Szerintetek melyik fajta lenne a legmegfelelőbb? Többi lent.
tudnám ajánlani neked a: Jack Russell terrier,Beagle,Mopsz Chihuahua, tacskó,Collie,
hát nem tudom remélem van köztük megfelelő ezeket találtam. csak gondold meg nézz utána....menyi idős gyerekek mellett ajánlott
bírom, hogy még mindig ennyien meg vagytok győződve róla, hogy több, mint száz év célirányos, szigorú szelekciót sutba lehet dobni pusztán szeretetteljes neveléssel... hogy a pit bullok viselkedését ösztönök befolyásolják-e, azt nem tudom, de tény, hogy a tulajdonság öröklött, hisz különben mi a fenének lett volna szelekció a "game"-ségre?
hogy a kérdésre is válaszoljak: ha van bull-típusú kutyával tapasztalatod, akkor a legjobb választás talán a minibull lenne, bár keménykötésű kis legények, ha van rutinod az ilyen kőfejű típussal, akkor meg tudsz vele birkózni. de a boston terrier, staffordshire bull, vagy a francia bulldog is jó választás lehet. a corgi juhászkutyaként már erősen más jellem, de tündéri jószágok. a jack russel szerintem kanapékutyának kicsit merész gondolat...
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat! Ment a zöld kéz. Még emésztem a dolgot, elkapkodni semmiképp nem szeretném.
A Mopszot többen is ajánlották már, érdekes valahogy nem nézem ki belőlük, hogy türelmesek lennének a gyerekekkel, de amúgy nagyon jópofa kis jószág, egy bajom lenne vele, hogy olyan kis szörcsögős.. :D Eddig a minibull a legszimpibb, azt olvastam róla, hogy mivel magas a fájdalom küszöbe jól bírja a gyűrődést, nyilván nem hagynám egyedül a gyereket vele és azt sem engedném, hogy fülénél-farkánál fogva húzza-nyúzza, de azért nem árt ha egy kutya strapabíró és nem bánja ha esetleg egy kisgyerek kicsit hirtelenebb.. Légyszi ha olvassa olyan, akinek minibullja van kisgyerek mellett akkor írja már meg a tapasztalatait, és azt is hogy hol vette a kutyát!
Se a sajátom, se a barátnőm basset houndján nem tapasztaltam, hogy kanapé kutya lenne. Ha az lesz, elhízik. Egy 30 kg-os buldózert amúgy sem ajánlanék gyerek mellé. Az enyém játék közben úgy nekem szalad, hogy borulok. :D Szerintem a hangjától is megijedne a gyerek, iszonyú mély, öblös hangja van.
Inkább valami mopsz, vagy angol buli, esetleg a chavailer king charles spániel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!