Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én lennék a rossz gazdi?...

Én lennék a rossz gazdi? Ettől a rovattól teljesen elment a kedvem a kutyatartástól.

Figyelt kérdés

Van kutyám és elgondolkodtam hogy vajon boldogan élte-e le az életét mellettünk. Korához képest (15 éves) nagyon egészséges, életvidám, kertben tartott kutyus. Magánháztól hoztuk pici korában, nem fajtiszta, keverék. Ha petárdázás/vihar van, vagy nagy a hideg akkor bent alhat. Sokat sétáltattuk fiatal korában, amióta öreg és nagyon gyengék a hátsó lábai azóta csak az udvaron sétálunk vele. Nagyon szeretjük és gondoskodunk róla minden nap.

De az itt hozzászólók szerint csak akkor lennék jó gazdi, ha:

- menhelyről hoztam volna

- kutyaovi járt volna

- elvégezte volna a kutyasulit

- napi háromszor vagy többször sétáltatnám

- bent lehetne napközben a lakásban

- ő lenne a legelső családtag

- klikkerrel meg ilyenekkel neveltük volna

- kutyaszépségversenyre, kiképzésekre járatnám

Én boldognak látom a saját kutyám, annak ellenére hogy a fent említett dolgokat nem kapta meg.

2012. jan. 8. 12:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem te borzalmasan félreérted, amiket írtunk :) Ezek közül szerintem csak az volt a hiba, hogy keveset volt veletek, mivel nem éltetek egy légtérben. A többit sorolom, miért marhaság:

- nem csak a menhelyi kutya lehet boldog. Rengetegen vagunk a befogadás és a tenyésztőtől vásárlás mellett is, egyedül a szaporítótól vásárlással van bajuk, de ott sem elsősőrban a kutyával, hanem inkább az elvvel, hogy ilyen embereknek bárki pénzt adjon.

- kutyaovi meg iskola csak annak kell, aki nem tudja megoldani egyedül a kutya szocializációját és tanítását. Ha megy egyedül, halleluja, csináld otthon! De ha ide jössz kérdezősködni nevelési témában, akkor nyilván nem megy, ezért küldünk szakemberhez.

- napi három séta a lakásban tartott kutyákra vonatkozik, a kertben nem kell attól félni, hogy nem tud pisilni vagy kakilni a kutya, tehát ott egész mások az elvárások.

- hogyhogy a legelső családtag? ha ezzel azt akarod mondani, hogy szerintünk mindennek a kutya körül kéne forognia, akkor ennél nagyobbat már nem is tévedhetnél :) olvass figyelmesebben!

- a klikker jó, de nem kötelező. Senkit nem láttam, aki ezt állította volna.

- kutyakiállításra az járjon, akinek megfelelő kutyája van, és kedve is hozzá. Soha senkit nem küldtünk még el kiállításra, ezt sem tudom, hogy honnét veszed :D A kiképzés meg a kutyaiskolán történik, tehát arról fentebb beszéltem.

2012. jan. 8. 17:51
 12/13 A kérdező kommentje:

A menhelyről való elhozást amúgy nem ítélem el, most tekintsünk el ettől (a mamámnak menhelyről van kutyusa és szeretjük). De a lakásban való kutyatartás szerintem nem helyes.

Köszönöm annak , aki jó gazdinak tart ennek ellenére is.

2012. jan. 8. 17:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem , nem állatkínzás a kutyát bent tartani. Nekem egy colliem egy dogom és egy KÁJ-om van. PANELBEN élünk mind a négyen , nekem ők a családom , mivel nincsenek szüleim sem testvéreim. Ez miért baj?

Nekem ők jelentik a szeretetet és a családot .

Mindegyik jól nevelt , minden nap 5x vannak sétáltatva.

3 ,5 , és 2 hónaposak.

Szerintem teljesen boldogak . Mindegyik kutyámat amim jelenleg van fajta mentőtől hoztam el. Csemegével , finom falattal vannak meg nevelve , mellesleg nagyon jól .

Az ágyamban alszik a kicsi colliem. A többi pedig kanapén.

Régen volt az , hogy a kutya kint a láncon be sem szagolhat , merthogy kinti kutya.

Szerintem meg ez nem helyes dolog. Az embernek nagyon jót tesz ha mellette van a legjobb barátja.

2012. jan. 26. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!