Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon nagyon szeretnék egy...

Nagyon nagyon szeretnék egy kiskutyát de a szüleim nem engedik? Mar mimdent bevetettem sirtam kerleltem igérgettem de semmi!

Figyelt kérdés
12 eves vok 6 eve kutya az almom mindent tudok roluk allatorvos szeretnek lenni olvasok tvben nezek kutyakrol mindent kerteshazben lakunk hetalvo vok de koran felkelnek tanitanam ot!?de nem engedik mert megyunk nyaralni de en nemmennek es setaltatnam!! meg a nagymamam az egesz hiba forrasa mert ossze fossa a viragait!! elegem van!! kaptam egy macskat azt is ellenezte o most meg annyira szereti hogy kenyezteti meg minden!! segitsetek rajtam!!!!!!
2013. jan. 4. 20:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Ne pattogj nekem légyszíves.

Lehet tényleg sokat mondtam egy kicsit de nem hiszem.

A kölyök benne van: 100 000ft-ba (ha nem többe)

Oltások neki, fekhely, tálak, póráz, nyakörv, havi kutyatáp, játékok, kutyasuli, +vizsgálatok szükség esetén, szállítódoboz meg még egy csomó minden. Nem annyi van benne 300 000ft-ba hanem komlett felszereléssel.Jaj és az ívartalanítantás(15-20ezer forint).

Kb. kiszámolod, ha normálisan akarsz kutyát tartani kellenek neki ezek is. Meg fésűk, sampon vagy a kozmetikus. És még blabla. nem kevés pénz felnevelni egy kölyköt.

A menhelyi kutyus olcsóbb de neki is szükségei vannak ilyenekre. De hol látod azt feltüntetve: hogy menhelyi kutyust akar??? Szó sem volt róla.

Így már jó?

2013. jan. 5. 16:39
 12/31 anonim ***** válasza:

hát, nem tudom.

az én kiskutyám forgalmi értéke: 0 ft

első oltások, féreghajtások: 20.000 ft - igen, lehet találni állatorvost, aki kedvezményesen beoltja a kutyust.

fekhely: ikea, 3500 ft - de megteszi egy régi pokróc is

tálak: 400 ft, 1euromarket ;)

póráz, nyakörny: 1800 ft

egy 15 kilós középkategóriás táp: 8000 ft (pl. brit premium junior)

vegyünk neki egy fuminátort is a vaterán, mert hát szőrös: 3500 ft

sampon: 2.000 - de ezzel már sokat mondok

vegyünk neki még egy tonna játékot a sarki 100as boltban: 3000 ft

ivartalanítsuk, legyünk felelős gazdik, és ne henteshez menjünk: 30.000 ft

lássukcsak, a kutyának van már oltása, fekhelye póráza, felszerelése, samponja, egy tonna játéka, ivartalanítva is van (ami nem egy kötelező KEZDŐ költség), van egy nagy zsák tápja, hosszú időre előre (ez megint nem KEZDŐ költség).

ebben az esetben elmondhatjuk magunkról, hogy nem voltunk filléreskedők, rendes orvoshoz vittük, és normális tápot vettünk neki, illetve minden alapfelszerelést megkapott, így a költség: 69.200 ft.

Ebből a listából nem sürgős az ivartalanítás, ha a gazdi úgy dönt, hogy nem azonnal ivartalaníttatja az ebet, akkor ez a költség mindössze 39.200.

és tudjátok nagyon sok kutya összetenné a két mancsát, ha csak ennyi kezdőfelszerelést megkapna.

én annak a híve vagyok, hogy igen, valóban fel kell hívni a leendő gazdik figyelmét arra, hogy az állattartás költséges dolog, és nem úgy van, hogy megkapja a házi maradékot, és elvan. lehet beteg, lehet akármi baja, kell a félrerakott pénz, de nem kell dobálózni 300.000 forintokkal, nem az 50 ezres fekhelytől lesz boldog a kutya, hanem egy aktív, szerető gazdától. neki mindegy, hogy egy rongyot kap alváshoz, vagy egy 40ezres red dingo fekhelyet.

