Mit tegyek? (Kérd rövid, válasz hosszú)
MINEKMINEKMINEK? Én komolyan nem értem az embereket. Nincs elég kártevő a kertben? Nincs aki fellármázzon éjjel? Mert egy egyedül kertbe kitett unatkozó szobakutya maximum ennyire jó. Jön a tél, kizárt dolognak tartom, hogy órákat kint lennél vele. Lehet, hogy most azt mondod igen, de hidd el nekem, hogy nem. Nálam megrögzöttebb (sulizó, vizsgázó, oktató) kutyás nincs olyan túl sok, de mostanában még velem is előfordul, hogy kimarad a séta és kiküldöm őket a kertbe, hogy intézzék a dolgukat, aztán bent max gyakorolunk, tanulunk egy kicsit. Hát akkor te, aki eleve be se akarod engedni, mennyit lennél azzal a kutyával? Mennyit törődnél vele? Az első két hétben talán még sétáltatnád, aztán mondván, hogy ott a nagy kert mozogjon, maradna szegénynek a napi kétszer öt perc, mikor elmész meg megjössz, de akkor se foglalkoznál vele, mert nyilván felugrálna, és összekoszolná a ruhádat.
Komolyan mondom nem értem az embereket. Ha egy magának való kerti kutyát akarsz, akkor szépen vigyél haza egy kuvaszt, meg egy komondort, az legalább nem szenvedne odakint, csak te szenvednél miatta...
Nem érted. Palotapincsinél nem az a fő probléma, hogy ne adj isten kockára fagyna, hanem hogy társasági eb. Ami azt jelenti, hogy akkor boldog és kiegyensúlyozott, ha a gazdája közelében lehet. Namármost te sem -20 fokban, sem plusz 40ben, sem esőben nem leszel kint az udvaron a kutyával. Értedmár?
Lehet hogy sokan tartanak kint pincsit,csak nem kell beállni a sorba.
A csivavát meg inkább hagyjuk, az meg is fagyna kint.
Az állatorvosok az esetek felében ostobaságot beszélnek...fogalmuk sincs az egyes fajták igényeiről (nem is kell tudniuk hisz nem tananyag nekik)
annak a kutyának nem 2-3 évesen de nem is 5-6 évesen lesznek gondjai hanem 7-8 évesen amikor már az ízületei kezdenek majd tönkremenni..
Kezdjük azzal, hogy a palotakutya társasági kutya éppen ezért fokozottan szüksége van a gazdája jelenlétére és az ha kinn van teljesen tönkreteszi szerencsétlent.
ezt olvasd el: [link]
pluszban télre semmilyen fajta kiskutyát nem szabadna kitenni a hidegbe..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!