Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Túl fogja élni?

Túl fogja élni?

Figyelt kérdés
Kérlek ne ítéljetek el! Szóval van egy beagle kiskutyusom szabadban. 8 hónapos kora körül lett ivarélet és gyanítjuk, hogy nemsokára szülni fog :( 10 hónapos kora körül túl fogja ezt élni? Én nem akartam szaporítani és kiskora óta ivartalanítani szerettem volna, de anyu szerint akkor meghízik, azt mondta ha most megszült akkor ivartalanítjuk, de nagyon féltem. Nagyon okos kutya, én neveltem :) Dog dancingelek vele, remélem nem lesz semmi baja :(

2012. dec. 28. 12:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
71%
Kedves 8. válaszoló! Ezt az ökörséget mégis honnan szedted? Mert ilyet tisztességes állatorvos biztosan nem mond. A keverék kutyákra nem írtam egy rossz szót sem, természetesen őket is lehet szeretni, de amikor több millió gazdátlan kutya van a menhelyeket, felesleges növelni a számukat, aki keveréket akar, az menjen a menhelyre kiskutyáért.
2012. dec. 28. 14:07
 12/33 anonim ***** válasza:
90%

Tudod az összes menhelyen bevett szokás a vemhes kutyákat vemhesen ivartalanítani. Szerintem semmivel sem rosszabb altatásban műtéttel megoldani (a kölykök gyakorlatilag elalszanak a méhben, nincs fájdalmuk, halottak mire a kutyát felnyitják), mint világra hozni őket, jó néhány év szenvedésre ítélve.

Olyan világban élünk sajnos, ahol a kiskutyáknak az a legjobb, ha meg sem születnek...

A legtöbb állatvédő alapítvány épp emiatt híve a vemhesen ivartalanításnak, már pedig ők nem éppen lelketlen mészárosok.

2012. dec. 28. 14:08
 13/33 anonim ***** válasza:
83%
Azt még hozzáteszem, hogy sokkal kisebb a vemhesen ivartalanítás kockázata, mint ha nem szakértő kézben kell ellenie a kutyának...
2012. dec. 28. 14:12
 14/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket! Egyébként elsőnek írom, chipeztetve van a kutyus! Elvisszük állatorvoshoz, ha esetleg valakit érdekel mi lett a kiskutyák és a kutyusommal akkor majd megírom.
2012. dec. 28. 16:24
 15/33 anonim ***** válasza:
Írd majd meg légyszi.
2012. dec. 28. 19:54
 16/33 anonim ***** válasza:

amúgy beírnám, hogy mwennyibe került 6 kiskutyának a felnevelése, akiknek nem maradt meg az anyjuk, hátha ez elgondolkodásra készteti az anyukádat.

Most egy hónaposak:

eddig költöttünk:

tápszerre: 32 000.- Ft

kecsketej: kb 20 000.-

most állunk át száraz tápra: starter 4 000.-, puppy 10 000.-

popsitörlőkendő: 1000.-

wc papír a takarításukhoz 3000.-

Féreghajtó és a bolhairtó: 7 000.-

nedvszívó alátét, hogy ne tocsogjanak a pisiben : 2 300.- Ft

A mosószer és vízszámlát nem veszem hozzá, de naponta megy a mosógép.

Ez eddig ha jól számolom közel 80 000.- Ft

Ha megmarad az anyjuk akkor a tápszer és a kecsketej egy része megúszható, de a többit mindenképpen rájuk kell költenetek.

Ja és jan 1-től csak chipezve adható vagy ajándékozható el kiskutya, amit az eladónak, ajándékozónak kell állnia. Az még 3500.- Ft/ db.

Számoljatok utána és ivartalanítsatok.

És még előttünk vannak az oltások.

2012. dec. 28. 20:51
 17/33 anonim ***** válasza:
1. oldal utolsó válaszolója: még mindig nem mészáros műti az állatokat, hanem az állatorvos.
2012. dec. 29. 08:42
 18/33 anonim ***** válasza:
0%

Lehet lefele pontozni, de szerintem ne ivartalanítsd.Szerencsétlen kölyköknek adhatnátok egy esélyt az életre.A kérdező, vagyis a gazda látszik, hogy szereti az anya kutyát.Nem hiszem, hogy a kölyköket bántani fogják.A beagle keverék kiskutyák a legtöbbször nagyon aranyosak és hamar gazdára találnak.Főleg, ha minél több oldalon hirdeted meg őket.Pl. apród,expressz,jofogas vagy amit a legjobban tudok ajánlani a: [link]

Nem tudom ki írta, hogy nem veszélyes az ivartalanítás vemhes kutya esetén, de nagyon nagyot tévedett MERT A VEMHES KUTYA IVARTALANÍTÁSA NAGYON IS KOCKÁZATOS!!!

[link]

2012. dec. 29. 14:56
 19/33 anonim ***** válasza:
67%

kedves utolsó! Az elmúlt héten 28 ! db új gazdát kereső beagle adatai kerültek a fajtamentéshez.

És ez csak egy hét! Szerinted TÉNYLEG szükség van még mwegszületendő beagle keverékekre?

2012. dec. 29. 15:24
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
Direkt nem írtam a fajtamentőket mert tudom, hogy van elég gondjuk.De szerintem ivartalanítani egy hasas kutyát kissé kegyetlenség a kölykökkel szemben.Belinkeltem pár oldalt ott biztos akad majd gazdijelölt.A helyedben kérdező biztos nem vinném ivartalanítani a kutyát mert bele is halhat....Ezt te is elolvashatod a belinkelt oldalon---> Amit egy állatorvos írt!
2012. dec. 29. 16:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!