Falkavezérség fakadhat erőfölényből?
Vagyis ha egy kutya tudja, hogy erősebb vagy nála,akkor tisztelni fog-e. Ha határozott és fair módon bánsz vele, de ha elveti a sulykot, akkor kaphat 1 pofont. (mindjárt jönnek a szentek, hogy csak pozitív megerősítés stb)
Ez egyik kutyánál sem válik be, max a pipogya alárendelt meghunyászkodó természetű ebeknél.
Sajnos a kutyám egy akaratos, hisztis és szemtelen állat, de engem mint vezérét tisztel, más sétáltatni sem tudja.
Ez most azért van mert mindig én voltam aki büntette/vagy dicsérte? A páromat körberöhögi, ő persze csak sajnálgatja, hogy "ó de szomorúan néz biztos éhes/játszana"
A fizikai fenyítésnél, pofonnál ezerszer hatásosabb büntetések is vannak. De egy jó időben adott tasli bizony csodákra képes, ez igaz és a kutya sincs cukorból.
Egyébként nem hiszem, hogy van olyan módszer vagy iskola, ahol azt mondanák, hogy csak pozitív megerősítéssel lehet nevelni egy kutyát. A tanításnál valóban az a legjobb, de a nevelés egészen már dolog, szerintem valamit nagyon félreérthettél itt.
Az, hogy te erősebb vagy nála nem számít. Csak az a fontos, hogy dominánsabb is legyél és olyan döntéseket hozz mindig, amik a "falkát" biztonságban egybetartják.
Nem, nem számít ha erősebb vagy, vagy gyengébb. Erre jó példa az ha valakinek kistestű kutyája van, a gazda 100 % hogy fizikailag erősebb a kutyánal,de mégis a kutya a falkavezér, nem kell messzi menni, kimész az utcára hány pici "gyenge" kutyát látni aki húzza maga után a gazdit.
Illetve nagytestűt aki csak úgy lesi a gazdája minden parancsát, pedig jóval erősebb a kutya.
Neveléstől függ , attól hogy viszonyulsz a kutyához, ha következetes vagy, állítasz fel szabályokat és el is várod,hogy a kutya betartsa illetve ha nem bünteted rászólással akár, - most ebbe a pofon kérdésbe nem mennék bele - de nyugodt vagy, minden helyzetet uralsz akkor vagy te a vezér és nincs köze az erőhöz.
Értem én h tanítani pozitív megerősítéssel nevelni néha sajna tettlegesen is, csak sokan pátyolgatják agyba főbe a kutyát, aki hajlamos túlértékelni a szerepét.
Hozzám csak akkor jön lopakodva behúzott farokkal, ha rosszat csinál és le akarod szidni... és ezt tudja is magáról :D
Normál esetben, rohan és úgy csóvál, majd' elrepül
Az erőfölény nem elég semmire. Jellemzően az így kezelt (vert) kutyák támadják meg a gazdájukat. Jó példa pl. a kis öleb, aki uralni tud nagyméretű kutyákat is.
Okosabbnak kell lenned mint a kutyád, agyban kell legyőznöd és így kell elérned a tiszteletet, ami nem egyenlő a félelemmel, vagyis hogy behúzott farokkal megy oda hozzád mikor rosszat csinált, mert tudja, hogy kapni fog (a példából is kitűnik, hogy tudja a kutya hogy rosszat csinált, mégis meg csinálta, hiába fél tőled).
Oké, világos (: szóval, ha a kutyád rosszat tesz és odamész hozzá, vagy magadhoz hívod és meg akarod szidni, NEM VERNI.
Akkor boldogan farokcsóválva várja :D...
szép! Ha van erre recept akkor felírnám. Az a helyzet, hogy nem hinném, h egy alapjában véve jó kutya sem téved el néha.
Az enyém még csak fél éves am.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!