Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehetséges e így egészséges,...

Ratata kérdése:

Lehetséges e így egészséges, boldog kutyákat nevelni? (2) A kutyák mudi fajtájúak.

Figyelt kérdés
Az említett 2 kutya soha életében nem kapott kutyatápot.Állatorvost csak oltáskor látott.A gazdája hallani sem akar az ivartalanításáról sőt tenyészállatnak használja néha mindenféle törzskönyv vagy szűrés nélkül.Ha megemlíted előtte a kutyaiskolát kinevet.Soha nem sétáltatja.A lakásba be nem teheti a lábát de még ólja sincsen.Játékai sincsenek.Igaz lefárasztva levan de az alaposan.Kullancs vagy bolha ellen semmilyen gyógykészítményt nem vesz neki.A chipet belerakatja de csak azért mert fél a törvény büntető erejétől.Ha túl sok a kölyök a felesleges példányokat egy mozdulattal elintézi.

2013. jan. 5. 16:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
*az öreg
2013. jan. 5. 19:33
 12/22 A kérdező kommentje:

az elsőnek miért olyan furcsa, hogy séta nélkül is le lehet fárasztani egy kutyát?:)

és miért baj ha haszonállat?hisz a kutyák 90% annak lett kitenyésztve.ha nem kellettek volna haszonállatnak lehet, hogy nem is lenne házikutya csak vad.ne érts félre nem oltogatlak csak egy érdekes jó témának tartom és szeretek a kutyákról beszélni.

2013. jan. 5. 19:34
 13/22 anonim ***** válasza:
Azért mert ez az egész olyan érzést kelt, hogy annak kéne rosszul éreznie magát aki "modern" körülmények között tart mudit vagy hasonló kutyát, hogy ő nem érdemli meg.
2013. jan. 5. 19:36
 14/22 anonim ***** válasza:
49%

Kedves Kérdező!

Ez szerintem is egy érdekes és jó téma. Igazából a leírásodból gondoltam, hogy valóban dolgozó mudik lehetnek.

Régen minden kutyát úgy tenyésztettek, mint az az ember, akiről most beszámoltál - akik nem voltak megfelelőek, kivonták a tenyésztésből. S nem ivartalanítással. Nem csak kölyköket: amelyik kutyát nem tudták záros határon belül lenevelni a baromfi leöléséről vagy a birka túlzott csipkelődésétől, azt bizony felnőtt korában is elintézték. Így születtek a kiváló munkakutyák. S így korcsosul el napjainkban sok fajta, mivel ma már nem így működnek a dolgok, mert mondjuk a felelős tenyésztő ivartalanítási kötelezettséggel adja oda nem megfelelő minőségű kölykét a gazdának, aki azonban felszívódik a kutyával, mint szürke mudi a ködben...

2013. jan. 5. 19:44
 15/22 anonim ***** válasza:
Giniras remélem a saját kutyád is kiszelektálnád ha netán elkorcsosult lenne, ha már ennyire egyetértesz a régi módszerekkel!
2013. jan. 5. 19:47
 16/22 anonim ***** válasza:
Ma már a szelektálásnak van jobb módja: az ivartalanítás, én pedig felelős gazdaként ezt tenném. Nem kell itt vagdalkozni össze-vissza ostobaságokat. Pláne, hogy nem is mondtam, hogy egyetértek vele, csak közöltem, mint tényt. Vagy tán nem ez a tendencia? A tényeket el kell hallgatni, csak azért, mert nem a szájunk ízének való? Politikus vagy tán? :D
2013. jan. 5. 19:49
 17/22 anonim ***** válasza:

Épp az előbb utaltál rá, hogy az ivartalanítás mennyire nem megbízható. El kell hogy keserítselek semmi közöm a politikához, szerintem azt is csak véletlenül tudom hogy ki a miniszter, szóval erről ennyit.

Csak baromira unalmas már az a siránkozás, hogy jaj bezzeg a régi időkben. Mindenhol ez megy, nem csak a kutyát részben. 2013 van, a világ változik, ez van, kész. Lehet változni vele együtt, vagy ülni és siránkozni a régi időkön és szépen kihalni.

2013. jan. 5. 19:53
 18/22 A kérdező kommentje:
az öreg nem háborodik fel azon ha ruhát húzol a kutyára és vele alszol max mosolyog a bajsza alatt...másik szó sincs arról, hogy nem érdemli meg aki nem így tartja ezt én nem állítottam és nem is akartam ilyet érzékeltetni.csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy túl könnyen ítélkezünk mások felett mert az első információk hiába igazak mégis ellentétes értelmet nyerhetnek.
2013. jan. 5. 19:58
 19/22 anonim ***** válasza:

Én 22 éves vagyok. S baromira unom már a sok kis Előre! Ne nézzünk hátra! úttörő fiatalt, aki azt se tudja, honnan jött, ehhez képest mi változott, s így elképzelése sem lehet arról, merre tart...

Újabb tény: egyre több a bántalmazott, menhelyen gazdára váró kutya, vagy épp az ideggyenge, a saját családját megtámadó eb. Ha ez a fejlődés, ami megóv a kipusztulástól, akkor már tényleg felhagyhatunk minden reménnyel. S még mindig csak tényeket állapítok meg, mert mindenkinek joga van saját véleményt alkotnia a tények alapján.

2013. jan. 5. 20:04
 20/22 A kérdező kommentje:
OFF csak véletlenül tudod ki a miniszter akkor gondolom nem érdekel a politika.de akkor hogyan hozol felelős döntést a jövőről ha már éppen ennyire múltellenes vagy?ginirasnak 100%ban igaza van, sajnos a fiatalok többségének a hozzáállása rettentő jövőt vizionál ON
2013. jan. 5. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!