Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek melyik fajta...

Szerintetek melyik fajta lenne a legmegfelelőbb? Többi lent.

Figyelt kérdés
Írom a "paramétereket": kertes házban vagyunk de bent lakna, nem munka kutya kellene, tipikus "kanapékutyára" vágyom, kis/közepes termetűt és rövid szőrűt szeretnék. Nem első kutya lenne, van már kutyás tapasztalatom, egy bull típusú mix őrzi a házat, őt sajnos nem tudom behozni, mivel nem gyerek kompatibilis, és nem a kislányommal (1 éves) fogom gyerekhez szoktatni, szóval ő marad kint. És ebből következik a legfontosabb kritérium, hogy kifejezetten gyerekszerető fajtát szeretnék. Amit én kinéztem az a whippet, viszont több helyen olvastam, hogy kisgyerek mellé nem ideális. Erről tapasztalata valakinek? A másik két jelölt: Boston terrier, minibull. Légyszi írjatok tapasztalatokat, illetve ajánlhattok más fajtát is, a fent leírtaknak megfelelően.

2013. jan. 2. 22:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%
Mit keressek rá? :) Láttam már 9 éves bc-t, amelyik egy évvel azelőtt találkozott először birkával és gyönyörűen terelt. Az ösztönök nem pusztulnak ki a korral a kutyából! Az ún. "harci" kutyáknál az nem ösztönös, hogy mindenképp verekedniük kell, ezt már beléjük nevelik.
2013. jan. 2. 23:46
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Mopsz
2013. jan. 2. 23:56
 13/23 anonim ***** válasza:
35%
A boston terrier nagyon nem jó gyerek mellé. Ezekből én is a minibullt választanám.
2013. jan. 3. 00:23
 14/23 anonim válasza:
22%
Ha nem csak egy kutyát szeretnél hanem családtagot akkor shar pei !!sosetudnék rá haragudni h mennyi pénz vesz kia a pénztárcámból mindenki csak írja h kényes.... nem igaz ő hozzá igazodni kell mert ő hihetelen de 1 személyiséég és nekem akármennyi kutyám volt ő adta a LEGTÖBBET !!
2013. jan. 3. 00:23
 15/23 anonim ***** válasza:
Francia bulldog kicsi testben nagy szív szereti a gyerekeket rövid szoru és könnyen barátkozik a másik kutyussal is jól kijönne :-D shar peit és a whippetet nem ajánlom mind2 komoly tapasztalt gazdinak való és rengeteg foglalkozást mivel gyerek mellé kell így válasz másik fajtát :-D
2013. jan. 3. 03:53
 16/23 anonim ***** válasza:
Én a helyedben várnék még pár évet, míg a gyerek nagyobb lesz.
2013. jan. 3. 08:30
 17/23 anonim ***** válasza:
35%

tudnám ajánlani neked a: Jack Russell terrier,Beagle,Mopsz Chihuahua, tacskó,Collie,

hát nem tudom remélem van köztük megfelelő ezeket találtam. csak gondold meg nézz utána....menyi idős gyerekek mellett ajánlott

2013. jan. 3. 09:59
 18/23 anonim ***** válasza:
81%

bírom, hogy még mindig ennyien meg vagytok győződve róla, hogy több, mint száz év célirányos, szigorú szelekciót sutba lehet dobni pusztán szeretetteljes neveléssel... hogy a pit bullok viselkedését ösztönök befolyásolják-e, azt nem tudom, de tény, hogy a tulajdonság öröklött, hisz különben mi a fenének lett volna szelekció a "game"-ségre?

hogy a kérdésre is válaszoljak: ha van bull-típusú kutyával tapasztalatod, akkor a legjobb választás talán a minibull lenne, bár keménykötésű kis legények, ha van rutinod az ilyen kőfejű típussal, akkor meg tudsz vele birkózni. de a boston terrier, staffordshire bull, vagy a francia bulldog is jó választás lehet. a corgi juhászkutyaként már erősen más jellem, de tündéri jószágok. a jack russel szerintem kanapékutyának kicsit merész gondolat...

2013. jan. 3. 10:28
 19/23 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat! Ment a zöld kéz. Még emésztem a dolgot, elkapkodni semmiképp nem szeretném.

A Mopszot többen is ajánlották már, érdekes valahogy nem nézem ki belőlük, hogy türelmesek lennének a gyerekekkel, de amúgy nagyon jópofa kis jószág, egy bajom lenne vele, hogy olyan kis szörcsögős.. :D Eddig a minibull a legszimpibb, azt olvastam róla, hogy mivel magas a fájdalom küszöbe jól bírja a gyűrődést, nyilván nem hagynám egyedül a gyereket vele és azt sem engedném, hogy fülénél-farkánál fogva húzza-nyúzza, de azért nem árt ha egy kutya strapabíró és nem bánja ha esetleg egy kisgyerek kicsit hirtelenebb.. Légyszi ha olvassa olyan, akinek minibullja van kisgyerek mellett akkor írja már meg a tapasztalatait, és azt is hogy hol vette a kutyát!

2013. jan. 3. 14:12
 20/23 anonim ***** válasza:
51%

Se a sajátom, se a barátnőm basset houndján nem tapasztaltam, hogy kanapé kutya lenne. Ha az lesz, elhízik. Egy 30 kg-os buldózert amúgy sem ajánlanék gyerek mellé. Az enyém játék közben úgy nekem szalad, hogy borulok. :D Szerintem a hangjától is megijedne a gyerek, iszonyú mély, öblös hangja van.

Inkább valami mopsz, vagy angol buli, esetleg a chavailer king charles spániel.

2013. jan. 3. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!