Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rossz gazdi lennék? (Kérdésed...

Rossz gazdi lennék? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

Itt folyton azt olvasom,hogy egy kerti kutyát is muszáj naponta sétáltatni. Nekem 2 van, egy öreg,és egy fiatal. Nem sétálunk minden nap,mert babám van,és ha pl. beteg,vagy ilyesmi,akkor nem megy. Sőt, múlthéten egész héten esett,akkor sem voltunk,mert ismerem a kutyáimat,tudom,hogy rühellik. Viszont itt a nagy kert, egyrészt ők is eljátszanak kint, meg én is rengeteget játszom velük. És ismerem annyira őket,hogy azzal is tisztában vagyok,hogy kettőjüknek együtt sincs akkora mozgásigénye,mint egy átlagos kutyának.

A kutyáim,boldogok,kiegyensúlyozottak,tanítottak.

Most én vagyok a világ legrosszabb gazdija?

2011. márc. 27. 09:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges volt feltenned a kérdést, mert szerinted így jó ahogy van. Ismered a kutyáidat, ha ez nekik elég, akkor biztos úgy van jól, a körülményeiden mi változtatni úgysem tudunk.
2011. márc. 27. 10:01
 2/9 anonim ***** válasza:

Az elsővel tökéletesen egyetértek. Azért tetted fel a kérdést, h önigazolást nyerj.... ha valaki "szembeszegülne" veled és azt mondaná, h márpedig szerinte kéne a napi egy nagy séta a kutyákkal, felháborodnál és megmagyaráznád, h miért nem lehetséges.

Innentől kezdve meg okafogyott a kérdés, mivel csak egy választ fogadsz el.

2011. márc. 27. 10:12
 3/9 anonim ***** válasza:

nem vagy a világ legrosszabb gazdija, de a legjobb sem :)

nyilván nem a kuyáid a legfontosabbak az életedben, de amíg tisztességesen foglalkozol velük, nincsenek megkötve, normális kaját adsz nekik enni, még mindig jobb dolguk van, mint milliónyi rosszabb sorsú fajtatársuknak.

2011. márc. 27. 10:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom eldönteni, hogy komoly-e a kérdés, esküszöm. Hát ha te tudod, hogy ez így jó, akkor minek kérdezel hülyeségeket? Megerősítést vársz, értem én, de vazze, egy kis önbizalmat szedj már magadra. Ha neked is jó így, meg a kutyáknak is, akkor nyilván jól csinálod. Miért kell neked mások véleménye?
2011. márc. 27. 11:41
 5/9 anonim ***** válasza:
A kertben tartott kutyákat leginkább azért szokták kivinni,mert a séta alkalmával ezernyi inger éri őket,ami otthon nem valószínű.A kertben is elvegetál egy kutya,de nem hiszem hogy ez annyira jó lenne neki!Ha te úgy gondolod,hogy a te kutyáidnak elég az,amennyit foglalkozol velük,akkor nem vagy rossz gazda.
2011. márc. 27. 19:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó,hogy be vannak zárva,és vegetálnak. Szoktunk sétálni, 2-3 órákat,csak nem mindennap. Igazából arra lennék kiváncsi,hogy tényleg rossz gazdának tartjátok azt,aki nem rendeli az egész életét,a családját a kutyája alá,és bár megad neki mindent ( állatorvos,normális étel, séta,tanítás,foglalkozás,szeretet ),de nem a kutya a legfontosabb momentum az életében.
2011. márc. 28. 08:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Általában,akinek már családja van/és ezt nem rosszból mondom/de az már kevésbé foglalkozik annyit a kutyával,mint előtte.De vannak fokozatok:aki leszarja a kutyát,azért mert megszületett a gyerek,azt én igenis elítélem,de ha ugyanúgy foglalkozol vele csak éppen kicsit kevesebbet,akkor attól még nem vagy rossz gazda.Szerintem.
2011. márc. 28. 15:32
 8/9 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

Amennyiben el kívánod kerülni a nem kívánatos viselkedési formációk megjelenését, a sétáltatást ha tetszik, ha nem meg kell ejteni.

Ezek a viselkedési formák megjelenését nem nagyon lehet a kertben, lakásban észrevenni, de amikor a kutyát közösségbe viszik, egyből kibújhat a szög a zsákból. Ha ezt el akarod kerülni, érdemes a kutyát, akár közösségben, akár egy jó nagy kiadós sétával (esetleg cangával)kifárasztani.

Remélem tudtam segíteni.

2011. márc. 28. 15:38
 9/9 A kérdező kommentje:

Azt én sem bírom,ha valaki leszarja,vagy elajándékozzon egy kutyát a gyerkőc miatt. Nálunk a kutyák bejárhatnak, sokszor az ágyba is, tanítva vannak, Engedelmesek.

Sajnos itt vidéken nem igazán tudok más kutyákkal együtt sétálni,ez igen nagy problémám,de emberek közé,illetve új környezetbe lehetőségeimhez képest sokat foglalkozom.

De szerencsére itt a jóidő, ilyenkor akár naponta 2szer is ki tdo vinni őket. Csak a rosszidőben, 2 kutyával,babakocsival nem szívesen indultam volna el :)

2011. márc. 28. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!