Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Túl fogja élni?

Túl fogja élni?

Figyelt kérdés
Kérlek ne ítéljetek el! Szóval van egy beagle kiskutyusom szabadban. 8 hónapos kora körül lett ivarélet és gyanítjuk, hogy nemsokára szülni fog :( 10 hónapos kora körül túl fogja ezt élni? Én nem akartam szaporítani és kiskora óta ivartalanítani szerettem volna, de anyu szerint akkor meghízik, azt mondta ha most megszült akkor ivartalanítjuk, de nagyon féltem. Nagyon okos kutya, én neveltem :) Dog dancingelek vele, remélem nem lesz semmi baja :(

2012. dec. 28. 12:43
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

szerintem mindenképp beszélj az állatorvossal, Ő egyébként meg is tudta volna állapítani a vemhességet és időben meg is tudta volna szakítani.

szóval, legyen készenlétben, mert egy esetleges komplikációban el is pusztulhat a kutyád.

és mik a tervek a kiskutyákkal?

Anyukád nagyon felelőtlen, nem az ivartalanítás miatt hízik el a kutya, hanem a sok kajától és kevés mozgástól.

bár így lógó emlőkkel és megereszkedett hassal biztos jobban fog kinézni a kutyusod.

gondolom a chipet is ellenzi!

2012. dec. 28. 12:47
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Már most orvosnak kellene megmutatni. Aztán az orvos telefonszámát jól látható helyre kitenni. Persze, csak akkor, ha hajlandó bármikor menni, ha baj lenne elléskor.

Amúgy lehet baj,hiszen , ha nagyobb testű kannal párzott, az ellés már problémás lehet.

2012. dec. 28. 12:50
 3/33 anonim ***** válasza:
83%

Hát elég kockázatos dolog, ráadásul mi a fenét fogtok kezdeni a kölykökkel? Őket korrektül felnevelni több pénz, mint az ivartalanítás, pláne ha nem sikerül mindnek gazdát találni, ami a mostani helyzetben elég valószínű.

Az elhízás meg marhaság, ha látjátok, hogy kezd hízni, kevesebbet kell neki adni enni, és meg van oldva a probléma.

2012. dec. 28. 12:58
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédban van egy beagle méretű(bár egy kicsit nagyobb szerintem)keverék(persze fekete-fehér de a gazdinak fajtatiszta. 10hónapos korában fialt egy újfunlanditól 6 vagy 8 kiskutyát (nem tudom) a lényeg az, hogy a szerető "gazdi" mindet eltüntette reggel.

Hála istennek a kutya túl élte semmi baja nem lett, viszont az emlői már nem olyanok mint voltak.

2012. dec. 28. 12:59
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

Baromi gyorsan vigyétek ivartalanítani, mert egy ilyen idős kutya jó eséllyel belehal az ellésbe, főleg ha nála nagyobb kutyával párzott. Ivartalanítás után nem hízik el a kutya, ez baromság, viszont ha most ellik és szoptat egy még ki nem fejlődött kölyökkutya, akkor utána úgy fog kinézni, mint egy nyomorék és alulfejlett marad egész életében. Amúgy is mit csináltok a kiskutyákkal, ha netán mégis megszületnek valahogy? Egy beagle méretű kutyának nem ritkán 8-10 is születik, ha fajtatiszták lennének sem tudnád elajándékozni őket, keverék meg aztán pláne senkinek sem kell. Manapság mindenki megszabadulni akar a kutyájától, nem befogadni.

Szóval kérlek szépen, a kutya érdekében gondoljátok át mégegyszer az ivartalanítást, nincs szükség még egy felesleges alomra, akik a menhelyi kutyák elől vennék el a gazdát. Ha ma felhívod az állatorvost, lehet már holnapra tud időpontot adni.

2012. dec. 28. 13:04
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Túlélni túl élheti, de a fejlődésben már biztosan megállt. Ezzel a kis balesettel garantáltátok idős korára az izületi problémákat, fogproblémákat, és még egy csomó mindent, hisz a fejlődésben lévő szervezet most mindent megvon saját magától, és a kicsik fejlődésére fordítja.

Egyébként a beagle hízásra hajlamos kuty, bár az egyik barátnőmé épp hogy lefogyott az ivartalanítás után, és most van jó súlyban.

Én a helyedben nagyon utána mennék az ivartalanítás kérdésnek, mert a szoptatás még többet ki fog venni a kutyából, mint maga a vemhesség.

A noénál most van akciós ivartalanítás 6000 Ft-ért, és biztos vagyok benne, hogy a vemhesen ivartalanítást fontosnak tartják, tehát segítenek:

[link]

Emellett ajánlom, hogy vedd fel a kapcsolatot a beagle fajtamentéssel, náluk is van vagy 40 fajtatiszta beagle, ők is tisztában vannak vele, hogy mennyire nincs szükség még egy alomnyi beagle-keverékre.

2012. dec. 28. 13:42
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Vemhesen is lehet ivartalanítani,gyakorlatilag az utolsó napig.Még mindig jobb megoldás,mint megszüljön egy alom senkinek nem kellő kiskutyát,és még a szuka élete is veszélybe kerüljön.
2012. dec. 28. 13:50
 8/33 anonim ***** válasza:
8%

Theia ha nem értesz hozzá mit irogatsz hülyeségeket? Ha a kutya vemhes akk a szoptatás végeztéig nem javasolt ivartalanítani és amíg vemhes nem is lehet! Másrész tùlélheti de egy ilyen korù kutyánál lehetnek később nyomai. Harmadrészt egy keverék kutya is legalább annyira szerető és odaadó kuty mint egy fajtatiszta és egézségügyileg sem annyira problémás. És vannak olyan emberek ( mint például én és családom többi tagja, a barátnőm...) akik jobbam szeretik a keverékeket. Mindegyik más és más nincs két hasonlò még egy alomban is ritka.

A kérdezőnek pedig: felelőtlenség volt! A menhelyek így is dugig vannak hát ha még nem sikerül mindegyiknek rendes gazdit találni...

2012. dec. 28. 14:02
 9/33 anonim ***** válasza:
23%
Màr hogy lehetne vemhesen ivartalanítani?
2012. dec. 28. 14:03
 10/33 anonim ***** válasza:
13%
előzőhöz: hol találsz olyan mészàrost aki elvállalja egy kikutyákkal teli has műtését?
2012. dec. 28. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!