Szerintetek melyik fajta lenne a legmegfelelőbb? Többi lent.
A mini bullok nagyon jók, egy hátrányuk van csak, hogy lehetetlen őket kifárasztani. :) De a boston terrierek is elég pörgősek.
Egyébként az, hogy gyerek kompatibilis legyen, csak nevelés kérdése. Nem megfelelő szocializációval, törődéssel minden kutyát el lehet rontani annyira, hogy gyerek közelébe sem lehet engedni.
Amit még tudnék javasolni, az a corgi, vannak nagyon nyugisak is. Törpe pinscher, törpe spicc, basset hound és griffon basset. De a legjobb, ha bemész egy menhelyre és kihozod a legszimpatikusabb kutyát.
Kár volt beleírnom, hogy már van egy kutya.. nem erről szólt a kérdés, vitatkozni sem szeretnék. Én ismerem a körülményeket, mások/ ti pedig nem. Nyilván ha lenne lehetőség akkor az a kutya lakna velünk, de mivel nincs, ezért szeretnék egy olyat aki a kicsi mellett nő fel. De köszönöm a válaszokat, főleg a második válaszolónak! ;)
A gyerekszeretőt pedig arra értettem, hogy vannak fajták amik kifejezetten jól tűrik a kicsik jelenlétét, és vannak amelyek nem kifejezetten. Ezt is meg kellene érteni, hogy a nevelés nagyon fontos és sokat nyom a latba, de nem minden!
Igen, ő egy mentett kutya, nem kis kölyökként került hozzám, és majd fél évre el is kellett válnunk egymástól (angliai munka miatt, oda ha akartam volna se tudtam volna vinni, nem engedik be) de aztán a körülmények úgy hozták, hogy visszakerült hozzám, de most már csak kinti kutya, közben megszületett a lányom és hidd el fáj a szívem miatta de nem a lányommal fogok kísérletezni, hogy megszokja e a gyerekeket vagy sem. Amúgy előtte a parkban ha volt vállalkozó szellemű gyerek akkor szoktattuk, de ez sem volt rendszeres, nem volt gyerekes ismerősünk, és az hogy honnan ered ez az utálat nem derült ki, amúgy is nagyon gatya volt amikor elhoztuk, fosott szegény mindentől, így is úgy érzem sokat javítottunk a lelkivilágán, nyitotabb és bátrabb lett, már könnyebben barátkozik, más kutyákkal is kijön, nem kevés munka volt benne :) de nem akarok én magyarázkodni, ez most így jött össze, nagyon szeretjük és megbecsüljük, de ő már kint lakik.
Szóval a whippetet felejtsem el?! :(
Köszönöm a válaszokat! Még jöhetnek tippek, tapasztalatok! Ment a pozitív mindenkinek!
#5-ös válaszoló!
Ha egy juhászkutya birkát lát, bekapcsolnak az ösztönök. Ott nincs ilyen, hogy fiatalon nem látott juhot ezért idős korára kihalt benne ez az ösztön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!