2013. jan. 5. 17:04
 13/31 anonim ***** válasza:
azt még hozzátenném, hogy 6 éve vagyok kutyagazdi, a kutyám minőségi tápot eszik, sokat játszik, sokat fut, nagyon okos, agyilag is lefárasztott eb, aki nem járt kutyaiskolába, keret az nem volt rá. de köszönjük szépen, elvagyunk a másik 30 helyi gazdival, és kutyusával esténként. kap még kiegészítő vitaminokat, nagyon ritkán beteg, és egy 3 éves kislány legjobb barátja.
2013. jan. 5. 17:11
 14/31 ratata ***** válasza:
nem pattogok.hol látod azt feltüntetve hogy nem jó neki a menhelyi kutyus?ahelyett hogy rábeszelnénk az embereket hogy menhelyről hozzanak kutyát, még elveszitek a kedvüket ilyen abszurd összegekkel.szállítódoboz minek van lába pórázt ráteszed és megy melletted.,kozmetikus,fésűk?képzeld van olyan aminek csak kefélni kell a szőrét.a kutyasuli meg az ivartalanítás fontos dolog az ok de nem létszükséglet, neveléssel és odafigyeléssel megoldható.a játékokból és egyéb felszerelésekből sokkal kisebb összegből is ki lehet jönni mint említetted.nézz meg egy kutyás webshopot és látni fogod.nem kell mindenből a legdrágábbat megvenni.Pl:Brittel ha etetsz az se olyan drága és bőven jó.
2013. jan. 5. 17:12
 15/31 ratata ***** válasza:
ú megkönnyebültem hogy nem csak sznobok írnak ide:)
2013. jan. 5. 17:14
 16/31 ratata ***** válasza:
egyébként nekem is benne volt 200 ezerbe de ebbe benne volt a diszplázia műtét egyébként 85 ből kijött volna,de kevesebb is lehetett volna ha nem nem veszek neki mindenből újjat.Ugyanis az öreg (16 éves) előző kutyám cuccait tálak,nyakörv,póráz,játékok eltemettem a sírjába vele eggyütt.
2013. jan. 5. 17:19
 17/31 anonim ***** válasza:

Sznob?:O Eldobom az agyamat. A kölyökkorát nem 1 éves koráig értem hanem kb.1,5évig. ÉS mi az hogy elveszem a kedvét? ODA ÍRTAM HOGY KB. az nem azt jelenti hogy MINIMUM annyi hanem ha valami van akkor annyi. És ha a tápot havi szinten számolod: 80 000ft?(10hónap) Akkor miről beszélünk? persze nem eszik meg minden hónapban annyit de ha kéthavonta számolod akkor is 40 000.

Csak azt olvastad? ODA írtam, hogy nem adnám fel harc nélkül mert már a kert is adott, csak azt mondom, hogy lehet a szülei emiatt nem mennek bele a dologba.

Ne állíts be rosszul mert nekem is utcáról és menhelyről van kutyám hiába akarsz kifogni úgysem törsz meg...mert már nagyon úgy érzem hogy csak le akarsz alacsonyítani engem de ez nem fog össze jönni mert nem tudom te mit olvastál de nem jól láttad a helyzetet. Nem tudom miért akarsz befeketíteni mikor csak segíteni szeretnék a kérdezőnek.

2013. jan. 5. 19:47
 18/31 ratata ***** válasza:

ne ordibálj légy szives tőlem ilyet nem láthattál...

nézőopontjaink távol állnak egymástól én ezt nem folytatom veled..-szívjuk el a békepipát és ne oltogassuk egymást és én végeztem is ezzel a kérdéssel

kösz

2013. jan. 5. 20:22
 19/31 A kérdező kommentje:

nagyon koszonom ezt a rengeteg valaszt!! az a pláne hogy hatodikos vagyok es eddig mindig kituno volt a bizonyítványom ês ez már olyan elvaras fêle tehat eselytelen.

meg hat a penz. ne értsetek félre nem elunk nyomorban hiszen kerteshazunk van de a macskanker is sajnaljak a penzt a szuleim. kicsit pesszimistak es szegeny cicaba is csak azt latjak hogy eszi a penzt de azt hogy milyen aranyos azt nem. meg hogy nem akarnak etetni meg egy dogot.... na ebbol van elegem. hogy eljek veluk????

2013. jan. 7. 16:04
 20/31 A kérdező kommentje:

ja es osszeszamoltam egy rajzos papiron hogy mennyi lenne.

egyebkent csak a legszuksegesebbeket kapna mert kutyahazat barkacsolnank egy talat meg vajasdobozbol vagy egy olcso muanyagbol oldanank meg.

es persze a jateka teniszlabda kefenk van oltasokat csak a legszuksegesebbeket adatnank be.

van egy tesom aki 9eves tehat egy gyerekbarat kutyat szeretnenk kozepes termetut kb. max egy labrador lenne vagy goldenretriever. vagy beagle de z ugatos. meg kajabol is olcsobbat szoktunk tehat 1500forinttal is mar atlepnenk a keretet hetente.

2013. jan. 7. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!