Túl fogja élni?
Figyelt kérdés
Kérlek ne ítéljetek el! Szóval van egy beagle kiskutyusom szabadban. 8 hónapos kora körül lett ivarélet és gyanítjuk, hogy nemsokára szülni fog :( 10 hónapos kora körül túl fogja ezt élni? Én nem akartam szaporítani és kiskora óta ivartalanítani szerettem volna, de anyu szerint akkor meghízik, azt mondta ha most megszült akkor ivartalanítjuk, de nagyon féltem. Nagyon okos kutya, én neveltem :) Dog dancingelek vele, remélem nem lesz semmi baja :(2012. dec. 28. 12:43
21/33 anonim válasza:
nem azt írta, hogy bele is halhat, hanem hogy magasabb a kockázata. 5%-nál 10% is magasabb kockázatot jelent.
22/33 anonim válasza:
Konkrétan nem írta, hogy bele is halhat..de nekem ennyi pont elég lenne ahhoz, hogy ne kockáztassak.Persze megértem, hogy így is veszélynek van kitéve mert még fiatal.De ez megelőzhető lett volna az ivartalanítással amíg még nem volt hasas.de már késő szóval ezen hiába
23/33 anonim válasza:
folytatás: (a macskám elküldte.. -_-)
rágódunk....Tégy úgy ahogy jónak látod.Minden esetre remélem az anya kutyának nem esik baja...de az is jó lenne ha a kölyköknek is adnál egy esélyt, de ezt már te döntöd el...Nem a mi kutyánk...
24/33 anonim válasza:
Az én kutyám is ennyi idősen szülte meg egyetlen kölykét(mi azt a kutyát befogadtuk,és egy nap kiszököt(meglett),de pár hónap mulva már kiskutyájával találtuk a kutyaházban.mivel egy kölyök volt nem láttuk hogy vemhes)Túlélték mind a ketten.De a szomszédba lévő 10hónapos kutyának a kölykei elpusztultak,de a kutya túlélte.Túl fogja élni,de nagyon figyelj rá!
25/33 A kérdező kommentje:
Utólag látom sokan írtátok, hogy akár meg is szülhetné, de már döntöttem. Fölhívtam az állatorvost és pénteken műtik. Úgy gondolom így még mindig kisebb a kockázat (sőt) mintha kitenném a szülésnek! Sajnálom a kiskutyákat is de én nem tudnám felnevelni mind és ha esetleg olyan gazdához kerülnek aki nem megfelelően bánik velük akkor nem csak a saját kutyám életét de még a kölykei életét is elrontottam ezzel a szüléssel. Természetesen még várom a válaszaitokat. És majd ide is kiírom, hogy mi lett pénteken. Beszéltem nagynénémmel is neki máltaija van, és ő azt mondta, hogy mikor az ő kutyája is túl van a vérzésen (bocsi erre most nem tudok szakszót mondani) akkor neki is megdagadnak az emlői. Még az is lehet, hogy nem is terhes. Őszintén megmondom ennek örülnék a legjobban.
2012. dec. 30. 14:47
26/33 anonim válasza:
Üdítő ilyen normális gondolkodású kérdezőket találni itt :)
27/33 anonim válasza:
Nem lehet, hogy álvemhes?
28/33 anonim válasza:
előző vagyok:
Szerintem jó lenne egy ultrahang vizsgálatnak alávetni mielőtt még felvágják a hasát, hogy valóban van-e benne kiskutya.Mert ahogy a belinkelt oldalon is olvasható az álvemhességet el lehet mulasztani és szerintem jobb lenne ezután ivartalanítani a kutyát.
29/33 anonim válasza:
Felesleges az ultrahang, amúgy is ivartalanítani kell a kutyát, akár vemhes akár nem. Nagyon jól döntöttél kérdező, büszke vagyok rád.
30/33 anonim válasza:
Bár mindenkire hatnának az észérvek... Szerintem köszönjük mi is a döntést, jó érzés tudni, hogy nem hiába koptatjuk a billentyűzetet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!