Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Falkavezérség? Ez miért van?

Falkavezérség? Ez miért van?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon engedetlen kutyánk tudom hogy a mi hibánk és én ezen változtatni igyekszem de anyukám nem.Már el kezdtem a vezérség át vételét és mintha valami változást észlelnék a pozícióm terén de csak akkor amikor anya nincs itthon mert amikor hazaér akkor minden a feje tetejére áll hirtelen újra ő lesz a falkavezér és nem én. Mikor anya nincs itthon és sétálni megyünk a kutya addig ki nem lép az ajtón amíg ki nem mentem,de amikor anya itthon van és együtt megyünk sétálni a kutya egyszerűen kirobog előttem az ajtón ugyan ez van a láb mellett sétánál anya nélkül húzás nélkül megy a lábam mellett anyával húz mintha az élete múlna rajta. Rendkívül érdekes egy állat mert megbüntetem és vissza ugat aztán egy perc múlva fülét farkát behúzva oda somfordál hozzám. A kutyákkal való játék sem egyszerű mert nagyon domináns tud lenni, de nem az a agresszívan domináns hanem a test beszéd domináns és sajnos a legtöbb kutya behódol neki mert ő a legnagyobb. Amelyik kutya meg nem hódol be azt addig szekálja amíg meg nem teszi de az idősebb kutyákat általában nem szokta piszkálni.De most ez annyira nem érdekes az etetés viszont annál inkább mert a tápot nem hajlandó megenni csak csokit és húst meg leveseket hajlandó megenni és ez neki neki nem tesz jót mert mindig vagy túl keményet vagy túl hígat kakil. A múltkor meg majdnem bele halt az anya által adott csokitól pedig nem egyszer mondtam neki hogy nem lehet csokival etetni mert az méreg neki, de azt válaszolta hogy munka társának a kutyája mindennap eszik csokit és még mindig él.

Bocsi a kisregényért de már nem tudok mit tenni anyukámmal a kutya meg egyre rosszabbul viselkedik :(

2012. márc. 7. 02:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Itt jön a vissza-regény! :D

Azt írtad, a kutya anyukád társaságában falkavezérnek képzeli magát újra az elért eredmények ellenére, ez arra enged következtetni, hogy a kutya teljesen jól érzi, hogy anyukád az ő pártját fogja, és ebből a támogatásból kapja az erejét veled szemben. Mintha ilyenkor te kiesnél az ő falkájukból. Amíg anyukád nem látja be a problémákat, és nem állít a tiéddel megegyező szabályokat és elvárásokat a kutyával szemben, ez így is marad. Ha a későbbiekben a kutya teljesen elfogadta az emberi fölényességet, szerintem nem lesznek további túl nagy gondok vele.

Természetesen látatlanul nehéz tanácsot adni, de remélem segítettem. Sok sikert!

2012. márc. 7. 02:40
 2/6 A kérdező kommentje:
A falkából teljesen kizár ha anya itthon van mert állandóan tömi meg nyalja a s.eggét és én megszűnök létezni még simiért sem jön hozzám anya nélkül meg fél órán keresztül itt szokott élvezkedni és olyan élvezkedő fejeket vág, szószerint sütkérezik a figyelmemben
2012. márc. 7. 03:11
 3/6 A kérdező kommentje:
És van valami tippje valakinek hogy miként juthatnék kompromisszumra anyukámmal?
2012. márc. 7. 03:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát nehéz tanácsot adni hogyan tudnál megegyezni anyukáddal, de azt biztosan állíthatom ha mindketten egy oldalra állatok és ugyanazt követelitek a kutyától leesik neki, hogy megváltozott a helyzet. Addig nem fogsz tudni előre lépni, ezt kell elviselned. A csoki evést meg tényleg beszéld meg, és hagyátok el.
2012. márc. 7. 12:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, az is biztos, hogy a kutya szemében anyádnak nagyobb tekintéje van, mint neked. Bocsi az egyszerűségért, talán mert ő a felnőtt te meg még gyerek vagy a kutya szemében is.
2012. márc. 7. 12:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, a tekintély nem korfüggő!!!! Anyukádnak pedig ajánlom Jan Fennell könyvét, vagy Caesar Milan műsorát, nagyon tanulságos! az #1es válaszoló voltam ismét.
2012. márc. 7. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!