Forró, sivatagos éghajlaton a mudi mennyire állja meg a helyét munkakutyaként?
Figyelt kérdés
Izraelben élek és pár év múlva szeretnék egyet. Mentőkutyáznék vele és esetleg ha lesz rá lehetőségem, terelnénk. Nem az első mudim lenne, a meglévőt otthon kellett hagynom a szüleimnél. Ő pl. utálja a meleget, 25-30 fokban már képtelenség munkára rávenni, kivéve, ha terelésről van szó, azt bármikor bármennyit tudná csinálni. Itt meg 40-45 fok is simán lehet. Persze kutyafüggő, hogy ilyenkor is hajlandó-e munkára, de a szervezetét nem viseli meg nagyon a melegben végzett nehéz munka? Mennyire fontos a szín? Mert gondolom a világos kutya jobban bírja a hőséget. Mit gondoltok, megállja majd a helyét itt egy mudi? Nagyon jó lenne, mert ez a fajta nekem A KUTYA, semmilyen más fajtát nem tudnék elképzelni magam mellett.2013. jan. 3. 22:27
11/13 A kérdező kommentje:
Közben utánanéztem és megtudtam, hogy Egyiptomban is van egy mudi. Nem tudom, hogy dolgozik-e, vagy csak kedvenc, de gyanítom, hogy az utóbbi,
Izraelt amúgy nem úgy kell elképzelni,hogy egy hatalmas sivatag az egész, télen -nyáron 45°C -kal. Vannak erdők is, sőt, északon még síelni is lehet egy kicsit télen. Csak ugye az embereket nem lehet megkérni, hogy lehetőleg télen tűnjenek el, mert nyáron a mentőkutyáknak melegük van.:)
2013. jan. 4. 11:40
12/13 anonim válasza:
Keresd meg Vass Róbertet (Gulakuti), ő azt hiszem adott el Izraelbe is mudit. Hátha tud róla valamit. De szerintem bírnák, ez a fajta nagy hőségben is képes dolgozni. Forró éghajlaton más jellegű szőrt növeszt, rövidebbet, sokkal kevesebb aljszőrzettel.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszi, meg fogom keresni.
2013. jan. 17. 16:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!