyák között? Aki fajtatiszta kutyát akar, igenis fizesse meg az árát (én is megtettem), aki pedig nem rajong egy adott fajtáért, az hozzon ki egyet menhelyről. Ahogy előttem is írták, pusztán a vételárban van különbség, onnantól normális keretek között tartva ugyanannyiba kerül mindkettő. És van egy nagyon fontos momentum is: tenyésztő után állatvédő nem takarít!!!

A szaporítók, Mari néni Buksi kutyájának a kölykei és a többi felelőtlen gazdának köszönhetően van ennyi kutya menhelyen. Ebbe fektessen mindenki annyi energiát, ha kis lépésekben is, ezt megakadályozza, ne abba, hogy valaki ne tenyésztőtől vásároljon kölyköt.

2013. jan. 5. 23:01
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
Szívemből szóltál!
2013. jan. 5. 23:06
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 21:55

Persze, és elhiszik, hogy a lazacos tápban lazac van, és a struccosban, meg strucchus. (ha jól emlékszem 10 e ft. körül mozog kilója). Az is marha érdekes, hogy a tápos csirkeallergiás kutyának a rendes nyers csirkehustól semmi baja nincs:))) na mindegy. 100 szónak is egy a vége. Mindenki olyan kutyát tart amilyet szeretne, és onnan szerzi be ahonnan szeretné. Az a lényeg, hogy megfelelően gondoskodjon róla élete végégig.

2013. jan. 6. 07:47
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
itt módositanék annyiban a hozzászólásomban, hogy a beszerzést tenyészetre, ill. menhelyre értettem.
2013. jan. 6. 12:28
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

És vannak olyanok,akik mondjuk sportolni vagy kiállítani szeretnének,mert az a hobbyjuk.Menhelyen elvétve találni törzskönyvvel leadott fajtatisztát,pedig az fentiekhez alapfeltétel.

Akinek nincs ilyen igénye,válasszon menhelyi kutyát inkább,mint tizenpár ezerért szaporítótól vegyen.

2013. jan. 6. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!