Forró, sivatagos éghajlaton a mudi mennyire állja meg a
helyét munkakutyaként?
Figyelt kérdés
Izraelben élek és pár év múlva szeretnék egyet. Mentőkutyáznék vele és esetleg ha lesz rá lehetőségem, terelnénk. Nem az első mudim lenne, a meglévőt otthon kellett hagynom a szüleimnél. Ő pl. utálja a meleget, 25-30 fokban már képtelenség munkára rávenni, kivéve, ha terelésről van szó, azt bármikor bármennyit tudná csinálni. Itt meg 40-45 fok is simán lehet. Persze kutyafüggő, hogy ilyenkor is hajlandó-e munkára, de a szervezetét nem viseli meg nagyon a melegben végzett nehéz munka? Mennyire fontos a szín? Mert gondolom a világos kutya jobban bírja a hőséget. Mit gondoltok, megállja majd a helyét itt egy mudi? Nagyon jó lenne, mert ez a fajta nekem A KUTYA, semmilyen más fajtát nem tudnék elképzelni magam mellett.
Oda semmilyen állatot max tevét. Magyar kutyának itthon a helye.
2013. jan. 3. 22:44
2/13 A kérdező kommentje:
Miért is?
2013. jan. 3. 22:47
3/13 ratata válasza:
nem arra az éghajlatra való túl sűrű bundája van
próbáld ki ha nem bírja és szenved akkor elhozod nekem én szívesen örökbe fogadom:)
2013. jan. 3. 23:38
4/13 Hovarju válasza:
Biztosan élnek kutyák ott is. Ők is elviselik a meleget.
Ha mindenképp mudit szeretnél szerintem fehéret válassz.
Ha kölyökként kerül hozzád biztos megszokja a meleget is. De lehet, hogy nem lesz túl lelkes.
De szerintem ez csak akkor fog kiderülni, ha kipróbálod.
2013. jan. 3. 23:39
5/13 Hovarju válasza:
jelentkezz be a netboard mudis fórumába. Ott biztos tudnak neked segíteni a döntésben.
2013. jan. 3. 23:41
6/13 anonim válasza:
A mudi mindenhol megállja a helyét de más kérdés, hogy munkamániássá válik-e egy olyan környéken. Az én mudijaim feketék és képesek nyáron délben a napon feküdni meg szaladgálni de az ugye nem munka, és persze nem sivatag. Amúgy például a komondornak meg a pulinak sokkal nagyobb szőre van és azt mondják, hogy nyáron hűt, télen fűt.
2013. jan. 4. 00:03
7/13 A kérdező kommentje:
Ha nem válik be, marad kedvenc.
Egyébként ebben a nyáron hűt dologban valahogy nem nagyon tudok hinni. A bunda ugye hőszigetel. A kutya testhőmérséklete 38 °C. Ha van 30 fok, kint, akkor az kint marad, a 38 meg bent és melegíti a kutyát. Szóval mérsékelt égövön nem tudom elképzelni, hogy hűt, de ez csak az én elképzelésem, lehet, hogy hülyeség. De például a juhász is megnyírta régen a puliját meg a komondort a birkákkal együtt.
2013. jan. 4. 06:18
8/13 anonim válasza:
a talppárnáin, és a lihegésével adja le a hőt. a szőr nyárom megvédi a napsugaraktól. Viszont amelyik kutya liheg, az nem tud keresni:) Ezt is vedd figyelembe.
2013. jan. 4. 07:18
9/13 anonim válasza:
ha az izraeli hadseregből indulok ki, ők pl. csak malival dolgoznak. ő annyira munkamániás, hogy képes addig dolgozni amig meg nem döglik.
2013. jan. 4. 07:19
10/13 anonim válasza:
Én viszont a természetből indulok ki. A természet nem véletlenül alkotta ilyenre a komondort és a pulit, biztos nem arra gondolt, hogy "ugyan tök mindegy milyen szőre lesz, a pásztor úgyis lenyírja majd". Főleg, hogy ezek a kutyák nem tervezett fajták voltak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!