Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki hogyan élte túl, hogy el...

Ki hogyan élte túl, hogy el kellett altatnia a kutyáját?

Figyelt kérdés

Miért kellett elaltatni, hány évesen?

Az enyém 10 éves daganatos volt, de gyilkosnak érzem magam =( Igaz, hogy már csak szenvedett volna, mert fél tüdeje leállt, de még élt volna pár napot. ÉS az a tekintet, ahogy nézett rám, miközben beadták az altatót..:\'( Úgy érzem, azt hiszi, mi öltük meg =(

2009. aug. 26. 09:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

szia! tudom ki vagy! én vagyok az, aki azt írta a kérdésedre(amikor azt írtad hogyan gyógyítsd meg) nagyon szorítok! en még nem tudtam nagyon feldolgozni a 10 ével ezelőtti altatást sem. minden nap gondolok a kutyáimra.

de már valamennyivel jobb. ajánlom, hogy vegyél egy új kutyát, és gondolj arra, hogy ő is ott van! és örül, hogy új életet kezdtél!

2009. aug. 26. 10:03
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk egy angol szetterünk volt, 8év körüli volt (azért nem tudom pontosan, mert örökbefogadtuk), őt megmérgezték, de az volt a szörnyű, hogy mielőtt meghalt volna jobban lett. Szegénykém 2 hétig szenvedett, és az orvosok nem tudtak rájönni, hogy méreg volt csak a boncolásból! Ez 6 éve volt, de ha eszembe jut, még most is potyognak a könnyeim! Most van 5 éves keverék (spániel-labrador)kislányom, és már most rettegek attól a perctől, mikor el kell majd engednem! :-(
2009. aug. 26. 10:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
előzőhöz: nekem egy kicsit az segített, hogy pár napra a halála után ismerősöknél születtek kiskutyák, és én hiszek a reinkarnációba, és TUDOM, hogy itt van, és most másnak ad szeretetet, ragaszkodást, hűséget!!!
2009. aug. 26. 10:09
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Több, mint 3 éve történt, gyerekkori kutyám volt, az ágyam előtt aludt, mindenhova együtt mentünk, imádtuk egymást.

Sosem fogom elfelejteni, 13 éves volt, mozgásszervi betegséggel, már nem igen tudott lábra állni. Kihívtuk az orvost, már sokadjára abban a hónapban, és megkérdezte, h hagyjuk-e tovább szenvedni. Hívtam a kutyát, h jöjjön oda hozzám, csóvált, a szeme élénk volt, de nem mozdult, eldobta magát, a hátára fordult. Én fogtam, a feje az ölemben, mint annyiszor, mindig így "beszélgettünk", mivel ölbe nem tudtam venni, mert nagytestű volt. Felsírt, mikor beadták az altatót, úgy emlékszem, h órákig sírt, pedig csak 1 perc lehetett. Én is zokogtam, most is sírok, ahogy írok. Aztán vége lett, elcsendesedett, és és ahogy simogattam, éreztem, h megdermedt. Én is úgy gondolom, h megöltem, pedig szenvedés volt már neki, mindent megtettünk, naponta injekcióztam, beadtunk neki minden gyógyszert, vitamint. Nem javult tőlük.

Eltemettük szépen, azóta nem tudok a kert azon részébe menni, igenis lelkiismeret furdalásom van, hiszen becsaptam, ölbe vettem, és ő azt hitte, h játszani fogunk.

Hát már soha többet nem fogunk.

Ott megígértem neki, hogy soha többet nem lesz másik kutyám, ehhez tartom is magam. Nagyon fáj, de nem tudok mit tenni, ennyi volt neki, de a mai napig kísért az a hűséges barna szeme, ahogy mindig nézett rám.

Idővel jobb valamivel, de azt hiszem, h sosem fog elmúlni ez az érzés.

2009. aug. 26. 10:10
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
16 évesen a tacsink úgy szaladt a lépcsőn, hogy leesett. Látszólag nem lett baja, de pár nap múlva látszott hogy rosszul van. Elvittük a dokihoz, kiderült leszakadt a lépe, meg a mája is a végét járta már. Nagy fájdalmai voltak, csak feküdt egész nap, alig evett, el kellett altatni. De nem akartunk a rendelőbe, házhoz hívtuk a dokit (ezer éve ismer minket), és szépen megvártuk még elalszik és úgy kapta az injekciót hogy ne érezzen semmit. Elbúcsúztunk előtte tőle, aztán ott virrasztottunk mellette. Olyan volt mintha csak aludna, és majd felkel... de nem. Utána még jó pár napig sokat sírtunk, a páromnak itt kezdődött a depressziója... még mai is sokat gondolunk rá, pedig ennek már 4 éve, és már egy másik kutyusunk van.
2009. aug. 26. 10:17
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Gopndolj arra hogy te csak segítettél neki. Egy 10 éves kutya már leélte az életét nincs értelme küzdeni az ellen ami úgyis meg fogy történni. Enyém még csak 2 éves, de egy ismerősünknek azt mondták hogy a kutyusának már csak 1-2 hete van hátra.Ő befogadott öreg lány aki hihetetlen szeretetre méltó kutyus, szaporítóbol került az ismerősünkhöz és már süket is szegény kézjelekre hallgat. Arra szabad csak gondolni hogy ő már leélte a kis életét, ő pl sokat szenvedett és most már pihenni szeretne...
2009. aug. 26. 11:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

9 évesen, gennyes méhgyulladás miatt kellett elaltatni :'(

a végső stádiumban volt, amikor már vér folyt a méhéből....borzasztó volt.

