Melyik fajta lenne nekem a legmegfelelőbb?
első kutya, kertes házba kinti-benti kutyának, közepes termetű legyen (10-30 kg között kb), könnyen szoktatható legyen macskával és törpenyúllal és egyéb kisállatokkal
légyszíves azt is írjátok az ajánlott fajta mellé, hogy átlagosan mennyi a napi mozgásigénye (hány óra)
Cavalier King Charles Spániel
Westie
Cairn terrier
Jagd terrier
Elsőre ezek ugrottak be. Még a beagle-t mondtam volna, de erős vadászösztöne miatt már az első naptól szocializálni kell a többi állattal.
Ne haragudjál kedves első válaszoló de abból amit leírtál csak a spániel jó...míve la többi terrier...és mind megy kisállatra,nameg a beagle is :D
Szerintem A skótjuhászt vagy a Sheltiet nézd meg napi 3-4 óra mozgatás kell nekik,futás ,labda.Na meg persze szellemileg is lekell fárasztni őket.Uszkárok is tökéletesek számodra.
Köszi az eddigi válaszokat!:)
Első válaszoló: közepes termetű kutyát keresek, a kis testű szobacirkálókat nem szeretem. Westie amúgyse jöhet szóba, mivel az egy patkányvadász kutya. A többi említett terrier is rágcsálókra vadászik, ha jól tudom. A Cavalier K. C. spániel viszont jó lehet, köszi:)
Második: Az uszkár nem vadászkutya volt régebben? Utána nézek. A skót juhász is jó ötlet, köszi, már gondoltam rá:)
Szerintem egy cocker spániel(angol vagy amerikai).
Az állataidhoz pedig bármilyen fajtát hozzá tudsz szoktatni ha egész kicsi korától kezded. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!