Én lennék a rossz gazdi? Ettől a rovattól teljesen elment a kedvem a kutyatartástól.
Van kutyám és elgondolkodtam hogy vajon boldogan élte-e le az életét mellettünk. Korához képest (15 éves) nagyon egészséges, életvidám, kertben tartott kutyus. Magánháztól hoztuk pici korában, nem fajtiszta, keverék. Ha petárdázás/vihar van, vagy nagy a hideg akkor bent alhat. Sokat sétáltattuk fiatal korában, amióta öreg és nagyon gyengék a hátsó lábai azóta csak az udvaron sétálunk vele. Nagyon szeretjük és gondoskodunk róla minden nap.
De az itt hozzászólók szerint csak akkor lennék jó gazdi, ha:
- menhelyről hoztam volna
- kutyaovi járt volna
- elvégezte volna a kutyasulit
- napi háromszor vagy többször sétáltatnám
- bent lehetne napközben a lakásban
- ő lenne a legelső családtag
- klikkerrel meg ilyenekkel neveltük volna
- kutyaszépségversenyre, kiképzésekre járatnám
Én boldognak látom a saját kutyám, annak ellenére hogy a fent említett dolgokat nem kapta meg.
Nincs mit, ne szomorkodj, nekem is néha elmegy a kedvem ettől az egész oldaltól, mert van egy csomó rosszindulató emberke.
Mi jutalomfalatkákat szoktunk adni, mert még fiatalok, tehát meg tudják rágni (legalábbis megtudták, 2 kiszökött másfél hete, és nem találjuk sehol :( ) de van amikor kilopom a virslit :P
Egyetértek az előttem szólóval, a kérdésed egyértelműen provokatív. Az örökbefogadás egy nagyon nemes dolog, ezt elismerem, de senki nem jobb, vagy rosszabb attól, ha nem menhelyről hoz kutyát. A kutyaovi és iskola egy nagyon klassz dolog, hogy a kutya rendesen szocializálódjon és megtanulja az alapvető engedelmességet. A gazdi is megtanul figyelni a kutyája minden rezdülésére.
Minél többször viszed ki sétálni, annál jobb. A kutyák imádnak új helyeken járni, nekik az jelenti az örömet, ha futkározhatnak, szaglászhatnak.
Nem minden fajta érzi jól magát a lakásban, de a kutya falkaállat, aki szeret a gazdája közelében lenni.
Legelső családtag? Az már régen rossz, ha valaki a családtagjai elé helyezi a kutyát.
A klikker egy hasznos dolog, van, aki ezzel remekül tud nevelni. De ez is csak egy alternatíva.
Kutyaszépségverseny? XD
Szia,
Volt már több kinti kutyám, se ovit se sulit nem láttak, jutalomfalattal és kitartással tanítottam néha őket.
Most sajnos csak egy kölyök kutyánk van, vele viszont komolyabb terveim vannak, így már jár oviba és járni fog suliba is, ráadásul bent alszik.
Nem mondanám azt, hogy eddig rosszabb gazdi voltam, vagy a régebbi kutyáim boldogtalanabbak lettek volna.
És a kutyaovit erősen javaslom mindenkinek, főleg akik városban laknak és mondjuk sokszor viszik sétálni a kedvencet.
Rengeteg baleset megelőzhető lenne, ha szinte minden kutya rendesen szocializálva lenne. Persze enélkül is lehet, de ez a legkönnyebb módja, hogy kontrollált körülmények közt egy csapat idegen kutyával játszadozzanak a kölykök.
Ja és nem ő a legelső családtag, sőt a ranglétra alján helyezkedik el, DE családtagként van kezelve, úgy ahogy a többi is volt.
Jó gazdi vagy!
Én se a menhelyről hoztam a kutyáim még egy se volt onnan.
Kutyaovit és kutya sulit még egy se látott.
Kertes házban minek napi 3x kivinni?? Az enyémek hetente x sétálnak. Nyáron heti 3x
Soha nem voltak bent a lakásban mivel kinti kutyák.
Hát ott már komoly baj van a kutya a legelső családtag.
Nem klikkerrel neveltem a kutyát hanem jutalom falattal.
A Kutya "szépségverseny" nem egy kötelező dolog!
Nem higgy már el mindent!
Én nem érzem magam rossz gazdának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!