Lehetséges e így egészséges, boldog kutyákat nevelni? (2) A kutyák mudi fajtájúak.
az elsőnek miért olyan furcsa, hogy séta nélkül is le lehet fárasztani egy kutyát?:)
és miért baj ha haszonállat?hisz a kutyák 90% annak lett kitenyésztve.ha nem kellettek volna haszonállatnak lehet, hogy nem is lenne házikutya csak vad.ne érts félre nem oltogatlak csak egy érdekes jó témának tartom és szeretek a kutyákról beszélni.
Kedves Kérdező!
Ez szerintem is egy érdekes és jó téma. Igazából a leírásodból gondoltam, hogy valóban dolgozó mudik lehetnek.
Régen minden kutyát úgy tenyésztettek, mint az az ember, akiről most beszámoltál - akik nem voltak megfelelőek, kivonták a tenyésztésből. S nem ivartalanítással. Nem csak kölyköket: amelyik kutyát nem tudták záros határon belül lenevelni a baromfi leöléséről vagy a birka túlzott csipkelődésétől, azt bizony felnőtt korában is elintézték. Így születtek a kiváló munkakutyák. S így korcsosul el napjainkban sok fajta, mivel ma már nem így működnek a dolgok, mert mondjuk a felelős tenyésztő ivartalanítási kötelezettséggel adja oda nem megfelelő minőségű kölykét a gazdának, aki azonban felszívódik a kutyával, mint szürke mudi a ködben...
Épp az előbb utaltál rá, hogy az ivartalanítás mennyire nem megbízható. El kell hogy keserítselek semmi közöm a politikához, szerintem azt is csak véletlenül tudom hogy ki a miniszter, szóval erről ennyit.
Csak baromira unalmas már az a siránkozás, hogy jaj bezzeg a régi időkben. Mindenhol ez megy, nem csak a kutyát részben. 2013 van, a világ változik, ez van, kész. Lehet változni vele együtt, vagy ülni és siránkozni a régi időkön és szépen kihalni.
Én 22 éves vagyok. S baromira unom már a sok kis Előre! Ne nézzünk hátra! úttörő fiatalt, aki azt se tudja, honnan jött, ehhez képest mi változott, s így elképzelése sem lehet arról, merre tart...
Újabb tény: egyre több a bántalmazott, menhelyen gazdára váró kutya, vagy épp az ideggyenge, a saját családját megtámadó eb. Ha ez a fejlődés, ami megóv a kipusztulástól, akkor már tényleg felhagyhatunk minden reménnyel. S még mindig csak tényeket állapítok meg, mert mindenkinek joga van saját véleményt alkotnia a tények alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!