Olyan kutyát szeretnék, amelyik okos, szófógadó, bújós, sportos, de egyedül lehet hagyni, és őrző-védő tulajdonsága is van. Mit ajánlotok?
Arról nem is beszélve, hogy a kérdező nem azt akarja, hogy ÖV titán legyen, csak legyen meg benne a tulajdonság, amit foglalkozásokkal fejleszthet. Nyilván, ha ez lenne a legfontosabb elem, ez kerülne legelőre a felsorolásban.
Az ész a kutyák között is adottság, valamelyiknek több van, valamelyiknek kissé kevesebb - s az átlag mudinak több esze van, mint az átlag kutyának. A tanulásra való hajlam, a szófogadás viszont fejleszthető, kialakítható, akárcsak az egyedüllét elviselése. Nah de nem sztárolom itt a mudit tovább, csak azért mégis csak na. :D
Az ÖV tulajdonságot leszámítva, én ugyanezt keresem nőben :D (hihi, nem lehetett kihagyni).
Szóval, az őrzés-védés szerintem is inkább a riasztó dolga legyen, ezért én még a golden retrievert is behoznám a képbe. Nagyon türelmes, jól idomítható, szeret játszani és nem csavarodik be lakásban olyan hamar, mint egy nagyobb testű ÖV kutya.
nem első,26éves vagyok,7éves korom óta folyamatosan van kutyánk,és nem a kertben..
okos legyen,igenis fontos meg a szófogadó is,mivel bullterrierre gondoltam,de olvasgattam róla,és nem egy könnyen tanítható,és makacs kutya a terrier vérnek köszönhetően..aztán afrikai oroszlán kutya is felvetődött,de azt is kemény dió betanítani,ne csak akkor csinálja meg a dolgokat amikor kedve van..semmi szükségem rá hogy elrohangáljon az erdőben és ne lehessen visszahívni.
boxernek meg a fejformája miatt van baj,mert pl ha elviszem biciklizni nyáron,melegben légzési nehézségei lehetnek.
sok fajta felvetődött azért gondltam,hogy hátha valaki tud újat mondani
egyébként labradorom és német juhászom is volt többek között,mindkettő okos,szófogadó,első szóra ugranak,behívhatóak sosem kellett pórázra tenni őket.
sőt a labrador kicsit húzós volt,mert hisztis és domináns volt kölyökkorában,de mostanra egy angyal lett..
A bullterrier nem fogja őrizni a területet, a rhodesian ridgeback pedig nagyon is könnyen tanítható. Nem tudom milyen ridgebackokkal találkoztál már, nekem jó ismerősöm egy kiváló tenyésztő, elég sok kutyáját ismerem közelről is, hihetetlen értelmesek, tanulékonyak és gazda centrikusak. Látszik, hogy nem ismered egyik fajtát sem.
A behívás pedig nem a kutyán múlik, hanem a nevelésen. Ha tutyimutyi, lúzer gazda leszel, mindegy, milyen fajtát választasz, úgy is gondok lesznek a behívásnál.
utolsó,mondom:
OLVASTAM róluk,nem ismerek egyet sem,bár itt egy gazdi beszámolóját olvastam,aki szerint akkor fogadnak szót,ha kedvük van.
mivel nekem eddig könnyen képezhető,engedelmes kutyáim voltak,ehhez szoktam hozzá engem nagyon idegesítene ha nem hallgatna rám a kutya,vagy csak akkor ha épp kedve van.igenis vannak ilyen kutyák,akik ha a fejedre állsz,akkor sem fognak 100%osan rád hallgatni.csak nézz meg egy engedelmességi vizsgán,melyik fajták vannak az élmezőnyben...nem igazán találhatóak ott oroszlánkutyák...
plusz,ha olvastad volna az előző hozzászólásaimat,engedelmes kutyáim voltak.nem vagyok tutyimutyi,lúzer..imádom az ilyen okostojásokat:D
bullterriere speciel azért gondoltam,mert egy laikus megijed tőle,mert rövid szőrű,és nem olyan nagy testű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!