Létezik az, a szó szoros értelmében, hogy a kistestű kutyáknak kisebbségi komplexusuk van? Vagy tényleg csak a gazdik elkényeztető viselkedése, és a kis test miatt a nevelés hiánya okozza, hogy gyakran agresszíven viselkednek pl. utcán?
Figyelt kérdés
2012. dec. 6. 15:57
1/4 Szilvi & Argos válasza:
Egy kutya nem tudja, hogy kistestű, vagy nagy...ugyanolyan ösztönkészlete van, mint nagyobb testű társainak.
Egyszerűen mivel kistestű, nincsenek rákényszerülve a kedves gazdik, hogy neveljék a kutyájukat.
2/4 sippara válasza:
Eddig ha normális kistestűvel találkoztam, az rendesen nevelve volt, és fordítva, azok a kistestű kutyák, akik idegbetegek, nincsenek nevelve. Persze nem zárom ki a másik lehetőséget sem, csak eddig még nem láttam rá példát :)
3/4 anonim válasza:
Inkább szerintem az a gond, hogy mivel kisebbek és ezért bizonytalanabbak, és félelmükben kitámadnak. Ezt ha a gazdi rosszul kezeli le, akkor berögzíti a viselkedést, és ráadásul agyon is vannak kényeztetve, ezért lesznek pukkancsok.
4/4 Szilvi & Argos válasza:
De azért marad ez a bizonytalan félelem, mert kölyökként a gazdik nagy része nem engedi nemhogy nagy, de semmilyen kutya közelébe a kis kutyuli-putyuliját...meg ölbe kapdossák, a kutya meg látja, hogy félni kell, mert a gazdi is pánikol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!