Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? (Kérd rövid,...

Mit tegyek? (Kérd rövid, válasz hosszú)

Figyelt kérdés
Anyukám megengedte,hogy legyen kutyusom.Egy ismerősömnél nem rég születtek fajta tiszta palotapicsik.Viszont a csivavájukat is el akarják ajándékozni. én nagyon szeretnék egy csivavát. viszont eddig lakásban tartották. Én viszont a kertbe/garázsba szeretném tartani. Ez megoldható? Vagy válasszak inkább egy pincsit?
2011. nov. 9. 18:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
a pincsi se tartható kertben szóval teljesen mindegy...főleg most, hogy jön a tél..
2011. nov. 9. 18:52
 2/16 anonim ***** válasza:
Ezek közül egyik sem tartható kint, úgyhogy ennyi...
2011. nov. 9. 18:54
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

MINEKMINEKMINEK? Én komolyan nem értem az embereket. Nincs elég kártevő a kertben? Nincs aki fellármázzon éjjel? Mert egy egyedül kertbe kitett unatkozó szobakutya maximum ennyire jó. Jön a tél, kizárt dolognak tartom, hogy órákat kint lennél vele. Lehet, hogy most azt mondod igen, de hidd el nekem, hogy nem. Nálam megrögzöttebb (sulizó, vizsgázó, oktató) kutyás nincs olyan túl sok, de mostanában még velem is előfordul, hogy kimarad a séta és kiküldöm őket a kertbe, hogy intézzék a dolgukat, aztán bent max gyakorolunk, tanulunk egy kicsit. Hát akkor te, aki eleve be se akarod engedni, mennyit lennél azzal a kutyával? Mennyit törődnél vele? Az első két hétben talán még sétáltatnád, aztán mondván, hogy ott a nagy kert mozogjon, maradna szegénynek a napi kétszer öt perc, mikor elmész meg megjössz, de akkor se foglalkoznál vele, mert nyilván felugrálna, és összekoszolná a ruhádat.

Komolyan mondom nem értem az embereket. Ha egy magának való kerti kutyát akarsz, akkor szépen vigyél haza egy kuvaszt, meg egy komondort, az legalább nem szenvedne odakint, csak te szenvednél miatta...

2011. nov. 9. 19:04
 4/16 A kérdező kommentje:
hát a állatorvos szerint a pincsi tartható a kertben. a tesómnak is van és kertben ill garázsban tartja. fűtött garázs mellesleg. mielött megvették a kutyust megkérdezte az állatorvost hogy lehete udvaron tartani és mondta a doki hogy lehet . barátnőmnek is palotapincsije van szintén kerbe tartja már lassan 3 éve.
2011. nov. 9. 19:10
 5/16 anonim ***** válasza:
Pincsi nyugodtan tartható kertben. Közelsem annyira öleb mint a csivava
2011. nov. 9. 19:17
 6/16 anonim ***** válasza:
82%

Nem érted. Palotapincsinél nem az a fő probléma, hogy ne adj isten kockára fagyna, hanem hogy társasági eb. Ami azt jelenti, hogy akkor boldog és kiegyensúlyozott, ha a gazdája közelében lehet. Namármost te sem -20 fokban, sem plusz 40ben, sem esőben nem leszel kint az udvaron a kutyával. Értedmár?

Lehet hogy sokan tartanak kint pincsit,csak nem kell beállni a sorba.

A csivavát meg inkább hagyjuk, az meg is fagyna kint.

2011. nov. 9. 19:18
 7/16 anonim ***** válasza:
Minek kell Neked kutya? Ezt komolyan kérdezem.
2011. nov. 9. 19:22
 8/16 A kérdező kommentje:
-.- akkor érthetőbben leírom tehát a palota pincsit télen Garázsba tartanám illetve napközbe lakásba aludni meg garázs. De nyáron kitenném. És visszatérve.A kutyával nem 5 percig foglalkoznék. Ha így lenne akkor nem kérnék kutyát.
2011. nov. 9. 19:23
 9/16 anonim ***** válasza:

Az állatorvosok az esetek felében ostobaságot beszélnek...fogalmuk sincs az egyes fajták igényeiről (nem is kell tudniuk hisz nem tananyag nekik)

annak a kutyának nem 2-3 évesen de nem is 5-6 évesen lesznek gondjai hanem 7-8 évesen amikor már az ízületei kezdenek majd tönkremenni..

Kezdjük azzal, hogy a palotakutya társasági kutya éppen ezért fokozottan szüksége van a gazdája jelenlétére és az ha kinn van teljesen tönkreteszi szerencsétlent.

ezt olvasd el: [link]

pluszban télre semmilyen fajta kiskutyát nem szabadna kitenni a hidegbe..

2011. nov. 9. 19:25
 10/16 A kérdező kommentje:
Hogy minek nekem kutya? istenem . Szeretem a kutyákat és szeretnék egyet.Amúgy meg teljesen magánügy hogy ki mit miért akar. Itt nem ez a lényeg. És már leírtam Hogy télen lakásba lenne garázsba aludna. Nyáron udvar. Ennyi -.-"
2011. nov. 9. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!