Milyen kistestű és középtermetű kutyáim legyenek?
Mi 1,5 évesen hoztunk el egy háztól mert rosszul volt tartva egy nemetjuhaszt, most volt 4 éves. Nagyon szeretjük
Elsőre kicsit nehezen szokott meg minket.
De most már ő is ragaszkodik.
Sajnos mivel 5 én lakunk a kertes házban így kicsit kanasz mert sokféle van nevelve.
Viszont ha unokaöcsém itt van le se veszi róla a szemét.
Szia!
Nézd én elhiszem, hogy tetszenek a fajkutyusok de nézz körül előbb gyepmesteri telepeken. A faj kiskutyáknak biztosított gazdijuk van, de a gyepmesterisek javára a halál vár. Azok a kutyusok hűségesebbek, tisztelettudóbbak, mint az a kölyök aki rögtön csak a jót tapasztalja. Arról nem is beszélve, hogy mennyibe kerülnek manapság a fajkutyuk. Nekem spánielem van anyukámék mániája miatt, meg egy gyepiről hozott kopó-beagle szerűségem. Az utóbbit szeretjük jobban.. :)
Spánielekkel nagyon vigyázz ha már vadász fajtájú és középméretű kutyáról van sszó, nagyon hisztérikusak, önfejűek főleg az ivartalanított kan/szuka egyaránt.
Tapasztalatból írok, a mostani egy ivartalanított kan, vmi borzalom az előző egy szuka volt...rémesek tudnak lenni. Képesek megharapni ha az ételükről van szó!
Már kaptál ilyen tanácsot, de én is szeretnélek ez irányba terelgetni :)
Ha nincs kedvenc fajtád, csak szeretnivaló és szeretetet adó szőrgombócra vágysz, akkor válassz menhelyi kutyust! Én pl. imádom a keverékeket (nekem is az van), semmivel sem érnek kevesebbet, mint pedigrés társaik. Sőőt, a túltenyésztett egyedekkel akár bérletet vehetsz az állatorvoshoz is!
Ha mégis fajtatisztát választanál, akkor is inkább olyan fajtát, amiből nincs sok, tehát nem futószalagon "gyártják". Mielőtt döntesz, tájékozódj a fajtára jellemző eü problémákról és különleges igényekről!
Én ajánlottam egy fajtát, jól le is pontoztak. :(
Én voltam aki a pulit ajánlotta.
Én úgy kerestem magamnak kutyust, hogy tudtam milyen fajtát szeretnék, majd azt és annak a keverékeit nézegettem menhelyeken. Végül fajtamentőktől lett egy fajtiszta uszkárom. 8 éves, rossz az egyik szeme, senkinek nem kellett szegény, már egy éve nem találtak neki gazdát. :( Így a kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt. Segítettem egy életen és olyan fajta kutyám lett, amilyet mindig is akartam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!