Lehetséges e így egészséges, boldog kutyákat nevelni? (2) A kutyák mudi fajtájúak.
Nem, de ezt a kérdést komolyan gondoltad?
Mármint megértem, hogy kíváncsi vagy a véleményekre de te is tudod, hogy ez így nem jó. Vannak ilyen "emberek" akiknek a kutya majdnem olyan mint egy haszonállat. Gondolom akkor moslékot kap szegény...
De ha nem sétáltatja akkor, hogy fárasztja le??
Szegény kutya szocializálva sincsen...gondolom a kerten kívül máshol nem volt még. Ez így nagyon rossz neki, mert kell neki séta, JÓ minőségű kutyatáp és törődés, gondolom ezt sem kapja meg.
De amúgy megdöbbentő de ez még a jobbik eset mert a kap oltást, meg enni..van aki még ennyit is sajnál a kutyától és heti egyszer kidob neki egy szelet kenyeret, sőt van hogy neve sincs egy kutyusnak.
Próbáld meg rávenni őket egy ház építésére és ha van kedved elviheted te sétálni. Ennyivel is segíthetsz a helyzetén.
A kutyák az elmúlt néhány évezredben mióta az ember társai boldogok tudtak lenni chip, oltások, féregtelenítő tabletták és bolhairtó nyakörvek nélkül is. Véleményem szerint ha van elegendő mozgástere, megfelelő háza, élelme és vize, valamint a gazdája nem bántalmazza, a kutya boldog.
Más kérdés, hogy ha már feltalálták a fent említett dolgokat akkor miért is ne tennék az ő és a mi életünket is könnyebbé általuk, főleg hogy a tartási körülmények, a kutya családban elfoglalt helye is megváltozott. Azonban a kutyának ugyan az kell a boldogsághoz, mint mondjuk 500 éve.
18:50 vagyok, én kulcsfontosságúnak tartom, hogy elfogadjuk a másik véleményét. De mondjuk azt kétlem, hogy az ilyen ember ne nézné le azt aki többet ad a kutyájának mint ő és ne gondolná a kutyát emiatt gyengébbnek (elkényeztetettnek) mint a sajátja, tehát visszafelé ez nem működik.
Viszont kérdező... x millióévvel ezelőtt mi is a fán éltünk és bunkósbottal vertük agyon a másikat. Biztos nem voltunk annyira boldogtalanok, hisz túlélt a fajunk. De te visszamennél oda? Akkor miért kéne a kutyának?
Mint írtam, nem említetted, hogy van hol elbújniuk. Gondolom direkt hogy még sokkolóbb és félreérthetőbb legyen.
Szerintem lehet így is boldog egy kutya, de világ igenis változik és vannak dolgok amik erkölcs része kéne hogy legyen mára (pl hogy nem ölünk kutyát). A másik meg az mondom, hogy valószínűleg az sem képes elfogadni, hogy mi hogy tartjuk a kutyáinkat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!