És az a legrosszabb, hogy csak 1 évig volt az enyém, régen úgy találtuk, befogadtuk,de a szüleim elvitték apukám munkahelyére, mert h testvéreim születnek és kicsi a kert... de mindig mentem látogatni, sétálni vinni.

Aztán egyik nap mentem hozzá és láttam, hogy nincs jól, haza hoztuk ,másnap vittük az állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy vagy méhgyulladás vagy gyomorrontás. Aztán adott neki egy szurit, hogy gyomorrontás.

Másnap amikor vértócsát találtam alatta, nem tudtam mit csináljak... teljesen ki voltam akadva...szörnyű volt... aztán hivtuk az állatorvost, hogy altassa el, ez a legjobb neki.

Olyan rossz volt, a tekintetén látszódott, hogy itt a vég... simogattam, amikor elment, sírtam érte...

És megvárta, hogy elmenjek hozzá, mert úgy volt, hogy 3 héttel elöbb mentem volna, és mégsem tudtam menni, igy később mentem és ha elöbb,azaz akkor megyek akkor nem látom, hogy beteg lesz, és lehet hogy egyedül halt volna meg.

De így újra velem volt, haza jött meghalni....

Ide temettük a kertbe, ültettem rá virágokat, és halottak napján mécsessel emlékezek meg rá.

úgy fájt,hogy elveszitettem, pedig csak 1 évig volt velem... akkor ha 10-15 évig van velem egy kutya, az hogy fájhat...:'(

2009. aug. 26. 12:32
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy kutya elvesztését, ha igazán szeretted, sosem fogod tudni feldolgozni. Nekem 5 éve ment el az első kutyám és még mindig ugyanannyira fáj, holott azóta örökbe fogadtam kettőt is.
2009. aug. 30. 20:11
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
én Gombóccal nőttem fel...és 12 éves volt, amikor apuék elaltatták, nem láttam(azt mondták nekem természetes úton halt meg) de még mindig, amikor az Ővéhez hasonló ugatást hallok összeszorul a szívem..és most is potyognak a könnyeim...sosem lesz olyan kutyám mint Ő amilyen volt :(
2009. aug. 30. 23:40
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém 12éves kuvasz volt, és leépült az emésztörendszere. Vittem orvoshoz katéterezni, mert vizelni sem tudott rendesen(ezzel kezdődött).

Utána jobban lett kicsit, de már nem volt a régi akkor sem. Lassan csődöt mondott az emésztése is, és egyre legyengült, hogy a legutolsó hétben, ha már kijött a meleg szalmával bélelt óljából(tél volt, hó és hideg) megpróbálni elvégezni a dolgát, már nem tudott visszamenni. Én vittem be a két kezemmel, az egykor kifogyhatatlan energiájú csodakutyát.

Nem volt mit tenni, már nagyon szenvedett, és az altatás volt a legjobb döntés akkor.

Az egész család zokogott, de nekem kis megkönnyebbülés is volt, hogy a kezeim közt szépen elalvó kutyámnak, nem kell tovább szenvednie.

A tekintetét soha nem felejtem el az utolsó napokban.

Csak azt láttam rajta, h tűr, és várja, h mikor lesz vége.

Mikor megérkezett az orvos, és nekilátott, nem volt a szemében (a kutyának) semmi rémület, hanem, mint a bölcs öregembernek, aki tudja, és elfogadja, h nincs tovább.

A végsőkig ott voltam mellette, hogy az utolsó pillanatig is probáljam a szeretetemmel átölelni. És nem tudjátok milyen érzés volt, amikor rátettem az orvos által adott szájkosarat, hogy abban az állapotában is rámbízta magát.

Megbízott bennem akkor is, 1 pillanatig sem ellenkezett.

Annak örültem, h fájdalommentesen sikerült a beavatkozás, persze zokogtam mint egy szaros gyerek.

Utólag is jól döntöttem, úgygondolom, talán még előbb is szólnék legközelebb.

Most is könnyezem miközben ezt írom, de tudomásul kellet vennem, h nincs többé. Az emléke megmarad.

Rá fél évvel, hoztunk egy kis rosszcsontot, (szintén kuvasz, most másfél éves)és most neki próbálom megadni ugyanazt a szeretetet. Mivel van kivel törődni újra, kicst talán hamarabb gyógyultak a sebek, de mindíg tudni fogom, h melyik kutyámmal mit éltem át, amitől megtudom különböztetni őket. Mindegyik egy külön történet.

Az előző lezárult, és a legszebb emlékek megmaradtak.

Ez az élet.

Én túl vagyok rajta, viszonylag hamar is, mivel tudomásul vettem, h nem tehetek semmit.

Ha visszagondolok rá, mindíg könnybe lábad a szemem, aztán rágondolok, h milyen volt fiatalon, és akkor büszkén gondolok rá.

Egy biztos, soha nem fogom elfelejteni, de nem foglalkoztat napi szinten. Ma már a másikkal kell törődnöm, aki hasonlóan szereti, ha fgoglalkoznak vele.

Szóval én azt mondhatom, h feldolgoztam, mert az élet sajnos néha ezzel jár, és az sem jó, ha túl sokáig van ránk hatással.

Bocs h ennyit pofáztam, csak feljöttek bennem az emlékek.

2009. aug. 31. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!