Rossz gazdi lennék? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Itt folyton azt olvasom,hogy egy kerti kutyát is muszáj naponta sétáltatni. Nekem 2 van, egy öreg,és egy fiatal. Nem sétálunk minden nap,mert babám van,és ha pl. beteg,vagy ilyesmi,akkor nem megy. Sőt, múlthéten egész héten esett,akkor sem voltunk,mert ismerem a kutyáimat,tudom,hogy rühellik. Viszont itt a nagy kert, egyrészt ők is eljátszanak kint, meg én is rengeteget játszom velük. És ismerem annyira őket,hogy azzal is tisztában vagyok,hogy kettőjüknek együtt sincs akkora mozgásigénye,mint egy átlagos kutyának.
A kutyáim,boldogok,kiegyensúlyozottak,tanítottak.
Most én vagyok a világ legrosszabb gazdija?
Az elsővel tökéletesen egyetértek. Azért tetted fel a kérdést, h önigazolást nyerj.... ha valaki "szembeszegülne" veled és azt mondaná, h márpedig szerinte kéne a napi egy nagy séta a kutyákkal, felháborodnál és megmagyaráznád, h miért nem lehetséges.
Innentől kezdve meg okafogyott a kérdés, mivel csak egy választ fogadsz el.
nem vagy a világ legrosszabb gazdija, de a legjobb sem :)
nyilván nem a kuyáid a legfontosabbak az életedben, de amíg tisztességesen foglalkozol velük, nincsenek megkötve, normális kaját adsz nekik enni, még mindig jobb dolguk van, mint milliónyi rosszabb sorsú fajtatársuknak.
Üdv!
Amennyiben el kívánod kerülni a nem kívánatos viselkedési formációk megjelenését, a sétáltatást ha tetszik, ha nem meg kell ejteni.
Ezek a viselkedési formák megjelenését nem nagyon lehet a kertben, lakásban észrevenni, de amikor a kutyát közösségbe viszik, egyből kibújhat a szög a zsákból. Ha ezt el akarod kerülni, érdemes a kutyát, akár közösségben, akár egy jó nagy kiadós sétával (esetleg cangával)kifárasztani.
Remélem tudtam segíteni.
Azt én sem bírom,ha valaki leszarja,vagy elajándékozzon egy kutyát a gyerkőc miatt. Nálunk a kutyák bejárhatnak, sokszor az ágyba is, tanítva vannak, Engedelmesek.
Sajnos itt vidéken nem igazán tudok más kutyákkal együtt sétálni,ez igen nagy problémám,de emberek közé,illetve új környezetbe lehetőségeimhez képest sokat foglalkozom.
De szerencsére itt a jóidő, ilyenkor akár naponta 2szer is ki tdo vinni őket. Csak a rosszidőben, 2 kutyával,babakocsival nem szívesen indultam volna el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!